Uniwersytet Warszawski [17258]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • CzłOPI

Dotarła do Was taka gazeta?

Jeśli tak, to co o niej sądzicie?

Jeśli nie, to się rozejrzyjcie – warto :)
    Miejsca, gdzie można nabyć (zdaniem Naczelnego, bo ja tam się tym nie zajmuje):
    – barek kp3,
    – xero polonistyka,
    – barek socjologii,
    – xero st. BUW,
    – Tarabuk,
    – Szafot na prawie
    A tutaj mały plakat reklamujący najnowszy numer:
    http://grono.net/gallery/photo/2317...

I to nie spam, bo nie zarabiamy na tym, więc proszę nie kasować, tylko wypowiadać się w temacie :)

Pozdrawiam,
    Mechanik Traktora
  • Anonim

To czy sie zarabia czy nie nie jest przeslanka tego czy cos jest spamem czy nie; ) IMO to jest spam ale co mi tam, jak sie znajda chetni do rozmowy o tej gazecie temat zostanie - jak nie to umrze smiercia naturalna :)
  • bej

swego czasu odpowiadałem na pytania w jakiejś ankiecie do traktora, przy okazji go nabyłem. nie wgłębiałem się szczególnie ale z tego co pamiętam całkiem mi się podobał, zwłaszcza bodajże historia jabola:)
  • MM

>Prof. napisał
    >To czy sie zarabia czy nie nie jest przeslanka tego czy cos
    >jest spamem czy nie; ) IMO to jest spam ale co mi tam, jak
    >sie znajda chetni do rozmowy o tej gazecie temat zostanie -
    >jak nie to umrze smiercia naturalna :)

Protestuję.

"Traktor Królewski" jest jedyną znaną mi gazetką na naszej uczelni którą da się jako-tako czytać. O ile jestem dosyć wrażliwy na reklamowy spam wszelaki na gronach i forach, o tyle uważam, że "Traktor... powoli zaczyna wrastać w pejaż kulturalny naszej uczelni, który, jak by nie patrzeć, zbyt bogaty nie jest. Kultywujmy więc to co mamy; )
  • Anonim

><ziew> napisał
    >>Prof. napisał
    >>To czy sie zarabia czy nie nie jest przeslanka tego czy
    >cos
    >>jest spamem czy nie; ) IMO to jest spam ale co mi tam, jak
    >>sie znajda chetni do rozmowy o tej gazecie temat zostanie
    >-
    >>jak nie to umrze smiercia naturalna :)
    >
    >Protestuję.

Alez prosze bardzo. Dla mnie umieszczanie 'reklam' a 'reklama' jest pierwszy post ktory mowi co i gdzie mozna kupic, i namawia do zakupu poza tematami sluzacymi do umieszczania reklam lub dzialem grona 'Ogloszenia' jest spamowaniem. Po to sa stworzone tematy i dzial 'Ogloszenia' zeby uzytkownicy nie nacinali sie na reklamy w innych miejscach.

>"Traktor Królewski" jest jedyną znaną mi gazetką na
    >naszej uczelni którą da się jako-tako czytać. O ile
    >jestem dosyć wrażliwy na reklamowy spam wszelaki na
    >gronach i forach, o tyle uważam, że "Traktor... powoli
    >zaczyna wrastać w pejaż kulturalny naszej uczelni, który,
    >jak by nie patrzeć, zbyt bogaty nie jest. Kultywujmy więc
    >to co mamy; )

Wartosc merytoryczna jest generalnie bez znaczenia. Czy ktos spamuje wysylajac reklamy samochodow GreatWall made in China czy Land Rovera to jedno i to samo; )

Jednak z racji tego, ze slyszalem o tej gazecie temat zostal jak ebdzie zainteresowanie to ludzie pogadaja o Traktorze - jak nie to nie; ) A, ze zaczelo sie od reklamy - no coz - przeboleje; )

• marf

a Naczel z kolei ciekawy jest odbioru i skuteczności niektórych tekstów (zwł. z ostatniego numeru - 12). m.in. - na ile wciągają w świat Traktu i dają poznać ludzi z tej ulicy.

Gnyszce już 2 ludzi dziękowało za polemikę nt. marszu o dwóch obliczach ("antyaborcyjny"-"światło_dla_ życia").

a jak:
    - kariera samorządowca UW - czyli poznać Kubę Zbrzeżnego;
    - działalność ludyczna koła Kultury Ulicznej i jej Legendarnego Xawerego?

ciekawym też, czy ktoś podejmie walkę o miss, ale razem z Młodzkim jesteśmy przekonani, że nikt nie zaryzykuje wobec karate-pumo.
  • Martini

pierwszy numer Traktora mialam w rekach w zeszlym semestrze, przty okazji tego, ze udzialalam do niego wywiadu :) i musze przyznac, ze jestem ta gazeta zauroczona. oby tak dalej!!
  • jurekzet

A ja kupuję każdy numer Traktora i czytam od opon po silnik. Nie będę analizować poszczególnych artykułów (bom nie filozof analityczny) ale powiem, że ogólnie (bom może platonik) to gazetka z przytupem, biglem, jajem i resorem.
    Sam byłem w liceum red. naczem. gazetki pisanej w podobnych duchu, ale do takich subtelności, do jakich dochodzą umysły autorów Traktora, to ja ci nie doszedłem nigdy.
    Największym atutem jest to, że artykuły nie są pisane zza biurka. Są żywe, dziennikarsko-literackie ale wymagające kontaktu ze światem. Dużo redakcji gazetek popełnia ten błąd "siedzenia za biurkiem", i opisywania jak to za oknem deszcz, a w duszy też deszcz. Traktor jest inny, jest aktualny i dynamiczny, wychodzi do ludzi. I nie nudzi.
    Powodzenia!
  • CzłOPI

Mechanicy ze stajni Stowarzyszenia Kwitnących Umysłów (co za głupia nazwa) wprowadzają ostatnie poprawki ustawień ich najnowszego bolidu.

Już w najbliższą środę (17 X) na torze pojawi się ten szczyt myśli technicznej ostatnich dwudziestu minut – TRAKTOR KRÓLEWSKI nr 13!

Rozglądajcie się więc na wydziałach za skąpo odzianymi hostessami z naszym logo przyklejonym tu i ówdzie…

Załączam plakacik zaciekawiający.

Pozdrawiam,
    Mechanik Traktora
  • marf

jakoś dziko cieszył mnie ten numer, gdy ukończon został. nie wiedziałem czy to dobrze, czy źle. ale każda kolejna recenzja potwierdzała pierwszą opcję.
    czytajcie. szkoda przegapić.

będę wdzięczny za komentarze.

(dziś zaczęli rozprowadzać pierwsi kolporterzy, jest już w IF; jutro polonistyka i socjologia; a później...)
  • CzłOPI

…a później ŚWIAT!; )
  • CzłOPI

Uwaga uwaga, nowy numer TK dostępny od środy, 14 listopada, w różnych zakamarkach Traktu Królewskiego!
  • ...::Ruduś::...

ja tam nigdzie tego znaleźć nie mogę; /
  • Piotr

Podpinam się pod to... Ogłoście gdzie i kiedy mona by kupić. Wyznaczcie jakiś dzień, czy zanieście do jakichś samorządówek i podajcie ich lokalizacje, aby ludzie z różnych wydziałów mogli kupić traktor....
  • Życie jest cudem

mnie się Traktor podoba wielce!
    zwłaszcza tłumaczenia z łaciny;)
  • Piotr

ale to nie zmienia faktu, że nie można go dostać nigdzie... Ma moim zdaniem beznadziejną dystrybucję... Może jednak spróbujecie dystrybucji przez koła naukowe, lub przez samorządy wydziałowe...
  • Paulina

dystrybucja jest do poprway natychmiast!
    gdyby nie to, ze moja przyjaciolka tam pisywala, to moja skonczylabym czytelnicza kariere na jednym numerze.
    Wiekszy naklad i "niech was zobacza" :)
| |

dla byłych, przyszłych i obecnych studentów UW (; PS: czytamy regulamin...

Uniwersytet Warszawski

• do
Grona tematyczne:

Fotki

Miejsca grona (25)