- 1
- 2
-
>> miki <<
Przecierając się przez okolice uniwersytetu natknąłem się na kilka taksówek z chorągiewkami i naklejkami - równa taryfa, nie miałem czasu o to zapytać, ale zgooglowałem temat - i wynika z tego że środowiska zbliżone do warszawskiego ASP chcą ujednolicenia kolorów taksówek w całej Polsce w związku z Euro 2012- czyli w warszawie na przyklad- czerwone, w poznaniu- zielone, w krakowie - zółte... Co o tym sądzicie, ja się chyba pod tym podpisze- mieć w warszawie takiego red caba - to by było coś :) -
Enfant Terrible
Przede wszystkim ,poza względami estetycznymi, rozwiązuje to wiele problemów, choćby skutecznie eliminuje oszustów. -
Helena 'Elbereth' Sobol
Ja proponuję jakiś mega obciachowy wzorek, np polski orzełek, żeby oszustów jeszcze skuteczniej wyeliminować. -
Anonim
-
-
Enfant Terrible
-
Anonim
Pomysł nie jest nowy. Pomysł pojawił się przed przyznaniem Polsce organizacji Euro 2012.
Nie jestem pewien - ale chyba nie wyszedł z ASP. (tego nie w 100% pewien) -
Marta Hoppe
niezły pomysł, tylko...... czy ktoś pomyślał ile kosztuje zmiana koloru całego samochodu?? lakier, robocizna.... -
Anonim
-
Angie.
Pewnie ze względów finansowych taksówkarze nie będą zachwyceni taką zmianą, ale pomysł jest rzeczywiście dobry. -
Figlarz
Drogo bo drogo, pewnie przez to niemożliwe do zrealizowania, ale mi się ten pomysł podoba. -
Anonim
Mi w ogóle nie zależy żeby to bylo do całego Euro. Jak dla mnie mogłoby to być zupełnie rozciągnięte w czasie. Np. od 2010 każda nowa taksówka musi mieć odpowiednią kolorystykę i 3-5 lat przejściowych na zajęcie się aktualnymi. Tak żeby można było spokojnie przegryźć. -
Anonim
Samochody można oklejać specjalną folią. Jest to bardzo popularna praktyka w korporacji MPT gdzie wszystkie auta mają mieć biały kolor.
Koszt stosunkowo niewielki. "Zalety"?
1. Po zerwaniu folii lakier będzie w świetnym stanie
2. Gdy lakier będzie "śliśny" to wystarczy cofnąć licznik o pół miliona kilometrów i sprzedać auto jako jeżdżone przez emeryta w weekendy do kościoła :P
Z tego co pamiętam koszt oklejenia średniej wielkości auta oscyluje w granicach 1500-2000zł, więc stosunkowo niedrogo. -
Anonim
-
vic†or
-
Ketor Kezlock
-
Anonim
>Elbereth napisała:
>Ja proponuję jakiś mega obciachowy wzorek, np polski
>orzełek, żeby oszustów jeszcze skuteczniej wyeliminować.
Twoja twarz też by się nadała, serio bez złośliwości... -
Joł Nyguuusyyyy
A co pozytywnego da ten jeden kolor taksowek? tak dla "jajcow"? żeby bylo ciekawiej? Zeby łatwiej bylo na ulicy rozpoznac, bo kogut na dachu mało widoczny? Bo ja nie wiem... -
Anonim
Zawsze można przytoczyć jako argument walory estetyczne. Zawsze lepsze jednolite samochody, niż te robione według własnego "widzi mi się" z jakimiś obskurnymi naklejkami, czy różnorodnymi kogutami. Ale, czy to takie istotne, to nie wiem... :) -
Aleksandra
taksówki w jednym kolorze - niezły pomysł, ale...
cholera najważniejsze są stadiony :P
-
rainbottle
Tak jest taksówki w jednym kolorze! w końcu mielibyśmy coś charakterystycznego w wawie poza cuuuudnym PAŁACEM; )
- 1
- 2
- Przeglądaj grona w kategorii Szkoły i Edukacja
- Przeglądaj grona w okolicy Warszawa
- Załóż własne grono tematyczne