Uniwersytet Warszawski [17259]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Paola

Pewnie wielu z Was tak jak ja czekało na nowy regulamin dotyczący zasad przyznawania stypendiów.
    Oto on: http://www.senat.uw.edu.pl/files//R...
    +
    Postanowienie w sprawie wysokości dochodu i wysokosci stypendiów:
    http://www.senat.uw.edu.pl/files/Re...

• Steff

Dzięki!
    Według tej uchwały podanie o stypendium rektora trzeba wydrukować z USOS-u. Sprawdziłam - jeszcze nie ma.
  • Moniś

a gdzie można się spodziewać tego podania? moje studia--> podania ?
  • weronika

a gdzie można znaleźć wniosek o stypedium socjalne?
  • Moniś

no właśnie w usosie ma być, ale poszukaj na stronie wydziału
  • hypothalamus

jakiś wniosek o socjalne w usosie jest, natomiast dalej nie widzę o stypendium rektora, chyba, że źle szukam...
  • Hiszpana.

A gdzie znaleźć te wnioski? W jakiej zakładce w usosie?
  • anecik

USOS -> dla studentów -> podania -> złóż nowe podanie -> wniosek o stypendium socjalne

;)
  • Paola

Osoba, która reprezentuje Komisję Stypendialną na WZ, przakazała następujące informacje:

"Stypendium rektorskie - w tym roku przyznawane będzie (tak jak naukowe) za wysoką średnią ocen. Zmniejszy się liczba osób dostających stypendium, ponieważ wcześniej było to 10-15% studentów danego wydziału, teraz jest to 8-10% danego kierunku. W związku z tym trudno określić, jaka średnia będzie wystarczająca do uzyskania takiego stypendium. Stypendium rektorskie dla wszystkich będzie wynosiło 300 zł. Wniosek będzie znajdował się w USOSie, trzeba będzie go tam wypełnić, wydrukować i podpisany dostarczyć Komisji Stypendialnej. Opcja ta jeszcze nie działa - trzeba poczekać, aż pojawią się formularze. Termin złożenia wniosku o stypendium rektorskie mija 15 października.

Stypendium socjalne - wnioski również będą w USOSie, ale nie w formie,w jakiej widnieje podanie teraz (uzasadnienie). Trzeba poczekać, aż pojawią się formularze do wypełnienia. Następnie taki formularz wypełnić, wydrukować i podpisany wraz z dokumentami dostarczyć Komisji Stypendialnej. Termin mija 10 dnia każdego miesiąca - a więc pierwszy termin to 10 października, następny 10 listopada etc.

Odnośnie dochodu - liczą się dochody za rok 2010, jednak w przypadku, gdy sytuacja finansowa się zmieniła (ktoś utracił dochód, lub uzyskał), student jest zobowiązany pod odpowiedzialnością karną poinfromować o tym Komisję i odpowiednio udokumentować (kwota, czas uzyskiwania dochodu utraconego/uzyskanego), wtedy dochód z roku 2010 jest skorygowany o te zmiany. "
  • Oszcz

Fajnie, że tak ktoś podał
    USOS -> dla studentów -> podania -> złóż nowe podanie -> wniosek o stypendium socjalne

ale tego nie ma, bo jest napisane tak gdy się na to kliknie
    UWAGA! Nie należy wybierać tego podania. Nie będzie rozpatrywane. Wnioski o pomoc socjalną będą składane poprzez osobny moduł Wnioski (Dla studenta -> Wnioski).
    Podanie o stypendium socjalne.

czyżby forma oszczędności ze strony UW? wniosków o składanie stypendium dla osób niepełnosprawnych też nigdzie nie ma
  • Jekaterina

Też zauważyłam, że nie ma jeszcze żadnych konkretnych informacji nie mówiąc o wnioskach. Wszystko rozumiem, ale skoro wiedziano o zmianach od czerwca to można było to lepiej zorganizować (łącznie z cała zabawą w rozporządzenia itd).
    Od jutra zaczynają się zajęcia, komisje stypendialne mają konkretne terminy dyżurów a na złożenie wniosku zostaje niewiele czasu.
    Czyżby uczelnia liczyła, że jak nie będzie wniosków to nie będą musieli nikomu nic wypłacać?
    Chamstwo i niekompetencja.
  • ja

A może ktoś z Was się dopytywał kiedy w końcu będą te wnioski? Bo co to ma być!! Czas złożenia podania jest do 10 października. Co mamy uczynić jeśli tego podania do wypełnienia nigdzie w Usosie nie ma i się na to nie zanosi?!
  • Jekaterina

Mam nadzieję, że jutro już będą te wnioski. Oczywiście jest weekend więc wszystko się przesunęło i studentów mają w odwłoku.
    A jak co to postaram się dorwać kogoś z Komisji i przepytam o co w tym wszystkim chodzi. :)
  • Moniś

Na stronie mojego wydziału jest napisane, że wnioski będą jutro w usosie.
  • agnіeszka

no i w sumie już są. ale bez rektorskiego na razie.
  • weronika

Wie ktoś moze co to jest Sekcja Studencka? Bo tam się trzeba zgłosić aby uaktualnić dane jeśli się składa wniosek o stypendium rektorskie.
  • Jekaterina

Prawdopodobnie dziekanat, lecz można też się zgłosić do pełnomocnika ds. USOS. Ja tak zrobiłam i okazało się, że wszystkie dane mam wpisane i nie wiadomo czemu nie ma tego na wniosku. Niestety nie dowiedziałam się także czemu przy wnioskach o stypendium socjalne na wydruku nie mam listy załączników... :(
  • Moniś

Ja tez nie mam tej listy (przy oświadczeniu o dochodach), podobno był błąd i już to naprawili, ale mi wyświetlają się tylko 2, a powinno 5.
  • Ewcik.

załączniki można dopisać ręcznie, większość tak robiła. a problem z danymi był chyba u wszystkich, u mnie np. nie wyświetlił się numer telefonu, który cały czas w usosie był... podobno dzwoniono do jakiegoś informatyka, który teoretycznie już wszystko naprawił
  • Paola

Termin składania wniosków przedłużono do 29.10
| |

dla byłych, przyszłych i obecnych studentów UW (; PS: czytamy regulamin...

Uniwersytet Warszawski

• do
Grona tematyczne:

Fotki

Miejsca grona (25)