Uniwersytet Warszawski [17258]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Fckymthr

http://smichu.pl/Premier_Tusk_chce_...

co o tym sądzicie?
  • Nędzny

Wg. mnie nie powinno sie legalizowac czegos takiego, ale gdy pomysle o pieniadzu z obrotu, ktory mialby isc do panstwa to ok, ale z innej strony, wywalone mam na to, bo czuc z tej opcji wazelina, przyznal sie do jarania, to teraz chce wejsc w dupe ludziom, i pokazac ze niby jest mlody-sexi-cool, wkurza mnie takie cos, zreszta niczego nie zmieniloby zalegalizowanie, tym bardziej, ze tylko rzucil haslo wiec spodziewam sie po premierze, ze nic z tego nie bedzie:D jak ze wszystkim%D

>PEACE<
  • Doman

Na pewno zmniejszyło by przestępczość; )
  • Dżimi

mon zalegalizowanie marihuany mogło by jednak nieco zmienić. Przedewszystkim uderzyłoby to w nielegalny przemysł narkotykowy, osłabiłoby to mafię, która ma z tego zyski. Nie od razu, ale to niemal pewne.

Ale w Polsce maryśki nie zalegalizują.
    a ten tekst z pardonu to zwykłe gdybanie.
  • Kapitan Zajebistość

a według mnie powinno, bo zakazany owoc smakuje lepiej. poza tym, ładnie by legalizacja siekła różne grupy przestępcze, bo na zielsku właśnie zarabiają krocie
  • Nędzny

no wlasnie mowie, panstwo mialoby pieniadz, i o to chodzi:D zreszta nie jestem pewny co do tego, ze nielegalne smakuje lepiej, to tak sie tylko mowi:D a dociera do marginesu:P i tak palilby ten kto pali teraz:D a co do grup przestepczych to oczywista jesli panstwo zaczeloby czerpac zyski, to grupy przestepcze utracilby na tym sporo, ale nie koniecznie by sie je rozwalilo:D poprostu przeszlyby na inne zrodlo dochodu...
  • Anonim

>Nędzny napisał
    >no wlasnie mowie, panstwo mialoby pieniadz, i o to chodzi:D
    >zreszta nie jestem pewny co do tego, ze nielegalne smakuje
    >lepiej, to tak sie tylko mowi:D a dociera do marginesu:P i
    >tak palilby ten kto pali teraz:D a co do grup przestepczych
    >to oczywista jesli panstwo zaczeloby czerpac zyski, to grupy
    >przestepcze utracilby na tym sporo, ale nie koniecznie by
    >sie je rozwalilo:D poprostu przeszlyby na inne zrodlo
    >dochodu...

1. dochody powiadasz? poczytaj co się działo w chociażby Holandii z każdą kolejną 'falą' - potem pisz
    2. w mafię by uderzyło? chyba kurwa podwórkową bo nie słyszałem o dużej zorganizowanej grupie przestępczej czerpiącej 'sporo' z handlu marihuaną
  • Nędzny

widze wszechwiedzacy pan:D jak nie slyszales ty, to widocznie nie istnieje:D takie zycie:D z gory przepraszam;> to wez mi powiedz jeszcze bo na pewno wiesz, jaki ma wplyw teoria superstrun na funkcjonowanie wszechswiata? tak pytam...
    i jeszcze pytanie, gdzie rosnie marycha,ktora sprzedaja na podworku?:D
  • Piotr

Na 100% by uderzyło. Mafia zarabiająca na pokątnej sprzedaży wódki brzmi dziś śmiesznie ale w USA przecież na tym właśnie wyrosła...

Tusk jednak zaraz po tamtych rewelacjach kategorycznie zapowiedział, że nie zalegalizuje.
  • Kapitan Zajebistość

>the burning red... napisał

>2. w mafię by uderzyło? chyba kurwa podwórkową bo nie
    >słyszałem o dużej zorganizowanej grupie przestępczej
    >czerpiącej 'sporo' z handlu marihuaną

polskie mafie zarabiają właśnie na marihuanie, bo to typowy drag na imprezę (ecstasy też zresztą) i na tym, że przez polskę biegnie amfetaminowy szlak. myślisz, że skąd ci podwórkowy diler bierze zioło? jakby hodował w domu to by mama zobaczyła xD
  • Anonim

>Pobożny Glanojebca napisał

>polskie mafie zarabiają właśnie na marihuanie, bo to
    >typowy drag na imprezę (ecstasy też zresztą) i na tym,
    >że przez polskę biegnie amfetaminowy szlak. myślisz, że
    >skąd ci podwórkowy diler bierze zioło? jakby hodował w
    >domu to by mama zobaczyła xD

Pisałem TYLKO o marihuanie i do niej odnosiłem swoją wypowiedź, handel samą marihuaną to pikuś przy innych interesach. Ja kupuję, dla przykładu, sztukę po 7 zeta - biorąc pod uwagę wszelkie 'koszty' z nią związane zanim trafi do mnie to nie za bardzo widać w tym złoty zarobek. Poza tym coraz mniej jest marihuany na rynku - handel nią, w związku z mniejszymi obrotami, maleje z czasem.

nędzny idź się wpisywać na wątek posmyraj osobę wyżej bo nie masz nic sensownego do napisania
  • SĄSIAD

sztuka zioła kosztuje od 30 do 35 zł więc pisz sensownie...
  • Anonim

7 zł....bez komentarza. Chyba Ci się pomyliła marihuana z paczką szlugów.
  • Kapitan Zajebistość

>the burning red... napisał
    >>Pobożny Glanojebca napisał
    >
    >>polskie mafie zarabiają właśnie na marihuanie, bo to
    >>typowy drag na imprezę (ecstasy też zresztą) i na tym,
    >>że przez polskę biegnie amfetaminowy szlak. myślisz,
    >że
    >>skąd ci podwórkowy diler bierze zioło? jakby hodował w
    >>domu to by mama zobaczyła xD
    >
    >Pisałem TYLKO o marihuanie i do niej odnosiłem swoją
    >wypowiedź, handel samą marihuaną to pikuś przy innych
    >interesach. Ja kupuję, dla przykładu, sztukę po 7 zeta -
    >biorąc pod uwagę wszelkie 'koszty' z nią związane zanim
    >trafi do mnie to nie za bardzo widać w tym złoty zarobek.
    >Poza tym coraz mniej jest marihuany na rynku - handel nią,
    >w związku z mniejszymi obrotami, maleje z czasem.

nie napisałem, że mafie zarabiają TYLKO na marihuanie. może nie ma z tego takich wielkich zarobków jak ze wspomnianej przeze mnie amfetaminy, jednak obroty są na tyle duże, że mafiosi zauważą trzepnięcie ich po kieszeniach. jeśli uznałeś, że twierdzę iż zbankrutują, to dokonałeś nadinterpretacji :P jeśli chodzi o cenę, to nie wiem skąd wziąłeś taką wartość, bo znam ceny wareckie, piaseczyńskie i warszawskie: wszędzie od 20 do 40 zeta sztuka (abstrahujemy tutaj od jakości)

• Anonim

>SĄSIAD napisał
    >sztuka zioła kosztuje od 30 do 35 zł więc pisz
    >sensownie...

...

PRYWACIARZE!
    kurwa...
| |

dla byłych, przyszłych i obecnych studentów UW (; PS: czytamy regulamin...

Uniwersytet Warszawski

• do
Grona tematyczne:

Fotki

Miejsca grona (25)