Uniwersytet Warszawski [17259]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Vill

A ktoś może wie jak BUW jest sotawrty w czasie przerwy świątecznej?
  • Kuba

>Vill napisała:
    >A ktoś może wie jak BUW jest sotawrty w czasie przerwy
    >świątecznej?

http://www.buw.uw.edu.pl/

BUW w Święta

W dniach 24-28 grudnia 2008 r. (środa - niedziela) oraz 1 stycznia 2009 r. (czwartek) Biblioteka będzie nieczynna.

W dniu 31 grudnia 2008 r. (środa) Biblioteka będzie czynna w godzinach 9-16.
  • xx x

nie przyłożyłam się do szkolenia bibliotecznegaz teraz to się na mnie mści :P
    czy ktoś mógłby mi powiedzieć o co chodzi z Księgozbiorem Dydaktycznym?
    gdy szukam książki w katalogu, pojawia mi się na zmianę BUW Wolny Dostęp i księgozbiór dydaktyczny.
    Czy do niego nie ma bezpośrednio dostępu i muszę te książki zamawiać a potem czekać?
  • józio

>Czy do niego nie ma bezpośrednio dostępu

jest, wchodzac do buwu skierowac sie na pierwsze pietro po lewej i zagłebic sie nieco dalej
  • Helena 'Elbereth' Sobol

A od czegóż jest informatorium? :-P Odp.: od tego, iżby zagubionym w labiryncie BUW'u duszom wskazywać drogę prawdy.
  • Vasper

>xx x napisał:
    >gdy szukam książki w katalogu, pojawia mi się na zmianę
    >BUW Wolny Dostęp i księgozbiór dydaktyczny.

Różnica jest taka, że z Wolnego Dostępu może wypożyczać każdy (i student i pracownik UW), a z Księgozbioru Dydaktycznego tylko studenci.
  • mantra

Nie wiem jak dla Was, ale dla mnie BUW to raj książkowy :) Na początku człowiek się tam czuje jak w obcym kraju, ale po kilku pobytach wszystko staje się przejrzyste i właściwie zorganizowane :)

Uwielbiam tę bibliotekę, nie tylko ze względu na walory estetyczne, ale też użytkowe (no ludzie, WC w bibliotece? stoliki i fotele do nauki/czytania? komputery? sieć bezprzewodowa? - może to standard w krajach zachodu, ale nie w PL).

No i książki - dużo nowości, nie tylko podręczniki i słowniki, beletrystyka (!), możliwość wyszukania książki przez internet, ba! zamówienia jej, prolongowania!

Cóż, pochodzę z małego miasteczka, z dużymi bibliotekami miałam do czynienia tylko w Krakowie (wojewódzka nawet w 5% nie przypomina naszej uczelnianej), ale wiem, że to co mamy w BUWie, powinniśmy chwalic i rozsławiać :)

W mojej miejskiej bibliotece dobrze było, jak lekturę można było pożyczyć...

Choć przyznaję, że biblioteka w Zakopanem na przykład,mimo że niewielka, była świetnie zaopatrzona i realizowała zamówienia czytelników :)
| |

dla byłych, przyszłych i obecnych studentów UW (; PS: czytamy regulamin...

Uniwersytet Warszawski

• do
Grona tematyczne:

Fotki

Miejsca grona (25)