Uniwersytet Warszawski [17258]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Martini Spring Bianco

witam.
    Przygotowuje felieton do programu "Pytanie na sniadanie" w TVP2 na temat konwencjonalnych i niekonwencjonalnych sposobów na zaliczenie sesji. Jak sie skutecznie uczyc? Jak przyswoic duzo materialu w krótkim czasie? ja co prawda jeszcze pamietam, ale wypowiadac sie juz nie moge :-) chetnie porozmawialbym sie z ludzmi z akademikow i w akademiku, ale to nie jest oczywiscie zaden warunek . Jezeli jestescie zainteresowani to piszcie na priva i podajcie swoj numer to sie do was odezwe :-)

pozdrawiam lacze sie w bolu.

wasz troche starszy kolega :-)
  • |netspider|

Wynaleziono już koło, pralkę, zapalniczkę. Teraz czas na dobre ściągi :D
  • Anonim

ściągi to strata czasu....szczególnie na egz kiedy jest mało czasu;)
  • KitKa(t)

uczyc sie...?
  • SĄSIAD

Na Uniwersytecie nie trzeba się uczyć. Trzeba umieć przekroczyć próg 0,7 a potem to już łatwo pójdzie.
    Pozdrowienia dla progowiczów z ISM-u :)
  • karola

chyba u Ciebie.....
  • mrrauuu

jaką to piękną reklamę dla naszego szacownego kierunku zaprezentował kolega Sąsiad...;]
  • Barti

cocaina
  • ʞǝɯoʇ

zgodnie z pomysłem mojego kolegi - dropsy i feta.
  • TDung

modlic sie ?
  • Martini Spring Bianco

Wszystkie sposoby sa dobre. Jedne lepiej, drugie mniej skuteczne:-)
  • Anna P.

modlitwa.. bo zaliczenie to łud szczęścia czasem
  • Justyna

można się uczyć od grudnia. można czytać różne mądre książki i z nich robić notatki. można...

można też postać chwilę pod punktem ksero i poczekać aż ktoś przyniesie dobre notatki i stosować zasadę: nie ważne co kserujesz - ja też poproszę:)

a potem się to czyta... jedni czytają ze zrozumieniem, inni bezmyślnie wkuwają. potem jednak okazuje się, że zdali ci, co znaleźli u starszych kolegów patenty na dany egzamin. takie życie...

aż pójdę się pouczyć;)
  • Człowieka cień...

Ja też chciałbym sie o coś zapytać!! Jak do cholery znaleźć motywacje??????? Mam już 2 przedmioty w plecy.... Otwieram książki, chce i obiecuje sobie ze sie naucze i na tym sie konczy.... gapie sie w ściane, a potem zasypiam z japą na biurku......
    Nawet walenie łbem w ściane nic nie daje.... pomocy, co ja mam brać żeby zdać ?? Jutro kolejny egzam a ja szukam książki.......
  • Barti

cocaina
  • Figlarz

advocat, jesteś dealerem, czy czemu tak wszystkim wciskasz koks?; >
  • aga wu

szczescie to 70% zaliczenia ,bez niego ani rusz.

mi czasem nie chce sie uczyc ale na to jest metoda.
    po sesji zawsze mam w planach coś super fajnego-jakaś impreza,spotkanie,tona słodyczy,coś co mnie zachęci i będzie stanowilo nagrodę po trudach :)

do nauki przysiadam do biurka,na sofie chce mi sie spac :) Potem tak ze najpierw czytam notatki,zaznaczam jakims kolorowem to co wazne.
    Potem cyztam po 1kartce notatki i opowiadam sobie to co tam jest na głos.Jak nie idzie to zakuwam.
    Ta metoda nalezy modyfikowac w zaleznosci od rodzaju przedmiotu :)

pozdro 4 all; ]
  • Anonim

ja wyznaję zasadę - student zadowolony to student wyspany:) dlatego tez zawsze staram sie dobrze zorganizowac - zdobyc notatki kserowki itp odpowiednio wczesnie, a jak przychodzi czas na intensywna nauke przede wszystkim wysypiam sie, i nie zaczynam nauki przed 13-14, bo rano i tak mi nie idzie. Polecam podchodzić do nauki z pozytywnym nastawieniem - a jak juz naprawde sie nie da, wziać się za nauke czegos innego a to co najgorsze zostawic na później, może przyjdzie lepszy moment.

Ale grunt - byc wyspanym:)
    Aaaa - i zawsze ucze się na głos:D
    A motywacja - żeby ferie były dluższe:D
  • Człowieka cień...

No no :D Piszcie dalej, bo u mnie kolejny w plecy a poniedzialek tuż tuż :P Hmm, motywacja przez ferie raczej nie dziala bo dali nam 4 dni jakos....
  • Anonim

hahaha, tempo masz zawrotne:) proponuje żebyś się zmotywował tym, musisz zaliczyc ten za 4 dni, bo jak nie zaliczysz bedziesz mial az cztery w plecy:) (jezeli dobrze policzylam z twojej wypowiedzi:) to chyba powinno pomoc, a dzis wieczorem pojdz co najwyzej na dwa piwa nie baw cala noc, i zakuwaj jutro cały dzien:)
| |

dla byłych, przyszłych i obecnych studentów UW (; PS: czytamy regulamin...

Uniwersytet Warszawski

• do
Grona tematyczne:

Fotki

Miejsca grona (25)