-
GoŚkA
Ja juz jestem lekko zdesperowana i mysle ze zaczne szukac M3 za pomocą biura. Jakie polecacie? Ktore omijać?Czym należy sie kierować wybierając tę a nie inną agencję. -
Łojej :)
najlepiej w ogole nie szukać przez bn; ] Zdecydowanie wyjdzie najtaniej :) -
Krulec
-
Anonim
>Łojej :) napisała:
>najlepiej w ogole nie szukać przez bn; ] Zdecydowanie
>wyjdzie najtaniej :)
najtaniej owszem ale do tego masz wieksze szanse znalezc mieszkanie sama niz za pomoca agencji... ja niestety próbowałam i żałuje... znajomi zresztą też mi odradzali...naprawde trudno jest znalezc uczciwa agencje... -
-
kopytko
-
ZOUZA
-
aneta
-
Anonim
>I am a manager napisała:
>dokladnie Bracka to jedno wielkie oszustwo
>zle slyszalam tez o alfie
a na jakiej ulicy jest Alfa? -
ZOUZA
-
Anonim
juz wiem. ja tez korzystalam z usług Alfy:/ to było na ul. Grójeckiej 128:/ -
Gato Negro Dragón Rojo
naprawde nie znacie zadnych porządnych bn??? bo ja tez chcialabym poszukac przez biuro (wiem, ze to drozej, ale bardzo malo jest ofert bezposrednich :( czemu uwazacie, ze przez biuro jest trudniej znalezc mieszkanie? i czemu odradzacie biura Bracka i Alfa? -
Anonim
bo:
1. jest naprawde niewiele uczciwych agencji
2. tamte agencje są jednymi z tych wyjatkowo mniej uczciwych (przynajmniej na pewno Alfa, bo niestety sama sie o tym przekonałam...)
3. słyszałam opinie na ten temat od dziewczyny która w jakiejs agencji pracuje i opowiadała jak tam sie w kreca ludzi zeby tylko kase dawali i wierzyli ze naprawde im cos znajda...
a jesli naprawde zalezy wam na skorzystani z usług dobrej agencji, to kupcie Ofertę, tam jest zawsze taka duza informacja na co zwracac uwage przy wyborze agencji. no i przede wszystkim nei zgódźcie sie na agencje która bierze kase tylko za to że przekaże wam adresy... pracownik powinien sam pojechac z wami pokazac mieszkanie... chociaz prawde mówiąc ja na taką agencje nie trafiłam jeszcze...
po prostu warto znalezc jakąs droższą agencję, ale za to uczciwą... -
kopytko
>L'Homme révolté
Masz kolezanko avatar z jednego z moich ulubionych silent movies. No i widze, ze lubisz Bunuela. Two thumbs up.
-
ZOUZA
mam pomysł otwórzmy własną to będziemy mieli dostęp do najlepszych mieszkań - bo widzę że nie tylko ja szukam (bez skutku) -
kopytko
Ja niby mam namiar na 1-osobowy pokoj w domu znajomej ale na Mysiadle. Jest to wlasciwie znajoma znajomej mojej mamy, ktora dala nam namiar na ten pokoj kiedy zaczynalysmy szukac dla mnie mieszkania. Bylam obejrzec ten pokoj ale dosc dawno... z tego co pamietam pokoj jest dosc duzy w nowym domu z 1 pietrem, jest na pietrze. Jest mozliwosc dostepu do i korzystania ze wspolnej kuchni i lazienki. Do przystanku autobusowego jest okolo 200-300m i trzeba dojechac autobusem do petli [mam gdzies zapisane jakiej i jakim autobusem], dojsc kawalek do Metra Wilanowska, Metrem do Centrum i z Centrum dopiero na uniwerek wiec no na dojazd trzeba poswiecic poltorej godziny. Wlascicielka ustalila cene na 800zl juz z wszystkimi oplatami poza ewentualnym internetem. Znaczy placi sie 700zl ale w zimie 800zl. Szczegolow nie pamietam. Szczerze mowiac jak dla mnie jest to drogo bo za 1000zl znalazlam kawalerke na Mokotowie ale jesli nie ma nic, dobre i to. W domu jest tez pokoj w garazu do wynajecia za 400zl [z wszystkimi oplatami] ale szczerze mowiac to jest pokoj niegodny uwagi [z jakimis urzadzeniami grzewczymi w scianie, bez okna].
Ale watpie zeby komus sie te informacje przydaly bo jestem pewna, ze znajdziecie sobie lokum blizej Centrum. :) -
maryczka
odradzam zdecydowanie "konkret" przy swietokrzyskiej
kobiety sa bezczelne, kłamią w zywe oczy i zerują wlasnie na studentach
ogolnie stosują powszechną prakjtyka podawania fikcyjnych nr/ nr ludzi ktorzy chca ssprzedac bezposrednio, zadnych umow z nimi nie mają -
Anonim
>split personality napisała:
>Ja niby mam namiar na 1-osobowy pokoj w domu znajomej ale na
>Mysiadle. [...]Do przystanku
>autobusowego jest okolo 200-300m i trzeba dojechac autobusem
>do petli [mam gdzies zapisane jakiej i jakim autobusem],
>dojsc kawalek do Metra Wilanowska, Metrem do Centrum i z
>Centrum dopiero na uniwerek wiec no na dojazd trzeba
>poswiecic poltorej godziny.
Stamtąd każdym autobusem mozna dojechac do tej pętli [to jest pętla Metro Wilanowska i jest przy samym metrze wiec praktycznie wcale nie trzeba iśc:) ]
No ale fakt... dojazd na UW stamtąd to ok. 1,5 godziny wiec nic przyjemnego... -
Gato Negro Dragón Rojo
>split personality napisała:
>>L'Homme révolté
>
>Masz kolezanko avatar z jednego z moich ulubionych silent
>movies. No i widze, ze lubisz Bunuela. Two thumbs up.
dzieki. :)
jesli chodzi o biura, to chyba zrezygnuje, jesli odradzacie :( najwyzej będę dojeżdzać do wawy, jak niczego nie znajdę.
a co do praktyki placenia kasy za pokazanie adresow, to jest to nielegalne i jesli biuro tak robi, to jest nieuczciwe na 100% i mozemy mu podziękować. placi sie tylko przy podpisaniu umowy.
-
Łojej :)
W biurze Cię tak zbajerują, że nie będziesz wiedziała za co płacisz... co robisz... i w ogóle jak się nazywasz.
Oglądałam to z drugiej strony. Na rozmowie koleś powiedział, że głównym celem firmy jest wciśnięcie tego co się ma. I nie ma, że boli. Jedziesz z pacjentem do jakiejś zatęchłej nory i masz mówić, że to apartamentowiec i jeszcze ma szczęście jak właściciel się zgodzi wynająć. (gadka podobna do właściciela)... Najbardziej boli, że ludzie się na to nabierają. Pośrednik utrzymuje się z prowizji, więc nie powie Ci, że obok są dwie meliny a tam na dole w klatce to znaleźli trupa.... ale okolica jest bezpieczna....
-
Anonim
>L'Homme révolté napisała:
>>split personality napisała:
>>>L'Homme révolté
>>
>>Masz kolezanko avatar z jednego z moich ulubionych silent
>>movies. No i widze, ze lubisz Bunuela. Two thumbs up.
>dzieki. :)
>
>jesli chodzi o biura, to chyba zrezygnuje, jesli odradzacie
>:( najwyzej będę dojeżdzać do wawy, jak niczego nie
>znajdę.
>a co do praktyki placenia kasy za pokazanie adresow, to jest
>to nielegalne i jesli biuro tak robi, to jest nieuczciwe na
>100% i mozemy mu podziękować. placi sie tylko przy
>podpisaniu umowy.
>
Tzn wiesz chodzi o to ze płacisz tylko przy podpisaniu, ale jesli w umowie jest ze ograniczaja sie tylko do podawania adresów to nawet nie ma sensu jej podpisywac. chociaz z tego co tu napisala kolezanka wyzej to widze ze z zadna agencja nie ma sensu podpisywac umowy...
- Przeglądaj grona w kategorii Szkoły i Edukacja
- Przeglądaj grona w okolicy Warszawa
- Załóż własne grono tematyczne