Uniwersytet Warszawski [17259]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Kikuchi

Witam,

chciałbym się dowiedzieć jak to jest z opuszczeniem egzaminu w czasie sesji zimowej z powodu choroby (oczywiście posiadając zwolnienie lekarskie), jakie są tego konsekwencje? Trzeba później złożyć jakieś podanie etc. o wyznaczenie drugiego terminu?
  • Justyna

Wszystko zależy od wydziału. Przeważnie wygląda to tak, ze trzeba się usprawiedliwić u prowadzącego (na innych wydziałach w dziekanacie). Termin ustalasz pozniej indywidualnie. Ale często wygląda to tak, że przychodzisz po prostu w sesji poprawkowej na termin poprawkowy, który jest Twoim 1 termin. Jak wtedy nie zdasz, to masz jeszcze 2 termin (Twój poprawkowy). Nie trzeba składać żadnych podań itp.

Najlepiej napisz maila do prowadzącego, że jesteś chory i on powie Ci co masz dalej zrobic, czy wystarczy ze u Niego się usprawiedliwić, czy przez dziekanat.
  • kelpie

w IINiSB należy napisać podanie do prodziekan do spraw studenckich, musi być ono podpisane przez opiekuna roku (w Twoim przypadku mgr S. Dobrzelewski) i dyrektor instytutu ds. studenckich (dr Kamler) i złożyć to podanie w dziekanacie
    pierwszy termin jest w sesji poprawkowej, drugi ewentualnie ustala się indywidualnie
    sprawdzone rok temu przez osobę z mojego roku, a w tym roku ja również będę korzystać z tej opcji aczkolwiek nie zaszkodzi napisać maila do prowadzącego, bo być może uda się uniknąć tej formalnej drogi
  • Aleksandra

mail do prowadzącego zajęcia,
    chociaż dwa lata temu moja koleżanka po prostu powiedziała profesorowi, że przyjdę parę dni później i nie robił żadnych problemów
    sytuacja powyżej jest dla mnie zupełnie niezrozumiała
    jak ktoś jest chory, to znaczy że leży w łożku, a nie załatwia papierki, tylko po to, żeby nie iśc na pierwszy termin
    samorząd powinien się tym zając
| |

dla byłych, przyszłych i obecnych studentów UW (; PS: czytamy regulamin...

Uniwersytet Warszawski

• do
Grona tematyczne:

Fotki

Miejsca grona (25)