Uniwersytet Warszawski [17259]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • iiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii

Wczoraj pogięła mi się legitymacja studencka. Czy wg Was bedzie juz niesprawna, tzn karta miejska i do buwu beda nieczytelne? Co zrobić, zeby wyrobić nowa legitymację i ile czasu moze to trwać? Proszę o pomoc.
  • Justyna

musisz zgłosić się do dziekanatu po duplikat. Tylko trzeba zapłacić za tą legitymacje i musisz wziac na płytce zdjecie. Myśle, że krótko to trwa. Ale z tego co wiem, to mogą Ci wydać zaświadczenie, że jesteś studentka, co by jakiś kanar się nie przyczepił. Ale obawiam się, że karty miejskiej nie odzyskasz. A do Buwu możesz wejść na jednorazowym bilecie.
  • Cyjan

Możesz dostać zwrot biletu, musisz w tym celu głosić się do punktu obsługi pasażerów, ale pewnie uznają, że pogięta legitymacja została uszkodzona 'z winy pasażera'. http://www.ztm.waw.pl/pytania.php?c...
  • Mateusz

Przy zwrocie tak, ale ztm daje tez możliwość nieodpłatnego przeniesienia biletu na zwyczajną kartę miejską.
  • iiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii

jakie wymiary ma miec to zdjecie?
  • Justyna

sprawdz na swojej stronie wydziałowej w dziale rekrutacji. takie same wymiary, jak dla nowych studentów.
  • ▪°¤ margarítēs ¤°▪

>justyna. napisała:
    >Ale z tego co
    >wiem, to mogą Ci wydać zaświadczenie, że jesteś
    >studentka, co by jakiś kanar się nie przyczepił.

niestety takie zaświadczenie może nic nie dać, kanar i tak się może przyczepić;] kiedyś pisałam w podobnej sprawie do ZTMu i odpisali:
    "Jedynym dokumentem poświadczającym status studenta jest legitymacja studencka
    - nie może być przedstawiane zamiast niej zaświadczenie z sekretariatu. Bez
    podstemplowanej legitymacji nie ma Pani prawa do ulgi i kontroler wystawi
    Pani wezwanie do zapłaty za jazdę bez ważnego dokumentu poświadczającego
    prawo do ulgi.
    W tej sytuacji w ciągu 7 dni będzie Pani mogła okazać ważna legitymację (wraz
    z zaświadczeniem, że w dniu kontroli była Pani studentką) lub złożyć wniosek
    o przedłużenie terminu okazania ważnej legitymacji. Następnie będzie możliwe
    anulowanie wezwania, a Pani będzie musiała opłacić opłatę manipulacyjną w
    wysokości 14 złotych."
  • józio

>Wczoraj pogięła mi się legitymacja studencka. Czy wg Was bedzie juz niesprawna, tzn karta miejska i do buwu beda nieczytelne?

moja gdzies na wiosne nie tylko sie wygiela, ale nawet pekla (co prawda nie przepolowila sie), w zwiazku z czym nie czytaly jej bramki w metrze (siedzi w niej jakis drucik, przerwalo obwod i tyle) - do buwu wchodze normalnie, gdyz czytniki czytaja tam kod kreskowy - akurat byla akcja wprowadzania spersonalizowanych kart miejskich (za darmo od reki wyrabiali i robili zdjecie na miejscu), wiec skorzystalem, zas do buwu chodze z peknieta - nie wiem, czy ztm nadal tak ostro zacheca ludzi do nowych kart, ze daje je za darmo, trzeba popytac - ale bilet z peknietej legitymacji odzyskali bezproblemowo

>Co zrobić, zeby wyrobić nowa legitymację i ile czasu moze to trwać?

ja bym w tej sytuacji nie wyrabial nowej (zdaje sie stoi to 25,50 przy 17,00 za pierwsza legitymacje), a postaral sie o karte miejska (jesli jej nie masz i jesli nie kosztuje nic lub kosztuje mniej niz wspomniane 25,50, za ktore mozna dostac dobra flaszke)

>Proszę o pomoc.

nie ma za co
  • annagie

ZTM wciąż daje spersonalizowane karty za darmo, a bilet można odzyskać nawet ze zgubionej legitymacji, a co dopiero pękniętej.
    Z drugiej strony czy i tak w dziekanacie nie będą kazali wymienić tej legitymacji przy przedłużaniu?
  • józio

mnie sekretarka spytala tylko, czy wystarczy mi jej do konca studiow, wiec kazac raczej nie beda (a przynajmniej ja bym sie nie dal)
  • iiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii

legitymacja nie jest peknieta na pol tylko - powiedzmy - powyginana, wiec bilet w autobusie był czytelny - sprawdzalam :) ten chip 5na5mm nie jest widocznie uszkodzony.
    wiec wcale nie bede wyrabiac nowej.
    jak ja przygniotłam innymi plastikami w portfelu to prawie juz nie widac tych odgiec, uff :)
    w kazdym razie dziekuje wszystkim za pomoc :)
| |

dla byłych, przyszłych i obecnych studentów UW (; PS: czytamy regulamin...

Uniwersytet Warszawski

• do
Grona tematyczne:

Fotki

Miejsca grona (25)