Uniwersytet Warszawski [17258]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • ...Karolina...

hej
    czy moze mnie ktoś oswiecic jak dziala system przyznawania stypendium na WDINP. Chodzi o to ze nie skladalam zadnego podania,a dostalam pismo ze przyznaja mi stypendium naukowe:) dodam ze mi sie nalezy ale podania nie zlozylam bo podobno juz bylo po herbacie....
    hmmm czy to normalne????
    nie zebym sie nie cieszyla:D...no chyba ze to pomylka i mi nic nie dadza:/
  • Dea Augusta

raczej dziwne jest to ze wymagają podania o stypendium naukowe bo tak nie powinno być
  • md

wymagaja podanie ale w okreslonych sytuacjach,wszystko jest wywieszone przy sekcji stypendialnej <przynajmniej bylo>
  • Piotr

Na WNE na przykład od tego roku też nie były potrzebne podania i stypendia były przydzielane odgórnie, od razu dla wszystkich. Bezsensem musialy być w wcześniejszych latach te podania. Dobrze, że odchodzą od kolejnego dziwacznego podania na uniwerku.
  • meewcia

Na WPiA na pewno są przyznawane automatycznie, więc myślę, że jest to ogólnouniwersytecka tendencja. Trzeba tylko dostarczyć nr konta do dziekanatu
  • Magda

>...Karolina... napisała:
    >hej
    >czy moze mnie ktoś oswiecic jak dziala system przyznawania
    >stypendium na WDINP. Chodzi o to ze nie skladalam zadnego
    >podania,a dostalam pismo ze przyznaja mi stypendium
    >naukowe:) dodam ze mi sie nalezy ale podania nie zlozylam bo
    >podobno juz bylo po herbacie....
    >hmmm czy to normalne????
    >nie zebym sie nie cieszyla:D...no chyba ze to pomylka i mi
    >nic nie dadza:/
    >

na WDiNP jest tak, że jeśli złożyłaś indeks w terminie (tj do połowy lipca) to dostajesz automatycznie, bez podania.

• Anonim

tak narzekacie na USOS a teraz wlasnie zrobili to automatycznie i bez podan chodzi, chyba ze ktos byk na erasmusie. Srednia sie liczy i kaska wpada na picie i koks, takie buty...
  • Piotr

Wiesz... Ja na swoim wydziale narzekam że jeszcze nie wszystko jest przez USOS. Np podanie o zaliczenie awansem jakiegos przedmiotu...
  • Aleksandra

na moim wydziale (polonistyce) stypendium naukowe zawsze przyznawane było automatycznie
    trzeba było mieć odpowiednią średnią i złożyć indeks do połowy lipca
    no i od tamtego roku bodajże podać numer konta
    także ciesze się z pieniędzy po prostu :P
  • Anonim

>Vato Loco napisał
    >tak narzekacie na USOS a teraz wlasnie zrobili to
    >automatycznie i bez podan chodzi, chyba ze ktos byk na
    >erasmusie. Srednia sie liczy i kaska wpada na picie i koks,
    >takie buty...

jak nie bylo USOSa, to tez bylo automatycznie...
    A u nas Karolina, wlasnie przyznaja automatycznie; -) Jak nie skladalas nr konta, to kaske wyplacaja w kasie na KP3
  • dzasta

a co ma do tego USOS?;] u nas panie w sekretariacie maja magiczny zeszyt, do ktorego wpisany jest kazdy student i zanotowana jest jego srednia (liczona przez panie w Excelu, dlatego czeeeesto zdarzaja sie bledy);]
  • Piotr

Przeszłyby z Exela na Calca i skończyły by się problemy :]
  • weltszmerc

A jeżeli z danego przedmiotu są dwie oceny, jedna za ćwiczenia, a druga za egzamin, to obydwie są wliczane do średniej czy tylko ta z egzaminu? Chodzi o WB (nie wiem czy wszędzie jest tak samo..)
  • Bożens

liczą sie oceny z egzaminów i zaliczenia na ocene
  • Anonim

Zdarzylo sie wam moze ze stypendium naukowe nagle w srodku roku i bez ostrzezenia wam wzroslo? (jednego miesiaca wiecej o stowke, drugiego o 50zl) Czy to normalne czy to jakis blad i trzeba bedzie oddac?
  • Anonim

Mnie i moim znajomym podniesli w 3 miesiącu o niecałe 50 zł

Szczerze powiedziawszy nie wiem dlaczego. Mielismy sie nawet dowiedziec, ale jakos tak zgodnie z zasada "sprawa raz odlozona dalej odklada sie sama"...
  • Ola

Hej!

A czy Wam też zmniejszyli naukowe z powodu zwiększenia puli na socjalne??? (Na SGH obniżyli naukowe o ok 20% :/)
  • b.

>Kajtek napisała:
    >Zdarzylo sie wam moze ze stypendium naukowe nagle w srodku
    >roku i bez ostrzezenia wam wzroslo? (jednego miesiaca wiecej
    >o stowke, drugiego o 50zl) Czy to normalne czy to jakis blad
    >i trzeba bedzie oddac?

Niczego nie mają prawa zabierać, jak już dali. I ciesz się, że rośnie, a nie maleje, bo jak ja dostawałam rok temu stypendium, to tylko spadało, i to nawet poniżej dozwolonego minimum (200 zł).
  • Li§ek

Jaki jest termin składania indeksów dziekanacie na WPiA jeżeli student liczy na stypendium? Czy można np. złożyć indeks po sesji wrześniowej?
  • Marek

Wzrosty stypendiow naukowych to raczej nie bledy. Gdzies w srodku roku ministerstwo przyznaje stypendia MNiSW, a normalne naukowe pobierane do tej pory przez stypendystow wracaja do puli. No, a ze pieniadz nie moze lezec, to podnosi sie stypendia naukowe:)

Na UW socjalne to osobna pula i nie ma przeplywow z jednej do drugiej.
| |

dla byłych, przyszłych i obecnych studentów UW (; PS: czytamy regulamin...

Uniwersytet Warszawski

• do
Grona tematyczne:

Fotki

Miejsca grona (25)