Uniwersytet Warszawski [17259]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Andrzej

Bitte :)
  • A

Wydział Historyczny, Historia Starożytna

dr.Aleksander Wolicki
  • Innuendo

Całkowicie popieram Adama oraz osoby, które pisały o prof. Ziółkowskim, bo zarówno dr Wolicki, jak i profesor prowadzą ciekawie zajęcia.
    Od siebie dodam:

Instytut Archeologii -> dr Bartosz Kontny - zajęcia prowadzi ciekawie, dzięki wyoskiej kulturze języka student nawet przez chwilę się nie nudzi, do tego wszystko, co omawia, pokazuje na prezentacji, co, dla wzrokowców szczególnie, jest niezwykle cenne

Instytut Filozofii -> dr Wawrzyniec Rymkiewicz - najjaśniejsze zajęcia dotyczące filozofii, na jakich zdarzyło mi się być. Z jednej strony pełno odniesień do innych filozofów, z drugiej zajęcia przystosowane do audytorium, prowadzący nie nastawia się odgórnie, że student nie umie a na to, że student potrafi i da sobie radę, co mobilizuje. Zajęcia z filozofii u tegoż pana polecam szczególnie niefilozofom, którzy muszą zdać egzamin

Instytut Filologii Klasycznej -> mgr Łukasz Szypkowski, mgr Filip Doroszewski - duet panów prowadzi wspólnie 2 zajęcia. Jedne dotyczą Nonnosa a drugie metryki antycznej "w działaniu". Metryki student uczy się bowiem od wykładowcy, który śpiewa, natomiast rytm na bębnach wybija drugi :) 100% indywidualne podejście do każdego studenta, dużo śmiechu i solidnej wiedzy.
  • A

>Innuendo napisała:

>
    >Instytut Filologii Klasycznej -> mgr Łukasz Szypkowski, mgr
    >Filip Doroszewski - duet panów prowadzi wspólnie 2
    >zajęcia. Jedne dotyczą Nonnosa a drugie metryki antycznej
    >"w działaniu". Metryki student uczy się bowiem od
    >wykładowcy, który śpiewa, natomiast rytm na bębnach
    >wybija drugi :) 100% indywidualne podejście do każdego
    >studenta, dużo śmiechu i solidnej wiedzy.
    >

znaczy się taki 'koncert' na wykładzie? ale bomba ! :)
  • Innuendo

Zgadza się :D jeden wykładowca śpiewa, drugi gra na bębnach a studenci też śpiewają :)
  • Silver_raven

Hej, czy ktoś mógłby napisać coś o dr.hab Andrzeju Żbikowskim? On prowadzi oguna o holokauście. Byłabym wdzięczna:)
  • Anonim

chodzę na jego ogun o żydach w XIX/XX wieku w Europie Wschodniej i jestem zadowolona. Wykład ma czasem formę trochę luźnej pogawędki, na jaką tam dygresję wpadnie profesor; ) Ale prof. ma ogólnie olbrzymią wiedzę i myślę, że dużo da się wynieść z jego wykładów.
  • Jakub Karol

Błagam, czy może ktoś chce zrezygnować z instrumentologii? proszę. bardzo mi zależy na tym przedmiocie.
  • Nat

"historia toksykologii" na Wydziale Biologii (!!!); ]
  • Danny

Widzę, że do tej pory nikt nie polecał najlepszego wykładu, na który miałem ogromną przyjemność chodzić. Prowadzi go dr TOEPLITZ - PSYCHOLOGIA ROZWOJOWA
    Baaaardzo ciekawe. Co prawda jest to przedmiot jednosemestralny, prowadzony w poniedziałki od 8, ale zawsze miło się na niego wstawało.
| |

dla byłych, przyszłych i obecnych studentów UW (; PS: czytamy regulamin...

Uniwersytet Warszawski

• do
Grona tematyczne:

Fotki

Miejsca grona (25)