Uniwersytet Warszawski [17258]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Anonim

Jak z pewnością część z Was słyszała, na UW rusza ocena jakości kształcenia.
    Cała akcja dzieje się na dwóch poziomach: ogólnouniwersyteckim i wydziałowym.
    Dla studentów najbardziej namacalnym objawem tych działań są ankiety studenckie. Są one dwie:

1. Og-un, gdzie padają ogólne pytania począwszy od warunków lokalowych, poprzez prawa studenta, na lektoratach skończywszy.
    2. Wydziałowa, gdzie padają pytania o ocenę konkretnych zajęć,
    realizowanych przez konkretne osoby.

Właśnie rusza akcja- ankieta og-un. Ankieta ta będzie się pojawiać przy logowaniu do USOSa.
    Aby zachować anonimość przyjęto specjalne rozwiązania techniczne:
    zalogowanie do ankiety oznacza wylogowanie z USOSa, przez co nie będzie
    wiadomo jak dany student odpowiadał na pytania!

Bardzo prosimy o wypełnianie tej ankiety - to jedyna szansa pokazania jakie są wady naszego Uniwersytetu!!!

Zapraszamy na stronę:

http://ankieter.uw.edu.pl
  • kezz

Miało być anonimowo... Nie wiem czemu w takim razie cały czas mam pasek na górze strony informujący, że jestem zalogowany. A po wylogowaniu nie mogę już wypełniać ankiety. Coś jakaś sciema z tym...
    Poza tym sądzę, że i tak bez problemu możba by taką osobę namierzyć po tym, co zapisała w ankiecie...
  • sven

"Podstawowym założeniem wdrażanego systemu jest zaangażowanie całej społeczności akademickiej w doskonalenie jakości kształcenia na UW. Ze względu na to, że wiarygodność wyników badań, które wykorzystywane będą przy podejmowaniu decyzji o kierunku planowanych zmian, ma znaczenie zasadnicze, naszym priorytetem jest zachowanie najwyższych standardów realizacji badań społecznych. Badania organizowane przez Pracownię Ewaluacji Jakości Kształcenia są więc w pełni anonimowe. System ankietujący korzysta z platformy informatycznej USOS jako narzędzia pozwalającego dotrzeć do wszystkich studentów UW.
    Odpowiedzi udzielone przez uczestników badań będą przechowywane niezależnie od systemu USOS – tak, by uniemożliwić identyfikację poszczególnych osób. Oznacza to, że połączenie odpowiedzi udzielonych przez badanego z jego identyfikatorem USOS nie będzie możliwe." PEJK

zapewniam, że to prawda. poza tym naprawdę nikomu nie zależy na tym żeby te dane wykorzystać do sprawdzenia tego kto jest niepokornym studentem.

Pozdrawiam
    Tomasz Lewiński
    Przewodniczący ZSS UW
  • kezz

Nie no, wierze w to, bo ankiete wypelnilem. Ale mimo wszystko, jak dla mnie w tej kwestii - dla chcacego nic trudnego, by zidentyfikowac, co kto napisal.
  • sven

Dziękuję. Dla jeszcze nie zdecydowanych dodam parę informacji.

Dane PESEL są tylko po to by wypełniali to studenci i by wypełniali ankietę tylko raz. Treść ukończonej ankiety nie jest zapisywana na koncie USOS, a baza odpowiedzi jest gromadzona poza systemem na odrębnym serwerze BJK. Dlaczego ukończonej? Dlatego, że ankietę można zacząć i dokończyć w dowolnym momencie. Po zakończeniu ankiety przestaje ona być związana z kontem USOS.
    Ta kwestia była podczas tworzenia ankiety szeroko dyskutowana i konsultowana z informatykami WMIM UW.

Dostępu do treści poszczególnych ankiet nie mają nawet pracownicy Pracowni Ewaluacji i Jakości Kształcenia. Będą mieli tylko wyniki zbiorcze ankiet.

Naprawdę nie ma się czego bać, a warto wziąć udział w ankiecie.

• kezz

Również zachęcam, bo pytania są jednak dosyć szczegółowe :)
  • Anonim

Ankietę wypełniło już ponad 3 tysiące studentów. Zachęcamy tych, którzy się jeszcze na to nie zdecydowali:)

pozdrawiamy
    ZSS UW
  • aga wu

wypełniłam i licze że ona coś zmieni; ]
  • Anonim

Juz ponad 7 tysięcy studentów UW zdecydowało się wyrazić swoje zdanie o Uniwersytecie.

Dołącz do nich - http://ankieter.uw.edu.pl

pozdrawiamy
    ZSS UW
| |

dla byłych, przyszłych i obecnych studentów UW (; PS: czytamy regulamin...

Uniwersytet Warszawski

• do
Grona tematyczne:

Fotki

Miejsca grona (25)