Uniwersytet Warszawski [17259]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • maciek kaszuba

A stosujeta jakieś insze środki, Tussipect, amfa na speeda do nauki? Jeśli na przykład macie trzy egzaminy pod rząd (np. 26, 27, 28 stycznia) i powiedzmy dwie doby na wrzucenie do łba wszystkiego?
  • józio

to zwyczajnie nie wrzucamy wszystkiego - w ksiazce zamiast wszystkich rozdzialow czytamy np. spis tresci, zeby wiedziec o czym byla, albo czytamy skrypt czy notatki - albo idziemy na zerowke (polecam)
    nauka na glos jest ogromnie wkurwiajaca, gdyz stosuje ja twoj wspolokator, ktory lubi znac ksiazki na pamiec, zamiast przeczytac je ze zrozumieniem, samodzielnie myslac - samemu zas fajnie jest cos powtorzyc, zastanawiajac sie nad tym
    poza tym, przed egzaminem/zaliczeniem radze sie wyspac, zeby myslec normalnie
  • FILIP

@maciek - yyyy, amfa? Myślałem, że to już wyszło z mody :/ O Tussipekcie słyszałem legendy, amfy nie próbowałem i raczej nie będę, takie stosowanie czego popadnie na urrra może się rozmaicie skończyć, chociażby w tego względu, że nigdy nie wiesz, co kupujesz od gościa. Jak nie działają na Ciebie plusze i red bulle, które pobudzają raczej umownie, to idź to lekarza, niech Ci przepisze Memotropil stricte na koncentrację i zakuwaj! Amfa... K.rwa, zastanów się trochę.
  • Anonim

a propo wspomnianego wyzej Tussipectu- jakie ma on miec z załozenia działanie? pobudzac koncentracje? nie pozwalac zasnac? moze ktos tez słyszał o działaniu cholineks'u w tej "dziedzinie"? oczywiscie pytam tylko z wlasnej ciekawosci:)
  • Anonim

>else napisała:
    >a propo wspomnianego wyzej Tussipectu- jakie ma on miec z
    >załozenia działanie?

działanie jak amfa, koks, hera, trawa, hasz, neuroleptyki, alko, itd. Jak pomagasz sobie prochami, to kończysz jako śmieć. Proste.

• Anonim

>----------- napisał
    >>else napisała:
    >>a propo wspomnianego wyzej Tussipectu- jakie ma on miec z
    >>załozenia działanie?
    >
    >działanie jak amfa, koks, hera, trawa, hasz, neuroleptyki,
    >alko, itd. Jak pomagasz sobie prochami, to kończysz jako
    >śmieć. Proste.
    >
    >

jednak Tussipect mozna w odroznieniu do innych kupic w aptece, sama kiedys brałam na kaszel (wg zalecen) i na szczescie nie przypominam sobie zeby powodował jakies efekty uboczne..
  • Mickey.

>maciek kaszuba napisał
    >A stosujeta jakieś insze środki, Tussipect, amfa na speeda
    >do nauki?

pierdolnij Ty się w głowę.
    sorry.
  • Anonim

>Mickey. napisał
    >>maciek kaszuba napisał
    >>A stosujeta jakieś insze środki, Tussipect, amfa na
    >speeda
    >>do nauki?
    >
    >pierdolnij Ty się w głowę.
    >sorry.

Dragi są poniżej godności studenta. Już lepiej wylecieć z uniwerku, niż wciągać koks przed egzaminem. Jeśli chodzi o odurzenia, to alko - alko było zawsze wśród studentów, ale po alko nie idzie się na egzamin.
  • AP

po alko nie idzie sia na egzamin? Ja zdawalam ostatnio egz z doktryn politycznych i panowie krecacy sie przed sala pociagali naleweczke :D Ponoc tylko po lyczku, na rozgrzewke, ale i tak bylam w szoku :D
  • Lala

>FILIP napisał
    >@maciek - yyyy, amfa? Myślałem, że to już wyszło z mody
    >:/ O Tussipekcie słyszałem legendy, amfy nie próbowałem
    >i raczej nie będę, takie stosowanie czego popadnie na
    >urrra może się rozmaicie skończyć, chociażby w tego
    >względu, że nigdy nie wiesz, co kupujesz od gościa. Jak
    >nie działają na Ciebie plusze i red bulle, które
    >pobudzają raczej umownie, to idź to lekarza, niech Ci
    >przepisze Memotropil stricte na koncentrację i zakuwaj!
    >Amfa... K.rwa, zastanów się trochę.

Filip, na czym polega ten Memotropil?? W sensie jak działa na koncentrację? Własnie złapałam się na tym, że nie jestem w stanie skoncentrować się na jednej stronie dłużej niż trzydzieści sekund, aaaa!!!! Już jestem przeuczona, a jeszcze k...wa nie miałam żadnego egzaminu, ech.
  • józio

>Już jestem przeuczona, a jeszcze k...wa nie miałam żadnego egzaminu

i to jest argument za tym, aby nie zaczynac za wczesnie
  • FILIP

Memotropil działa zasadniczo na koncentrację, lepiej po tym łapiesz, nie rozpraszasz się właśnie, tylko skupiasz, nie przeszkadzają Ci hałasy itd., a przy tym można zapierniczać wiele godzin, całą noc na przykład. I nie masz tak jak przy piciu kawy, ehehe; ) Że co godzinę robisz nową a i tak Ci się chce spać. Internista Ci to wypisze, jak będziesz chciała, w każdym razie ja polecam, jest lepszy niż kawa czy redbul. I lepszy niż dragi ocztywiście (nieee, wcale nie żaden przytyk do kolegi).
  • Harry

ja sączę sobie yerbe i jest ok
  • Justyna

ja też pije yerbe, tylko ona działa strasznie moczopędnie, więc co chwile trzeba latać do kibelka, a to raczej nie sprzyja koncentracji;)
  • Una persona molto intelligente

A ja myślałem, że jestem oryginalny i yerba nie jest tak popularna :D
  • lali lo

No to dla podkreślenia popularności yerby, dodam że też piję; )
    I pomaga, szczególnie w zimę gdy nie chce się nic.
  • Amelius

myśleć nad tym, co się uczysz. Wkuwanie nic nie daje.
| |

dla byłych, przyszłych i obecnych studentów UW (; PS: czytamy regulamin...

Uniwersytet Warszawski

• do
Grona tematyczne:

Fotki

Miejsca grona (25)