Uniwersytet Warszawski [17259]

Zapisz się
  • 1
  • 2
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • >> miki <<

Przecierając się przez okolice uniwersytetu natknąłem się na kilka taksówek z chorągiewkami i naklejkami - równa taryfa, nie miałem czasu o to zapytać, ale zgooglowałem temat - i wynika z tego że środowiska zbliżone do warszawskiego ASP chcą ujednolicenia kolorów taksówek w całej Polsce w związku z Euro 2012- czyli w warszawie na przyklad- czerwone, w poznaniu- zielone, w krakowie - zółte... Co o tym sądzicie, ja się chyba pod tym podpisze- mieć w warszawie takiego red caba - to by było coś :)
  • Enfant Terrible

Przede wszystkim ,poza względami estetycznymi, rozwiązuje to wiele problemów, choćby skutecznie eliminuje oszustów.
  • Helena 'Elbereth' Sobol

Ja proponuję jakiś mega obciachowy wzorek, np polski orzełek, żeby oszustów jeszcze skuteczniej wyeliminować.
  • Anonim

no, bo 'polski orzełek' to rzeczywiście obciachowy wzrorek.. :|
  • Enfant Terrible

A ja sylwetkę półnagiej syrenki :P
  • Anonim

Pomysł nie jest nowy. Pomysł pojawił się przed przyznaniem Polsce organizacji Euro 2012.

Nie jestem pewien - ale chyba nie wyszedł z ASP. (tego nie w 100% pewien)
  • Marta Hoppe

niezły pomysł, tylko...... czy ktoś pomyślał ile kosztuje zmiana koloru całego samochodu?? lakier, robocizna....
  • Anonim

Trudno żeby nie.
  • Angie.

Pewnie ze względów finansowych taksówkarze nie będą zachwyceni taką zmianą, ale pomysł jest rzeczywiście dobry.
  • Figlarz

Drogo bo drogo, pewnie przez to niemożliwe do zrealizowania, ale mi się ten pomysł podoba.
  • Anonim

Mi w ogóle nie zależy żeby to bylo do całego Euro. Jak dla mnie mogłoby to być zupełnie rozciągnięte w czasie. Np. od 2010 każda nowa taksówka musi mieć odpowiednią kolorystykę i 3-5 lat przejściowych na zajęcie się aktualnymi. Tak żeby można było spokojnie przegryźć.
  • Anonim

Samochody można oklejać specjalną folią. Jest to bardzo popularna praktyka w korporacji MPT gdzie wszystkie auta mają mieć biały kolor.

Koszt stosunkowo niewielki. "Zalety"?

1. Po zerwaniu folii lakier będzie w świetnym stanie
    2. Gdy lakier będzie "śliśny" to wystarczy cofnąć licznik o pół miliona kilometrów i sprzedać auto jako jeżdżone przez emeryta w weekendy do kościoła :P

Z tego co pamiętam koszt oklejenia średniej wielkości auta oscyluje w granicach 1500-2000zł, więc stosunkowo niedrogo.
  • Anonim

O proszę. Da się :-)
  • vic†or

super pomysł
  • Ketor Kezlock

Ciekawe kto zapłaci za malowanie.
    hmm...
    państwo!
  • Anonim

>Elbereth napisała:
    >Ja proponuję jakiś mega obciachowy wzorek, np polski
    >orzełek, żeby oszustów jeszcze skuteczniej wyeliminować.

Twoja twarz też by się nadała, serio bez złośliwości...
  • Joł Nyguuusyyyy

A co pozytywnego da ten jeden kolor taksowek? tak dla "jajcow"? żeby bylo ciekawiej? Zeby łatwiej bylo na ulicy rozpoznac, bo kogut na dachu mało widoczny? Bo ja nie wiem...
  • Anonim

Zawsze można przytoczyć jako argument walory estetyczne. Zawsze lepsze jednolite samochody, niż te robione według własnego "widzi mi się" z jakimiś obskurnymi naklejkami, czy różnorodnymi kogutami. Ale, czy to takie istotne, to nie wiem... :)
  • Aleksandra

taksówki w jednym kolorze - niezły pomysł, ale...
    cholera najważniejsze są stadiony :P
  • rainbottle

Tak jest taksówki w jednym kolorze! w końcu mielibyśmy coś charakterystycznego w wawie poza cuuuudnym PAŁACEM; )
  • 1
  • 2
| |

dla byłych, przyszłych i obecnych studentów UW (; PS: czytamy regulamin...

Uniwersytet Warszawski

• do
Grona tematyczne:

Fotki

Miejsca grona (25)