-
Anonim
Witam, moje pytanie jest dosyc proste. Czy nam studentom UW przysluguje darmowe oprogramowanie od Microsoftu ? Jesli tak to skad uzyskac takowe.
pozdrawiam
-
3vva
pierwsze słyszę...
chyba ,że jesteś studentem informatyki,to są inicjatywy takie jak m.in.'' MSDN Academic Alliance '',''Autodesk''.. -
Anonim
http://codeguru.pl/msdnaa.aspx
Te wydziały chyba mogą z tego korzystać. Niestety tylko tyle informacji posiadam i sam chciałbym dowiedzieć się czegoś więcej o tym programie więc jakby ktoś coś o tym wiedział również byłbym wdzięczny za informacje. -
Anonim
-
-
józio
-
Anonim
-
józio
zrozumialbym cie, gdyby wymieniony przeze mnie system byl gorszy, ale jest akurat odwrotnie - swoja droga watpie, zeby microsoft, znany ze zlodziejstwa, rozdawal cokolowiek za darmo, jednak skoro wlasnie ich(?) wytworu ci trzeba, szukaj, a znajdziesz -
Kosu
Rany. Następny na krucjacie. Powinni do linuxa dołączać jakieś proszki na rozluźnienie (może dołączają do płatnych).
Na UW tylko MIM i FUW mają dostęp do programu MSDNAA. Program obejmuje systemy operacyjne, narzędzia programistyczne, trochę pierdół sieciowych i softu dla sekretarek, który podobno ułatwi każdemu organizację pracy...
MS Office nie jest oferowany i nie słyszałem o programie, który go obejmuje. W krajach, gdzie kształci się szanowanych na świecie ekonomistów, istnieją rózne akcje mające przygotować studentów do pracy w biznesie. Często pojawia się też dofinansowanie przy zakupie. Ogólnie na całym świecie istnieją wersje MS Office Home & Student (naprawdę tanie), co samo przez się sygnalizuje, że darmowy office dla studentów na większą skalę nie wchodzi w grę; )
Uczestnictwo w programach MSDNAA oczywiście nie jest darmowe (roczna opłata obejmuje soft na wydziale oraz dla studentów). Jest prawdopodobne, że MIM (jako światowa czołówka informatyki) oraz FUW (jako polska kolebka Internetu) dostały się do programu na dość preferencyjnych warunkach. Warto też zauważyć, że ~połowa jednostek uczestniczących w projekcie to różne Wyższe Szkoły Tego i Owego oraz mój faworyt: Policealna Szkoła Informatyki I Internetu. Więc można było się domyślić, że MS nie rozdaje softu za wkład w zdobycze cywilizacji. -
Anonim
A wiesz może ile taka opłata mniej- więcej wynosi, oraz gdzie trzeba zabiegać o oprogramowanie? -
Goś
na polibudzie są darmowe Windowsy dla studentów, ale office już nie. Co do wydziałów na UW poza wyżej wspomnianymi, to nie słyszałam. Choć na psychologii mamy dostęp do darmowych programów statystycznych. -
Kosu
>Péter Вельгурский napisał
>A wiesz może ile taka opłata mniej- więcej wynosi, oraz
>gdzie trzeba zabiegać o oprogramowanie?
http://www.microsoft.com/uk/academi...
W Polsce mogą to być trochę inne kwoty, ale podobny rząd wielkości.
Oczywiście poza programem Microsoftu są inne. Jest program Adobe (soft dla grafików), Autodesk (inżynierów), Stata (ekonomistów, socjologów) i tak dalej. Na pewno najwięcej jest właśnie oprogramowania statystycznego, bo na tym rynku nie ma takiej dominacji jak w innych. Tyle że na UW (ogólnie w Polsce) takich programów nie ma wiele, bo jeszcze się uczelnie jakoś nie zżyły z biznesem.
- Przeglądaj grona w kategorii Szkoły i Edukacja
- Przeglądaj grona w okolicy Warszawa
- Załóż własne grono tematyczne