Uniwersytet Warszawski [17258]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Lucek

http://img225.imageshack.us/my.php?...

Pod linkiem kryje się plakat dokładniej opisujący nabór.
    Serdecznie zapraszamy do naszych szeregów :) Warto!
  • Anonim

Pytanie mam. Czy macie u siebie studnetow wieczorowych? i jak oni sobie radza z zajeciami i probami jednoczesnie?
  • Lucek

Szczerze to trudno mi powiedziec, bo dopiero od roku tam jestem; ) Ale mysle ze jka wyslesz maila na chor@uw.edu.pl to na pewno ktos Ci odpowie; ) bo watpie zeby zarzad tu zajrzal :P chociaz kto wie.
    W kazdym razie jest ludzi duzo z roznych wydzialow i jakos sobie radza; ) takze skoro nikt nie narzeka to da sie to jakos pogodzic; )
  • EeBe

Ech, szkoda, że w czwartek kończę zajęcia o 18.15. I to na terenie Kampusu :/
  • Lucek

Mozna sie spozniac; ) Co prawda nie jest to dobre, ale da sie wytlumaczyc zarzadowi ze inaczej nie mozesz :)
  • kraps

Zarządowi jak zarządowi - wytłumacz to dyrygentce.
  • Anonim

mi dwa chóry na razie wystarczą :D
  • EeBe

5 lat chodziłam na wokal, występowałam. Teraz miałam rok przerwy. Chciałam znowu gdzieś chodzić, ale myślę, że nikt nie byłby zachwycony moim spóźnialstwem, a obowiązkowych zajęć nie przeskoczę :/
  • Anonim

a próby są od 18.30 do ?? czy może jest to pora nieokreslona zalezy jak wyjdzie i jak sie uda ??
  • Lucek

zazwyczaj do 21 :) Raczej nie koncza sie pozniej, ale wczesniej sie zdarza :) W srodku proby jest przerwa 10 minutowa mniej wiecej na odpoczynek; )
  • kraps

I jeszcze mała próbka:
    http://pl.youtube.com/profile_video...
  • Anonim

Jak dużego talentu i jakich ewentualnych umiejętności wymaga się już na wstępie?
  • Lucek

Powtórzenie dźwięku podanego z pianinka, powtórzenia melodyjki, resztę da sie w miarę szybko wypracować :) No jeszcze trzeba dodać, że jednak głos nie może być byle jaki.. I to chyba tyle.. Nawet w sumie nie jest wymagane czytanie nut, chociaż jest mile widziane i wielce pomocne w czytaniu przez zespół nowych utworów :)

Talent nie musi być wielki :) Raczej chęć do pracy powinna być duża :)
  • Anonim

no prosze, myslalem ze chór UW to juz taka liga, gdzie obowiazkowo trzeba nutki czytac; ) ale i tak wiem ze stoicie na wysokim poziomie; ) moj obecny dyrygent tam spiewa/spiewal (?) jesli sie nie myle
  • Lucek

A jak się zwie? :)
  • Anonim

Darek Maćkowiak; )
  • Lucek

A to śpiewa faktycznie i dyryguje czasem nawet i próby prowadzi też nieraz :)
  • eNa

a trzeba umiec spiewac?
  • Lucek

Jak pisałem wyżej, trzeba przynajmniej umieć powtórzyć podany dźwięk :) Resztę da się nauczyć; )
  • Anonim

>Lucek napisał
    >A to śpiewa faktycznie i dyryguje czasem nawet i próby
    >prowadzi też nieraz :)

a spoko; ) fajny gość z niego

>eNa napisała:
    >a trzeba umiec spiewac?
    >

>Lucek napisał
    >Jak pisałem wyżej, trzeba przynajmniej umieć powtórzyć
    >podany dźwięk :) Resztę da się nauczyć; )

czyli generalnie po prostu trzeba mieć dobry słuch, ot co

dziewczyny to generalnie słuchowcy więc nie powinno u Ciebie byc z tym problemu :D
| |

dla byłych, przyszłych i obecnych studentów UW (; PS: czytamy regulamin...

Uniwersytet Warszawski

• do
Grona tematyczne:

Fotki

Miejsca grona (25)