Uniwersytet Warszawski [17258]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Anonim

Gratuluje i pozdrawiam sasiadke niejako :-) Generalnie apel do kobiet - Nie pal a rozpalaj! :-)
  • D

Nie chcialem zakladac nowego watku, wiec tutaj porusze ow sprawe :)

Do wszystkich oddychajacych - moje drogie i moi drodzy, Wy oddychacie, bo lubicie/chcecie/musicie. Robicie to, kiedy macie na to czas i/lub ochotę. Proszę bardzo.

Ja natomiast, tak jak i inne osoby potrzebujace wiecej tlenu, dostaje go zawsze mniej, gdy wchodzę/wychodzę z budynku (tuż przy wyjściu stoi gromadka rozmawiajaca/jedzaca, no i zabierajaca ten tlen), gdy idę klatką schodową (naprawdę, zdarza się, np. na Karowej), w sieni między drzwiami (np. na Krakowskim Przedmieściu 3). Słowem - nie oddychamy w pelni zawsze, gdy Wy, drogie Zlodziejki tlenui drodzy Zlodzieje, macie na to ochotę.

Apeluję - uszanujcie nasze zdrowie (nie oddychajcie).
  • KitKa(t)

właśnie dla takiego apelu założyłem ten wątek. szkoda, że nie wszyscy mają ochotę się stosować...
  • Anonim

palenie papierosów jest na tyle powszechnym zjawiskiem, że trudno będzie osiągnąć jakieś efekty, przykre...
  • D

>KitKa(t) napisał
    >właśnie dla takiego apelu założyłem ten wątek. szkoda,
    >że nie wszyscy mają ochotę się stosować...

To byla ironia.
  • Anonim

Najlepiej się przerzucić na tabakę - rzeknę jako palacz okazyjny.

Nie śmierdzi, nie dmucha, płuc nigdy w życiu nie zasmoli, a oddech po niej świeży i tylko czasem trzeba nos wytrzeć, jeśli się zażywać nie umie.

Co do apelu itp. - złotego środka nie ma, zawsze się wszyscy o papierosy żreć będą. Dlatego stosuję najlepszą metodę. Jeśli zapalić muszę koniecznie, bo nie wytrzymuję, robię to tylko w towarzystwie, które nie protestuje (pytam uprzednio) ALBO (co wydaje się chyba najsensowniejsze i najbardziej humanitarne) czekam na spokojny wieczór w domu, gdzie nikt protestować nie będzie, a i ja się dobrze poczuję.

O. Mieszanka egoizmu z samokontrolą i od razu żyje się lepiej.; )
  • Anonim

A ja i tak wolę sobie w domowej atmosferze, na spokojnie zapalić Shishę bo i zdrowiej i przyjemniej. Choć fakt, ostatni co wejście do wydziału, to chmura, ja nie wiem, czy to drzwi tak przyciągają palaczy, czy co :/
  • D

To ja ide zapalic :]
  • Sohrab

"Perfumy w odróżnieniu od papierosów nie niszczą zdrowia, nie bądź śmieszna i nie sprowadzaj dyskusji na jałowe tory."

Niemal wszelkie badania dotyczące szkodliwości palenia biernego mają pewne podstawowe wady. Choćby to, że np. żona palacza zwykle mieszka w tym samym mieszkaniu (a więc i w tej samej dzielnicy, w tym samym mieście) i podobnie się odżywia (równie zdrowo lub niezdrowo). Możnaby tak wymieniać latami.
  • SebaoSek

zwykła, przeciętna dyskusja palacze-niepalacze. Palacz stał sie wrogiem, niszczy Ci zdrowie, zabija Twoje płuca. Sam tego nie robisz jedząc mcdonnaldy i inne scierwa, oddychając wielkomiejskim, zanieczyszczonym powietrzem?

Razi mnie jedna rzecz. Mówimy o wolności i demokracji. W tym przypadku mamy do czynienia ze zwyrodnieniami tych pojęć, z dyskryminacją oraz dyktaturą demokracji.

Ja nikogo nie truję, wiem, że to śmierdzi, nie chucham więc dymem przypadkowym przechodniom. Ale nie będę też chował się po śmietnikach jak jakiś pasożyt, bo tak jak ktoś ma prawo idąc koło mnie śmierdząc, bo się nie umył, tak samo ja mogę śmierdzieć dymem.

Ceny papierosów w Polsce są horrendalnie wysokie , są narzucone sztucznie w imię chorej zasady ratowania mojego zdrowia. To ktoś mi ma narzucać jak bardzo zdrowy chcę być?

Tak jak mamy niekulturalnych palaczy, tak mamy pełnych hipokryzji niepalących. Z palaczami nigdy nie wygracie, bo nami w chwilach ciężkich kieruje instynkt ^^
  • Anonim

Na tej wypowiedzi zakończyłabym ten wątek... Ale to jest moje skromne zdanie...

Ale tak dodam na marginesie. Z tym paleniem przed drzwiami wydziałów. Mysle ze jest to wina ustawionych tam popielniczek. Palacze ustawiaja sie jak najbliżej popielniczek, jesli te akurat tam stoja, to i palacze tam beda... Przestawcie popielniczki a i powietrze przy wyjsciu sie poprawi :)
  • sonifizzle

>Ceny papierosów w Polsce są horrendalnie wysokie , są
    >narzucone sztucznie w imię chorej zasady ratowania mojego
    >zdrowia. To ktoś mi ma narzucać jak bardzo zdrowy chcę
    >być?

Co to, to na pewno nie, w Polsce papierosy sa tanie w porownaniu do rynku zachodniego

Obecnie przebywam w Monachium, w ktorym jest zakaz palenia w miejscach publicznych, dla palacych sa wyznaczone specjalne strefy, wszystko cacy nikt nikomu nie przeszkadza. Najbardziej zszokowal mnie zakaz palenia w klubach (choc teraz duzo klubow wprowadza tez strefy dla palacych). Jednak musze przyznac,ze to swietne uczucie wyjsc z klubu i nie smierdziec na kilometr fajkami. Kazdy problem da sie rozwiazac, trzeba tylko checi z obydwu stron i dobrego pomyslu.

| |

dla byłych, przyszłych i obecnych studentów UW (; PS: czytamy regulamin...

Uniwersytet Warszawski

• do
Grona tematyczne:

Fotki

Miejsca grona (25)