Uniwersytet Warszawski [17259]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • M

Chyba wszyscy musimy na którymś roku zaliczyć język obcy...

Czy daje nam coś zdawanie tego egzaminu na wyższym poziomie niż wymagany?

ma może ktoś z was przykładowe/z poprzednich lat testy z języka angielskiego??

Pozdrawiam
  • Asia M.

testy z zeszłych lat można nabyć sekretariacie SzJO na kampusie. 2 lub 3 zł/szt.
  • M

dzięki :)
  • Anette

słyszałam że egzaminy z języków mają być też we wrześniu, czy to prawda?
  • Łojej :)

sa 3 sesje

letnia
    jesienna
    zimowa

w kazdej mozna zdac RAZ egzamin.
  • M

czy daje coś zdawanie języka na większym poziomie niż wymagany?

(poza większą ilością nerwów na egzaminie; ) )
  • AgaEwa

Raczej nic. Tyle że w papierach będzie, że język zaliczony na poziomie np. C1, to zawsze lepiej wygląda niż B2.

szczegolnie ze zwykle jak ktos chce potwierdzic znajomosc jezyka zdaje certyfikat bo nasz egzamin nie jest nigdzie uznawany; ]

A co wyglada w papierach lepiej... raczej nikt na to nie patrzy.
  • Anonim

To ja się podłączę - kiedy i gdzie mogę sobie przepisać certyfikat językowy na egzamin?

w szkole jezykowej wydaje mi się ze w godzinach otwarcia :)
  • Anonim

No wlasnie to zdaje sie nie jest takie proste... Cos mi sie obilo o uszy, ze tylko w sesji i wcale nie w SZJO. Ale nie jestem pewien. Bede musial sie tam przejsc, chyba, ze ktos mnie oswieci :]

hm moj chlopak tam przepisal; ) Ale co tam ... moze sie zmienilo... on to zrobil rok temu.
  • Puchacz

Owszem, w nowej szkole języków obcych (NŚ 69, wejście od tyłu), owszem, tylko w sesji, owszem, to nie takie proste:

1. Jezeli ktoś ma certyfikat powszechnie znany i z oceną (jak np. FCE, CAE), to nie ma problemu.

2. Gorzej, jak jest to certyfikat, na którym jest ilość punktów, a nie ocena. Wtedy nie bardzo wiadomo jaką ocenę wpisać do indeksu. Teoretycznie na UW powinny istnieć wytyczne odnośnie to ilości puktów z uznawanych certyfikatów potrzebnych do uzyskania konretnej oceny, ale nie zawsze istnieją. W takich sytuacjach po prostu trzeba negocjować.

3. Jeżeli ma się najniższą ocenę z certyfikatu na poziomie B2 (np. "C" z FCE), to niestety tego przepisać się już nie da.
  • Anonim

A no to wszystko już jasne - mam CAE z A wiec nie bedzie problemu :] Dzieki za odpowiedz.
  • Anonim

>Oj oj napisała:
    >sa 3 sesje
    >
    >letnia
    >jesienna
    >zimowa
    >
    >w kazdej mozna zdac RAZ egzamin.

Jak to 3? Nigdy nie słyszałam o sesji jesiennej :O Chyba,że chodzi Ci o sesje poprawkową we wrześniu........

jest formalnie nazwana jesienna; ] Rozroznienie jest dlatego, ze nie ma np. sesji w marcu z jezyka. Ot i cala tajemnica.
  • Anonim

serio ten egzamin uniwersytecki nie jest nigdzie uznawany i na dobra sprawe chodzi o to, co bedzie ladniej wygladac na dyplomie ?
  • człowiek smos

a co w sytuacji jak sie nie zaliczy egzaminu??
  • Anonim

no wiadomo POPRAWKA. Jak nie zaliczysz 2 razy, to płacisz za warunek, plus za wykupienie nowego zestawu zetonów...
  • Anonim

Ten egzamin uniwersytecki serio jest o kant dupy potłuc - tyle, że masz zaliczone i już. Wątpię, żeby jakakolwiek sensowna firma/instytucja go uznała.
| |

dla byłych, przyszłych i obecnych studentów UW (; PS: czytamy regulamin...

Uniwersytet Warszawski

• do
Grona tematyczne:

Fotki

Miejsca grona (25)