-
M
Chyba wszyscy musimy na którymś roku zaliczyć język obcy...
Czy daje nam coś zdawanie tego egzaminu na wyższym poziomie niż wymagany?
ma może ktoś z was przykładowe/z poprzednich lat testy z języka angielskiego??
Pozdrawiam -
Asia M.
testy z zeszłych lat można nabyć sekretariacie SzJO na kampusie. 2 lub 3 zł/szt. -
M
-
Anette
słyszałam że egzaminy z języków mają być też we wrześniu, czy to prawda? -
-
Łojej :)
-
M
czy daje coś zdawanie języka na większym poziomie niż wymagany?
(poza większą ilością nerwów na egzaminie; ) ) -
AgaEwa
Raczej nic. Tyle że w papierach będzie, że język zaliczony na poziomie np. C1, to zawsze lepiej wygląda niż B2. -
szczegolnie ze zwykle jak ktos chce potwierdzic znajomosc jezyka zdaje certyfikat bo nasz egzamin nie jest nigdzie uznawany; ]
A co wyglada w papierach lepiej... raczej nikt na to nie patrzy. -
Anonim
To ja się podłączę - kiedy i gdzie mogę sobie przepisać certyfikat językowy na egzamin? -
-
Anonim
No wlasnie to zdaje sie nie jest takie proste... Cos mi sie obilo o uszy, ze tylko w sesji i wcale nie w SZJO. Ale nie jestem pewien. Bede musial sie tam przejsc, chyba, ze ktos mnie oswieci :] -
hm moj chlopak tam przepisal; ) Ale co tam ... moze sie zmienilo... on to zrobil rok temu. -
Puchacz
Owszem, w nowej szkole języków obcych (NŚ 69, wejście od tyłu), owszem, tylko w sesji, owszem, to nie takie proste:
1. Jezeli ktoś ma certyfikat powszechnie znany i z oceną (jak np. FCE, CAE), to nie ma problemu.
2. Gorzej, jak jest to certyfikat, na którym jest ilość punktów, a nie ocena. Wtedy nie bardzo wiadomo jaką ocenę wpisać do indeksu. Teoretycznie na UW powinny istnieć wytyczne odnośnie to ilości puktów z uznawanych certyfikatów potrzebnych do uzyskania konretnej oceny, ale nie zawsze istnieją. W takich sytuacjach po prostu trzeba negocjować.
3. Jeżeli ma się najniższą ocenę z certyfikatu na poziomie B2 (np. "C" z FCE), to niestety tego przepisać się już nie da. -
Anonim
A no to wszystko już jasne - mam CAE z A wiec nie bedzie problemu :] Dzieki za odpowiedz. -
Anonim
>Oj oj napisała:
>sa 3 sesje
>
>letnia
>jesienna
>zimowa
>
>w kazdej mozna zdac RAZ egzamin.
Jak to 3? Nigdy nie słyszałam o sesji jesiennej :O Chyba,że chodzi Ci o sesje poprawkową we wrześniu........
-
jest formalnie nazwana jesienna; ] Rozroznienie jest dlatego, ze nie ma np. sesji w marcu z jezyka. Ot i cala tajemnica. -
Anonim
serio ten egzamin uniwersytecki nie jest nigdzie uznawany i na dobra sprawe chodzi o to, co bedzie ladniej wygladac na dyplomie ? -
człowiek smos
-
Anonim
no wiadomo POPRAWKA. Jak nie zaliczysz 2 razy, to płacisz za warunek, plus za wykupienie nowego zestawu zetonów... -
Anonim
Ten egzamin uniwersytecki serio jest o kant dupy potłuc - tyle, że masz zaliczone i już. Wątpię, żeby jakakolwiek sensowna firma/instytucja go uznała.
- Przeglądaj grona w kategorii Szkoły i Edukacja
- Przeglądaj grona w okolicy Warszawa
- Załóż własne grono tematyczne