- 1
- 2
-
Ania L
-
Miss Parker
W tym artykule jest tylko o nielegalności opłat za egzamin poprawkowy.
O warunku jest powiedziane coś wręcz przeciwnego - jest to powtarzanie zajęć, za które uczelnia ma pełne prawo pobierać opłaty. -
Doman
Na UW na studiach dziennych chyba nie pobierają opłat za poprawki? Przynajmniej nie u nas na wydziale. Natomiast na studiach platnych zapewne znajdą jakieś obejście, np. wliczą opłate za poprawkę do czesnego i będą dawali upusty w nagrode pilnym studentom, którzy zaliczaja egzaminy w pierwszym terminie. -
Anonim
u mnie jest tylko za warunek, ale trzeba się o niego postarać (np. przez pół roku bać się iść do profesora) -
-
Szymak
tjaaaa a ja jestem pare stowek do tylu za warunek i nikt mi tych pieniedzy raczej nie zwroci...:(
a mowila mamusia: ucz sie synku systematycznie:P -
Anonim
-
Anonim
no a za egzamin z j.obcego? Sa dwa żetony, a jesli ktos musi np. zdać egzaminy z dwóch języków to przy jednej poprawce już za nią płaci:) -
Anonim
-
Anonim
a własnie, ze nie! Na moim kierunku trzeba było zdac 2 egzaminy - do III roku stódiów język na poziomie B1, do absolutorium po V roku - język B2. Dostawaliśmy tylko 2 żetony.
Gdy oblałam egzamin B2 -owszem dostałam nowy żeton-ale za drobną opłatą 150zł:) -
Doman
Jeżeli to może być ten sam język to chyba nie ma co siać paniki. U nas trzeba zdać b2 do końca 3 roku i nikt nie robi z tego problemu. -
Anonim
>
Jeżeli to może być ten sam język to chyba nie ma co siać paniki. U nas trzeba zdać b2 do końca 3 roku i nikt nie robi z tego problemu.
Od zeszłego roku wszyscy studenci UW muszą zdac jezyk B2 do III roku:).
I nie chodzi o robienie problemu tylko o stwierdzenie, ze uniwerkek pobiera opłaty za egzaminy poprawkowe z języków obcych, co według przytoczonego artykułu nie jest w pełni zgodne z prawem. -
Doman
No jakie pieniądze? Przecież żetonów starcza na 2 podejścia poprawkę. -
Anonim
ale ona musiała zdać egzamin z języka 2 razy. Raz na B1 na licencjacie i na B2 na mgr. Zetonów jest na 2 podejścia. Raz oblała, więc zabrakło jej żetonów i chodzi o to, że musiała zapłacić za poprawke... -
|netspider|
-
Kapitan Zajebistość
>|netspider| napisał
>abstrahując od b2, powinni zrobić tak żeby było
>dobrze... i tanio:D
tanie poprawki są dobre, bo są dobre i tanie? xD -
ann
>Bartosz napisał
>u mnie jest tylko za warunek, ale trzeba się o niego
>postarać (np. przez pół roku bać się iść do
>profesora)
Czy na IPSiRze płaci się za poprawke?? -
Doman
>~ Justyna ~ napisała:
>ale ona musiała zdać egzamin z języka 2 razy. Raz na B1
>na licencjacie i na B2 na mgr.
Ale mogła zdawać od razu B2, tak jak inne wydziały. Tak więc w zasadzie miała łatwiej niż np. ja bo mogła albo sobie rozłożyć na 2x i nie mieć zapasu na poprawki albo zdawać od razu B2. Mi takiej możliwości nie dano. -
Anonim
Nic nie mogła, taki był program studiów:) Owszem można było zdawac od razu B2(do licencjatu), ale wtedy było trzeba latać z podaniami do dyrektora do spraw studenckich, aby sie na taką opcję zgodził. A rozmawiamy o przepisach: w programie były 2 egzaminy i 2 żetony, wiec ewentualna poprawka wiązała sie z opłatą. Po za tym z tego co wiem to były 2 różne języki (tzn nie znam nikogo kto by zdawał egzamin z tego samego języka, tylko na różnych poziomach) -
Doman
Czyli jeżeli ktoś miał zdany B2 to mu nie zaliczali licencjatu, bo wymagany był B1? Takie rzeczy to tylko na UW możliwe :/ -
Mateusz
- 1
- 2
- Przeglądaj grona w kategorii Szkoły i Edukacja
- Przeglądaj grona w okolicy Warszawa
- Załóż własne grono tematyczne