-
Anonim
Nie trza pracować w korporacji - można pracować dla siebie.
Grunt to kreatywność i chęć rozwoju a także rozwijanie sieci kontaktów:) No i parę innych rzeczy:) -
Anonim
>koraaga napisała:
>>MEP napisał
...
>a co robisz?
w moim profilu jest wystarczająco dużo o mnie :)
Spamowania na gronach publicznych nie uprawiam... :)
>Mickey. napisał
>MEP,
>rozwaliło mnie: http://www.chateczka.pl/
>:D gratuluję pomysłowości.
to tylko 1/1000 moich pomysłów :)
>władiii napisał
>Nie trza pracować w korporacji - można pracować dla
>siebie.
>Grunt to kreatywność i chęć rozwoju a także rozwijanie
>sieci kontaktów:) No i parę innych rzeczy:)
hm... a ja to podsumuje słowami Davida Rockefellera:
"Sukces w biznesie wymaga treningu, dyscypliny i ciężkiej pracy.
Ale jeśli to Cię nie przeraża, to okazje, które masz dziś są równie atrakcyjne jak kiedykolwiek."
Wolności i sukcesów życzę wszystkim :) -
Anonim
>władiii wrote:
>Nie trza pracować w korporacji - można pracować dla
>siebie.
>Grunt to kreatywność i chęć rozwoju a także rozwijanie
>sieci kontaktów:) No i parę innych rzeczy:)
Nie wszyscy mają predyspozycje psychiczne do pracowania w formie własnej działalności.
Mimo wszystko w korporacji jest co miesiąc pensja. W korporację nie wkłada się swoich oszczędności. I jest chorobowe:)
Sporo widziałem ludzi, którzy spalali się prowadząc własną firmę - jak były gorsze okresy, nie ma roboty, a pracowników trzeba trzymać, bo jak ich pozwalniasz, to nowych na kolejny kontrakt nie znajdziesz. Co miesiąc ładujesz kasę w pensje, dziesiątki tysięcy, kilumiesięczny przestój to gigantyczne koszty, do tego kredyty na działalność, opłacanie urzędników, ustawiane przetargi, niewypłacalni kontrahenci, itd. itp.
Każdy kij ma trzy końce... -
Helena 'Elbereth' Sobol
Z drugiej strony może też być nieźle - mieszkam w mieszkaniu należącym do mojej cioci, bo ona ma jeszcze 2 inne mieszkania w Warszawie. Prowadzi kancelarię radcy prawnego, z korporacji wyniosła się kilka lat temu. I regularnie musi zmieniać siedziby, bo firma przestaje się mieścić. :) Do tego ma urlop wtedy, kiedy chce, wstaje, o której chce, i nikt jej nie podskoczy. :) No prawda, że klientów ma czasem mega beznadziejnych, ale to już natura klienta, że jest beznadziejny, innych za bardzo na świecie nie ma... -
-
Anonim
To że się spalili to może świadczyć trochę o ich wiedzy myślę. Bo są firmy, którymi trafisz w rynek a firmy, w których możesz mieć przestój przez parę miesięcy. Poza tym teraz dużo daje internet (programy partnerskie), dużo jest firm MLM, jak się ma pomysł to może być zajebiście:) -
Anonim
>adam napisał
>>władiii wrote:
>>Nie trza pracować w korporacji - można pracować dla
>>siebie.
>>Grunt to kreatywność i chęć rozwoju a także
>rozwijanie
>>sieci kontaktów:) No i parę innych rzeczy:)
>
>Nie wszyscy mają predyspozycje psychiczne do pracowania w
>formie własnej działalności.
>
>Mimo wszystko w korporacji jest co miesiąc pensja.
Niekoniecznie...
W
>korporację nie wkłada się swoich oszczędności.
Możesz postarać się o dotacje:)
I jest
>chorobowe:)
>
>Sporo widziałem ludzi, którzy spalali się prowadząc
>własną firmę - jak były gorsze okresy, nie ma roboty, a
>pracowników trzeba trzymać, bo jak ich pozwalniasz, to
>nowych na kolejny kontrakt nie znajdziesz.
A ilu widziałeś ludzi którzy spalili się w korpo?
Co miesiąc
>ładujesz kasę w pensje, dziesiątki tysięcy,
>kilumiesięczny przestój to gigantyczne koszty, do tego
>kredyty na działalność, opłacanie urzędników,
>ustawiane przetargi, niewypłacalni kontrahenci, itd. itp.
No tak, ale np w przypadku jednoosobowej działalności już tak nie jest:) Przynajmniej jeśli chodzi o opłacanie.
>
>Każdy kij ma trzy końce...
Czasami nawet 5:)
-
|netspider|
a ja sobie dzisiaj przyszedłem, wypaliłem 3 papierosy, teraz czekam na kogoś z zespołu, bo mi nudno w biurze. środa popielcowa chyba dzisiaj przede mną. jak nikt nie przyjdzie to bede palił i palił, aż kaszlu dostane i sie zwolnie :D -
Anonim
-
Anonim
>Elbereth wrote:
>Z drugiej strony może też być nieźle - mieszkam w
>mieszkaniu należącym do mojej cioci, bo ona ma jeszcze 2
>inne mieszkania w Warszawie. Prowadzi kancelarię radcy
>prawnego, z korporacji wyniosła się kilka lat temu. I
>regularnie musi zmieniać siedziby, bo firma przestaje się
>mieścić. :) Do tego ma urlop wtedy, kiedy chce, wstaje, o
>której chce, i nikt jej nie podskoczy. :)
Weź pod uwagę, że żeby zostać radcą prawnym z dobrze prosperującą kancelarią, to trzeba kilkunastu lat ostrej harówy. 1 rok klasa maturalna + 5 lat studiów + 4 lata aplikacji + parę lat praktyki. Jakby nie liczyć minimum 13 lat wkuwania i zapieprzania na innych. To tak żeby ostudzić twoją euforię:)
BTW: może Twoja ciocia ma jakąś ciepłą posadkę dla bystrego studenta prawa? :)
>władiii wrote:
>To że się spalili to może świadczyć trochę o ich
>wiedzy myślę. Bo są firmy, którymi trafisz w rynek a
>firmy, w których możesz mieć przestój przez parę
>miesięcy. Poza tym teraz dużo daje internet (programy
>partnerskie), dużo jest firm MLM, jak się ma pomysł to
>może być zajebiście:)
Ja miałem na myśli średnie i małe firmy budowlane: takie od układania kostki, hurtowej wymiany okien, ociepleń, wymiany rur, itp.. Wiadomo, że każdy chciałby wymyślić Facebooka czy Naszą-klasę, ale nie wszystkim będzie to dane. Oby Tobie się udało.
-
kTecH
Witam pracujących studentów i studentki :)
Nazywam się Krzysiek Łopacki i na co dzień uczę się na UW. W ramach przedmiotu "Badania jakościowe" robimy badanie grupowe dotyczące kont bankowych.
Na początku może jednak konkrety:
- można zarobić 60PLN
- badanie polega na rozmowie przez 1,5h z kilkoma innymi osobami na temat kont bankowych bądź kart kredytowych
- jeżeli przyjdziecie na badanie i jeszcze przed badaniem okaże się, że potrzeba 1-2 osoby mniej do grupy dyskusyjnej to dostaniecie 20PLN tak po prostu za to, że przyszliście i jesteście wolni :)
- badanie odbywa się w najbliższy wtorek o godz. 18.45 w samym centrum Warszawy, obok hotelu Novotel (dawny Forum)
- wszyscy będziemy studentami :)
I trochę szczegółów dotyczących tego, kogo szukam:
- musicie być studentami I roku dowolnego wydziału humanistycznego oprócz psychologii
- pracujecie co najmniej 20h/tydzień i zarobki z tej pracy są istotnym elementem Waszego budżetu (czyli jeśli dodatkowo dostajecie pieniądze od rodziców to też ok)
- posiadacie konto osobiste albo kartę kredytową w CitiHandlowy
- Wasi rodzice posiadają konto w innym banku
- sami poszukaliście i wybraliście sobie konto/kartę, które używacie
- jest to Wasze pierwsze konto osobiste/karta kredytowa (nigdy wcześniej nie mieliście ani konta, ani karty, czyli żadnej z tych rzeczy)
- mogliście ewentualnie mieć subkonto przy rodzicach
- swoje konto/kartę macie nie dłużej niż 6 miesięcy, czyli jakoś od maja/czerwca tego roku
- nie zapisujecie się z osobą, którą znacie (chodzi o to, żeby ludzie w obrębie grupy dyskusyjnej się nie znali)
- zarówno ani Wy, ani nikt z Waszych bliskich znajomych, rodziny nie pracujecie w agencji reklamowej, PR-owej, dziale marketingu, agencji badawczej, banku, instytucji finansowej
Kto się pisze, to proszę o kontakt dziś (środa) lub jutro(czwartek) na mój mail: krzysztof@lopacki.pl
Obiecuję do 21:00 każdego z tych dni potwierdzić każdemu uczestnictwo!!!
Pozdrawiam i liczę, że mi pomożecie :)
Krzysiek Łopacki
- Przeglądaj grona w kategorii Szkoły i Edukacja
- Przeglądaj grona w okolicy Warszawa
- Załóż własne grono tematyczne