Uniwersytet Warszawski [17259]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • realfan

Wątek dla tych, którzy chcą jechać gdzieś dalej niż na europejskie uczelnie np. do Japonii, Korei Płd. czy Tajwanu w ramach umowy bilateralnej między uczelniami - niestety BWZ nie był mi w stanie nic powiedzieć na ten temat. Czy wie ktoś: jakie koszty się tam ponosi, jak wyglada rekrutacja i jakie umowy ma podpisane WDiNP, bo wiem, ze to umowy nie sa podpisywanie przez cala uczelnie, ale raczej przez wydzialy
  • realfan

Proszę o jakieś info na ten temat...
  • Piotr

Też jestem ciekaw jak to wygląda. Dla np jakichś krajów Afrykańskich :]
  • Anonim

...albo Krajów Ameryki północnej... :P
  • BaSiA

brutalna prawda jest taka,ze oprocz Erasmusa wymiana zagraniczna na UW wogole nie wyglada. a szkoda.
  • józio

wyglada, spoko, tak zle nie jest
  • Anonim

>BaSiA napisała:
    >brutalna prawda jest taka,ze oprocz Erasmusa wymiana
    >zagraniczna na UW wogole nie wyglada. a szkoda.

Na inaugaracji nasz (INP) kierownik studiów mówił o takowej...
  • realfan

Zdaje się, że jednak Basia ma rację. W Biurze Współpracy Zagranicznej nic nie wiedzą raczej. Każa się kontaktować z wydzialowym przedstawicielem od spraw międzynarodowych - u nas (WDiNP) niestety takowe stanowisko nie istnieje. Więc trzeba sie kontaktować z instytutowym przedstawicielem - ten z kolei twierdzi, że jest tylko od Erasmusa - czyli generalnie błedne koło.
    A z tego co wiem, długa lista szkół zagranicznych na stronie BWZ, z którymi rzekomo mamy umowy bilateralne dotyczy tylko poszczegolnych instytutow. Dlatego też np. wyjazd do krajów Azji Wschodniej (Tajwan, Japan, Korea płd, Chiny) mozliwy jest chyba tylko dla studentow sinologi i japonistyki, a nie np. stosunków międzynarodowych. Jeżeli jednak się mylę to proszę o poprawienie i informacje, jak jest naprawde
  • józio

>Więc trzeba sie kontaktować z instytutowym przedstawicielem - ten z kolei >twierdzi, że jest tylko od Erasmusa - czyli generalnie błedne koło.

na ism (na wdinp) sa na pewno koordynatorzy od rosji i od usa
  • BaSiA

jest wlasciwie tak jak mowi marcineq plus kilka wydzialow/instytutow ma wlasne umowy np historia ma jakies stypendium do USA...
  • Anonim

Ktoś się wybiera do Chicago??; >
| |

dla byłych, przyszłych i obecnych studentów UW (; PS: czytamy regulamin...

Uniwersytet Warszawski

• do
Grona tematyczne:

Fotki

Miejsca grona (25)