-
Anonim
Rozpoczynam plebiscyt na najbardziej śmiesznego nauczyciela uczącego w V (obecnie lub w zaszłości).
Moje typy to (jeśli ktoś ich pamięta jeszcze) :
1. Marcińska - tylko jej wspaniały umysł mógł stworzyć takie zdania jak :
"Wstań i popatrz jak siedzisz" lub
"Treny mają bydowę cykliczną, są jak koło - mają początek, środek i koniec"
2. Profesor Mazur (były fizyk) - zasłyną troche niecodziennym wyglądem oraz dziwnymi odzywkami "Eee, coś nam się tutaj spier,yyy zepsuło"
No ae to już są weterani V i raczej mało kto ich pamięta. Jakie są wasze propozycje ?
-
Iwona :):):):)
hm....a mnie od razu przyszedł do głowy prof. Pasieka........z tekścikiem kultowym Kobieta to pasożyt metafizyczny...a było tego wiecej....
:) napewno ktoś pamięta...
ps. Pasieka to najbajdziej kultowy nauczyciel...tej szkoły...niekońiecznie jest śmieszny..ale zabawny napewno..:):) nie wiem czy pasuje do tej kategorii..oceńcie sami:) -
*sophie*
prof.Maciuk - smieszny ale nie wiele uczy :)
prof.Barbasz - dowcip blyskotliwy (uwielbiam ja) -
AlexG
-
-
Anonim
-
Anonim
Taaa.. Maciuk daje po garach :D
Zwłaszcza gdy tłumaczy jakieś zawiłości geograficzne na przykładzie pola marihuany :D
Nasz Dyrektor jest genialny :) Na lekcji cała klasa pod ławkami leży :D Czasami jest niemożliwy :) -
morgiane
U nas to były pola bananów:) co nie zmienia faktu, że po wysłuchaniu tego wywodu klasa również znajdowała się bardzo blisko podłoża:P -
Anonim
banany? tez dobre :D
W tamtym roku, szanowny prof. przyłapał moje dwie koleżanki na sciąganiu. Dziewczyny, poniewaz należą do grona dosyć wygadanych bestii, zaczaly sie bronić... "ale Panie profesorze, przeciez wszystkie najwieksze dzieła powstawały grupowo". Niejeden nauczyciel wyrzuciłby krnabrnego ucznia z klasy, uwazajac to zdanie ze opryskiliwe. Natomiast nasz bohater pomyslał chwile i odpowiedział: "No tak macie racje, ale mniej ostentacyjnie prosze" :D
Uwielbiam gooo :D Na nasze nieszczeście, teraz geografii uczy nas Wolf :| -
morgiane
U nas kiedyś uroczo podpowiadał kumplowi przy tablicy - zadał pytanie, na które odpowiedź miała brzmieć "firn". Jako że delikwent nie bardzo wiedział, co ma powiedzieć, profesor po kolei wymieniał nazwiska uczniów, którzy mają imiona na daną literkę:) Przy okazji też wyszedł mu zabawny tekst - jako że nikt w mojej klasie nie ma imienia na n, w pewnym momencie zapytał, jakie nazwisko nosi koleżanka Nasternak...:P
Nas też w tym roku przejęła Wolfowa... ale w sumie da się z nią żyć:P -
Anonim
-
xavex
ech... nikt nie pisze o cygim... prof. Cygan (fizyka) to jest klasyka sama w sobie. Powstał słownik cyganonimów powszechnych.. zaraz.. pobierzny 'wyciąg'..
- Panie profesorze, mogę iść do higienistki, bo coś mnie głowa boli?
- Głowa nie powinna boleć młode człowieka - mnie to nigdy nie boli, no chyba że po imieninach...
Oddaj mi te molekuły!
Jak tu weszliście, straćcie wszelką nadzieję, he he he...
Kowalski, wiem, że się trochę pomyliłeś z powołaniem, nie musisz mi tego ciągle udowadniać, ja to wiem od pierwszej klasy!
(zmienione nazwisko kolegi)
Zostaw go czarownico jedna! Na stos z nią!!!
(do koleżanki)
Wydarzenie to wstrząsnęło całym światem ówczesnej Europy
Szkoła nie ma już wagi. Po tylu latach uległa między innymi destrukcji...
Ta próżnia ssie ten słup
Inni są skrzywieni naturalnie, nie chcę wskazywać...
Ty mi tu opowiadasz takie rzeczy, że koń nie może pływać, bo ma żelazne podkowy...
Ciężar nie wiesz co to jest? To ci dam skierowanie do szkoły podstawowej!
Gdzie Rzym, gdzie Krym, a gdzie karczma na Bielanach?!
Jak jeszcze zobaczę, że ktoś nie pisze i gada, to po nim!
Jeśli weźmiemy gumę od majtek i pociągniemy, to się wydłuża - jasna sprawa!
Co wy macie z tą toaletą??? Powinniście iść do lekarza, a nie do toalety!!!
- Zdechnięty pies poruszał się z takim samym przyspieszeniem jak statek
- W chwili czego?
- W chwili niczego! Zawsze!
Mam zwieracz na zapleczu!
Trudno żeby jeż miał igły od środka, bo by się pokłuł!
- Panie profesorze, mogę do toalety?
- Co wy tak do tej toalety???
- Bo piwo przed lekcją piłem i ...
- Taaa... Warka Strong... widzieliście w TV? Warka Strong, piwo bezalkoholowe... i nie ma mocnych!
- Przyłożymy temu akumulatorowi porządną moc, najwyżej szafę diabli wezmą
- Jakie natężenie?
- Nie wiem. Wyłączyłem amperomierz, żeby się nie spalił.
Profesor Cygan sie pyta:
- Jutro 2 godziny mamy?
- Taaa..
- No to Golgota
O doświadczeniu:
- Nie zdążyliśmy ostatnio. To znaczy zdążyliśmy, ale wszyscy wyszli...
Ale pięknie mruczy..., milcz malutka! (do elektrody)
Albo utoną (bul, bul, bul), albo popłyną w kosmos jak łodzie skrzydlate... (o łódce z zadania)
Za każde dwa dni nauczania powinni dzień piekła odejmować!
ech ...; ) -
morgiane
cyganonimów trochę i sporo cytatów z innych nauczycieli można na mojej stronce znaleźc:) http://www.morgiane.z.pl (albo ewentualnie jakby nie działało - http://www.v-lo.krakow.pl/~morgiane :D) - zapraszam:) -
Texanska_Masakra
Oni byli dla mnie inspiracją...
prof. Kos:
"Łukaszku, jake ty masz majtasy śliczne!"
prof.Kos:
"Agnieszko, widziałaś gdzieś... Ewelinę Flintę?"
prof. Ostachowska-Kos:
"Dajcie mi skończyć, żebym miała poczucie, że zrealizowałam mój plan, będący zresztą improwizacją..." -
martynka
LUTY!!!!!!!!!!!!!!!!
m-ka, znacie mnie, kochacie;), zapraszam jako znajomych;PPPP -
Anonim
zgadzam sie nikt nie przbije cygana!!
ktory przez 4 lata mi powtarzal ze nadaje sie na wrotki do supermarketu... :D -
xavex
luty, mimo że nic złego mi nie zrobił, jest moją najbardziej znienawidzoną postacią w VLO..
dawniej był kawałem s-syna, ostatnio zrobił sie żałosny..
a taaak.. cygi ma.. specyficzne podejście do kobiet :).. stary kawaler.. raz nam opowiadał, jak w święta mu sie nudziło i storzył "teorię wymiany ciepła kaloryfera z otoczeniem" w jego mieszkaniu i obliczył że ma 4% cieplej w mieszkaniu niż sąsiad, dzięki temu, przez jego lokal idą pionowe rury od CO :)
no i narzekał na kobiety że psują cos(fi) piorąc w pralce; ) -
jey
-
Anonim
taa, kobiety na madagaskar :D
a wlasnie! jakis rok temu zaczal sobie wlosy farbowac na intensywny czarny kolor. czyzby to milosc byla? krzeminska mowisz, haha -
Anonim
Prof Krzemińska i Cygan... jakoś nie zauważyłam... Swoja drogą ciekawe :D
Przypatrze sie im uważniej na przerwach :D -
xavex
włosy farbuje! no nieeeeee...... haha :) i Krzemińska? hmm... nie wiem :)
ale on miał w ogóle odejść ze szkoły na emeryture... jakoś chyba to miał być jego ostatni rok nauki, wiecie coś o tym ?