Uniwersytet Warszawski [17259]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Destinka

Witam serdecznie,

Znajduję się w okropnej sytuacji jeśli chodzi o zajęcia wf. Powinnam wyrobić 4 semestry zajęć do końca studiów. Będę studiować do końca tego roku akademickiego. Celowo zostawiłam sobie te 4 semestry na ostatni rok, gdyż wcześniej nie dałabym rady (pracowałam do późnych godzin). Teraz niestety moje zostawienie sprawy na ostatnią chwilę zdaje się mścić na mnie. Chodziłam na wf regularnie, po czym bardzo się rozchorowałam... zaczęłam chodzić w kratkę, aż w końcu całkowicie się rozłożyłam i ze względu na swój stan zdrowia ledwo udawało mi się pojawić raz na jakiś czas na wykładach, o wf-ie nie było mowy. W tym momencie wiem, że nie będę miała wyrobionych 50% potrzebnych do zaliczenia zajęć. Oczywiście całą resztę mam usprawiedliwioną zaświadczeniami lekarskimi, jednak nie wiem czy to cokolwiek pomoże. Co dzieje się w przypadku, kiedy w trakcie semestru stan zdrowia nagle nie pozwala uczęszczać na zajęcia? Czy istnieje jakiś sposób zaliczenia przedmiotu na podstawie zwolnień lekarskich? Zaznaczam, że na część zajęć chodziłam normalnie. Czy może jesli dostałabym teraz zwolnienie stałe to istniałaby możliwość "odpuszczenia" mi zajęć wf całkowicie? Sprawę rozwiązałaby możliwość wyrobienia w semestrze wf-y w liczbie większej niż 2, jednak wątpię, żeby tak było można. Bardzo proszę o rady, nie chcę zawalić studiów ze względu na wf.

Pozdrawiam wszystkich
  • Little_My

Teoretycznie zwolnienie lekarskie zwalnia Cię z zajęć. Ale jeśli nieobecności z powodu choroby przekraczają 50% to możesz być nieklasyfikowana.
    Jeśli dostałaś zwolnienie "stałe" z wf to powinnas mieć odpuszczone, ALE każdy wydział ma swoje prawa i humory więc radzę udać się do swojego dziekanatu i tam zaczerpnac wszelkich informacji.
  • towarzysz bachOr

może jakiś wyjazd w ferie który by dał zaliczenie semestru wfów(z SGH są takie w wakacje napewno). Albo spróbuj się ugadać na więcej niż 2 wfy w semestrze w sumie to chyba nikomu na siłę nie będzie zależało, zeby uwalić Cię przez te wfy. Może jakiś papier z siłowni czy z zajęc pozaakademickich da Ci też zaliczenie dodatkowego semestru.
  • towarzysz bachOr

tak jest obóz narciarski zaliczający semestr wfu w szczyrku 02.02 - 12.02 z SGH :P
| |

dla byłych, przyszłych i obecnych studentów UW (; PS: czytamy regulamin...

Uniwersytet Warszawski

• do
Grona tematyczne:

Fotki

Miejsca grona (25)