Uniwersytet Warszawski [17259]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Aga Leśny

Hej, chciałam zapytać czy samorząd nie mógłby jakoś interweniować w sprawie zrobienia pod buwem strefy płatnego parkowania?

Zdaję sobie sprawę, że drogi i chodniki nie należą bezpośrednio do BUW ale jest to jednak nasza wspólna sprawa. Do BUW przychodzi się najczęściej z laptopem, a wychodzi z laptopem i książkami które swoje ważą. Zrobienie pod BUW strefy płatnego parkowania (i to 3 zł za godzinę!) utrudnia dostęp do biblioteki. Może byłoby możliwe jakieś porozumienie z miastem aby studenci z ważną kartą BUW nie musieli płacić za parkowanie?

Jeśli sprawa jest nie do ruszenia, to może chociaż jakaś interwencja w ZTM aby lepiej skomunikować BUW z miastem? Przecież dojazd komunikacją miejską do biblioteki jest fatalny!
  • Majak

Ten problem dotyka nawet takie miejsca jak Wytwórnia Papierów Wartościowych, gdzie wprowadzono strefę płatnego parkowania. Przeciętny pracownik wytwórni spędza tam zazwyczaj 8 godzin 5 dni w tygodniu. Ponoć władze wytwórni podjęły jakieś kroki w kierunku zniesienia opłat za parkowanie w najbliższej okolicy firmy ale chyba bez powodzenia.
  • Aga Leśny

skoro mieszkańcy Powiśla jakoś się dogadali (mogą wykupić abonament 30zł za miesiąc) to znaczy, że się da!
  • Kosu

>Aga Leśny napisała:
    >skoro mieszkańcy Powiśla jakoś się dogadali (mogą
    >wykupić abonament 30zł za miesiąc) to znaczy, że się
    >da!

Dlatego, że strefa parkowania nie ma na celu utrudniać życia mieszkańcom. Strefa ma ograniczać liczbę ludzi, którzy wjeżdżają do niej samochodem z zewnątrz.
  • Anonim

ja mogę pobierać opłaty
  • Anonim

na flaszke sie przyda, na gumki nie, bo moja broda amortyzuje nasienie
  • Anonim

jestem bardzo mily
  • Anonim

jeszcze nie używam.
| |

dla byłych, przyszłych i obecnych studentów UW (; PS: czytamy regulamin...

Uniwersytet Warszawski

• do
Grona tematyczne:

Fotki

Miejsca grona (25)