-
kas
Witam,
Przeprowadzam badanie dotyczące przystosowania warszawskich uczelni do potrzeb osób niepełnosprawnych. Bardzo zależy mi na Waszych opiniach. Chodzi mi o zdanie zarówno osób niepełnosprawnych, jak i studentów zdrowych. Jak oceniacie działalnośc BONu, infrastrukturę uczelni, proces integracji, podejście prowadzących, dostępnośc specjalistycznych pomocy naukowych itd.
Bardzo dziękuję!! -
Anonim
1. Nie przyznawanie nowej siedziby Instytutowi Profilaktyki Społecznej i Resocjalizacji to skandal. Kompletny brak dostępu do tych studiów dla osób niepełnosprawnych...
2. Chociaż Pałac Zamojskich (jeden z głównych budynków UW) posiada windy, to osoba niepełnosprawna nie może się po nim poruszać samodzielnie. Czasem żeby przejść przez drzwi potrzeba "specjalnej zgody" -
Aleksandra
Jeśli chodzi o cały kampus to myślę, że jest przystosowany.
Na moim wydziale (Polonistyka) jest podjazd i przygotowane wejście dla wózków, teraz buduje się winda. -
Kapitan Zajebistość
w instytucie anglistyki jest jedna winda, która bardziej przypomina trumnę. osoba na wózku nawet nie może sama z niej korzystać, bo drzwi nie zamykają się i trzeba wsadzać specjalne bolce trochę powyżej poziomu głowy dorosłego człowieka. do samej windy trzeba zejść po schodkach. na samym korytarzu też są schodki w dwóch miejscach, więc osoby na wózku muszą ciągle prosić kogoś żeby pomógł im pokonać te cholerne schodki. nawet do biblioteki i instytutowego punktu ksero trzeba się wbijać po schodkach. ogólnie nasz budynek śni się osobom niepełnosprawnym po nocach pewnie. -
- Przeglądaj grona w kategorii Szkoły i Edukacja
- Przeglądaj grona w okolicy Warszawa
- Załóż własne grono tematyczne