Uniwersytet Warszawski [17258]

Zapisz się
  • 1
  • 2
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Ania L

• Miss Parker

W tym artykule jest tylko o nielegalności opłat za egzamin poprawkowy.
    O warunku jest powiedziane coś wręcz przeciwnego - jest to powtarzanie zajęć, za które uczelnia ma pełne prawo pobierać opłaty.
  • Doman

Na UW na studiach dziennych chyba nie pobierają opłat za poprawki? Przynajmniej nie u nas na wydziale. Natomiast na studiach platnych zapewne znajdą jakieś obejście, np. wliczą opłate za poprawkę do czesnego i będą dawali upusty w nagrode pilnym studentom, którzy zaliczaja egzaminy w pierwszym terminie.
  • Anonim

u mnie jest tylko za warunek, ale trzeba się o niego postarać (np. przez pół roku bać się iść do profesora)
  • Szymak

tjaaaa a ja jestem pare stowek do tylu za warunek i nikt mi tych pieniedzy raczej nie zwroci...:(

a mowila mamusia: ucz sie synku systematycznie:P
  • Anonim

za warunek mają prao pobierać opłaty........
  • Anonim

no a za egzamin z j.obcego? Sa dwa żetony, a jesli ktos musi np. zdać egzaminy z dwóch języków to przy jednej poprawce już za nią płaci:)
  • Anonim

zawsze masz wtedy więcej żetonów.
  • Anonim

a własnie, ze nie! Na moim kierunku trzeba było zdac 2 egzaminy - do III roku stódiów język na poziomie B1, do absolutorium po V roku - język B2. Dostawaliśmy tylko 2 żetony.
    Gdy oblałam egzamin B2 -owszem dostałam nowy żeton-ale za drobną opłatą 150zł:)
  • Doman

Jeżeli to może być ten sam język to chyba nie ma co siać paniki. U nas trzeba zdać b2 do końca 3 roku i nikt nie robi z tego problemu.
  • Anonim

>
    Jeżeli to może być ten sam język to chyba nie ma co siać paniki. U nas trzeba zdać b2 do końca 3 roku i nikt nie robi z tego problemu.

Od zeszłego roku wszyscy studenci UW muszą zdac jezyk B2 do III roku:).
    I nie chodzi o robienie problemu tylko o stwierdzenie, ze uniwerkek pobiera opłaty za egzaminy poprawkowe z języków obcych, co według przytoczonego artykułu nie jest w pełni zgodne z prawem.
  • Doman

No jakie pieniądze? Przecież żetonów starcza na 2 podejścia poprawkę.
  • Anonim

ale ona musiała zdać egzamin z języka 2 razy. Raz na B1 na licencjacie i na B2 na mgr. Zetonów jest na 2 podejścia. Raz oblała, więc zabrakło jej żetonów i chodzi o to, że musiała zapłacić za poprawke...
  • |netspider|

abstrahując od b2, powinni zrobić tak żeby było dobrze... i tanio:D
  • Kapitan Zajebistość

>|netspider| napisał
    >abstrahując od b2, powinni zrobić tak żeby było
    >dobrze... i tanio:D

tanie poprawki są dobre, bo są dobre i tanie? xD
  • ann

>Bartosz napisał
    >u mnie jest tylko za warunek, ale trzeba się o niego
    >postarać (np. przez pół roku bać się iść do
    >profesora)

Czy na IPSiRze płaci się za poprawke??
  • Doman

>~ Justyna ~ napisała:
    >ale ona musiała zdać egzamin z języka 2 razy. Raz na B1
    >na licencjacie i na B2 na mgr.

Ale mogła zdawać od razu B2, tak jak inne wydziały. Tak więc w zasadzie miała łatwiej niż np. ja bo mogła albo sobie rozłożyć na 2x i nie mieć zapasu na poprawki albo zdawać od razu B2. Mi takiej możliwości nie dano.
  • Anonim

Nic nie mogła, taki był program studiów:) Owszem można było zdawac od razu B2(do licencjatu), ale wtedy było trzeba latać z podaniami do dyrektora do spraw studenckich, aby sie na taką opcję zgodził. A rozmawiamy o przepisach: w programie były 2 egzaminy i 2 żetony, wiec ewentualna poprawka wiązała sie z opłatą. Po za tym z tego co wiem to były 2 różne języki (tzn nie znam nikogo kto by zdawał egzamin z tego samego języka, tylko na różnych poziomach)
  • Doman

Czyli jeżeli ktoś miał zdany B2 to mu nie zaliczali licencjatu, bo wymagany był B1? Takie rzeczy to tylko na UW możliwe :/
  • Mateusz

Ile warunków można mieć na UW?
  • 1
  • 2
| |

dla byłych, przyszłych i obecnych studentów UW (; PS: czytamy regulamin...

Uniwersytet Warszawski

• do
Grona tematyczne:

Fotki

Miejsca grona (25)