-
Vill
-
Kuba
>Vill napisała:
>A ktoś może wie jak BUW jest sotawrty w czasie przerwy
>świątecznej?
http://www.buw.uw.edu.pl/
BUW w Święta
W dniach 24-28 grudnia 2008 r. (środa - niedziela) oraz 1 stycznia 2009 r. (czwartek) Biblioteka będzie nieczynna.
W dniu 31 grudnia 2008 r. (środa) Biblioteka będzie czynna w godzinach 9-16. -
xx x
nie przyłożyłam się do szkolenia bibliotecznegaz teraz to się na mnie mści :P
czy ktoś mógłby mi powiedzieć o co chodzi z Księgozbiorem Dydaktycznym?
gdy szukam książki w katalogu, pojawia mi się na zmianę BUW Wolny Dostęp i księgozbiór dydaktyczny.
Czy do niego nie ma bezpośrednio dostępu i muszę te książki zamawiać a potem czekać? -
józio
>Czy do niego nie ma bezpośrednio dostępu
jest, wchodzac do buwu skierowac sie na pierwsze pietro po lewej i zagłebic sie nieco dalej -
-
Helena 'Elbereth' Sobol
A od czegóż jest informatorium? :-P Odp.: od tego, iżby zagubionym w labiryncie BUW'u duszom wskazywać drogę prawdy. -
Vasper
>xx x napisał:
>gdy szukam książki w katalogu, pojawia mi się na zmianę
>BUW Wolny Dostęp i księgozbiór dydaktyczny.
Różnica jest taka, że z Wolnego Dostępu może wypożyczać każdy (i student i pracownik UW), a z Księgozbioru Dydaktycznego tylko studenci. -
mantra
Nie wiem jak dla Was, ale dla mnie BUW to raj książkowy :) Na początku człowiek się tam czuje jak w obcym kraju, ale po kilku pobytach wszystko staje się przejrzyste i właściwie zorganizowane :)
Uwielbiam tę bibliotekę, nie tylko ze względu na walory estetyczne, ale też użytkowe (no ludzie, WC w bibliotece? stoliki i fotele do nauki/czytania? komputery? sieć bezprzewodowa? - może to standard w krajach zachodu, ale nie w PL).
No i książki - dużo nowości, nie tylko podręczniki i słowniki, beletrystyka (!), możliwość wyszukania książki przez internet, ba! zamówienia jej, prolongowania!
Cóż, pochodzę z małego miasteczka, z dużymi bibliotekami miałam do czynienia tylko w Krakowie (wojewódzka nawet w 5% nie przypomina naszej uczelnianej), ale wiem, że to co mamy w BUWie, powinniśmy chwalic i rozsławiać :)
W mojej miejskiej bibliotece dobrze było, jak lekturę można było pożyczyć...
Choć przyznaję, że biblioteka w Zakopanem na przykład,mimo że niewielka, była świetnie zaopatrzona i realizowała zamówienia czytelników :)
- Przeglądaj grona w kategorii Szkoły i Edukacja
- Przeglądaj grona w okolicy Warszawa
- Załóż własne grono tematyczne