VOLVO [687]

Zapisz się
  • 1
  • 2
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Anonim

Jestem szczesliwym wlascicielem Volvo 460. Jestem ciekawy kto posiada ten samochod i jakie sa wasze opinie na jego temat??? Pozdrawiam...
  • .............

musze ci powiedziec, ze mam te autko od niedawna a juz narobiło sie tyle, ze mam go powoli dosyć
  • Anonim

ja osobiście nie jestem posiadaczką, ale tatuś ma :D a ja ooooczywiście też nim sobie jeżdżę.....mamy go od 11 lat i powiem szczerze, że do tej pory nie mieliśmy powodu, by na niego narzekać, bo auto jest serio bardzo dobre i świetnie się prowadzi...jednak jakoś w wakacje zaczął się buntować...od września zaliczył 3 razy serwis i nic...teraz jest u mechanika i ten kombinuje..jest nadzieja, że będzie niedługo srawny....mechanik doszedł do wniosku, że jego bunt spowodowany jest tym, że przy rozgrzanym silniku dostaje za dużo paliwa i zalewa go....wymienił mu cały wtrysk i miejmy nadzieje, że będzie dobrze.....dobra konic wywodu; ) bo się strasznie rozpisałam hihihi
    pozdrawiam wszystkich posiadaczy tego, mimo wszystko, wspaniałego auta :)
  • Anonim

ja też mam, ale od dzisiaj to się wypowiem za jakiś czas.
  • BartekV8

Z jakimi silnikami macie? Ja kiedyś miałem 440 GLE Ingejecton 1,7. Był elegancą furą w rodzinie w latach 1991-1998 tylko strasznie drogie serwisy...
  • ALEX :)

Cześć. Mam V440 1.8 z 1995 roku. Całkiem fajny samochód
  • Anonim

1,7 benzyza z turbo. fajny; ]

ma ktoś maske na zbyciu od 460?
  • BartekV8

Właśnie...Dziwna pojemność 1,7:) Leciał 200km/h i sie niestety droga skończyła. Ładne przyspieszenie, tylko te serwisy... Pamientam w ASO starszy fakture płacił 1/3 wartości auta!!! Zwykły przegląd-płyny,filtry,klocki. Niezle.
  • Anonim

ja mam wujka co ma serwis i sam tam pracuje wiec to nie problem; ] a ile mój pojedzie to nie wiem, bo nie miałem sie gdzie rozpędzić jak na razie. 5 dni go mam.
  • BartekV8

Ale zapewne przyspieszenie jest OKA
  • Anonim

bardzo oka. dzisiaj jak przyśpieszyłem, to mi maske wyrwało; / rozwalil sie zamek trzymajacy maske i mi ją poderwało jak jechałem. cala w pizdu pogięta. musze nową szukać; / dobrze, że szyba nie siekła.
  • BartekV8

O to ładnie... Przeciążenie zbyt duże-10G:)
  • Anonim

dobra, "nowa" maska jest juz u lakiernika. dzisiaj albo w sobote wyjeżdżam na droge; ]
  • Anonim

Mam volvo 440 GLT (1.9td) 1996, calkiem fajne auto dopuki nie zacznie się psuć bo części strasznie drogie i trudnodostępne, a po dzwonie wszystko zaczyna się sypać :-(
  • Darek

Ja mam 460 1995 silnik 2.0 co do silniczka super, osiagi mi w zupełnosci wystarczają. Po 2 tygodniach urwało mi sie ucho od skrzyni biegów (wczesniej juz spawane, wiec chyba zdaza sie w tym modelu), ale sam przyznam ze to wyniakło z zaostrej jazdy. Ogólnie dobrze sie nim jeżdzi, w przyszłości chciałbym jakies nowsze volvo.
  • bobby sixkiller

ja teraz mam 460 - 1996 - 1,9td .. silnik spoko, ale dopoki cos sie nie zacznie sypac, tak samo ze skrzynia :| juz i jedno i drugie wymieniane bylo, ale jak narazie odpukac jest spoko... jezdzi sie milo, i calkiem chodzi td; D

wczesniej mialem 740 - 1986 - 2,4d z przebiegiem ponad 300k - spoko samochod, przyspieszenia nie miala ta wersja za bardzo, ale wygodny zajebiscie, i z czesciami jeszcze nie bylo takiego problemu.
  • Anonim

Spalila mi się pompa od wspomagania kierownicy, koszt nowej to 1400 zł !!!więc szukam kogoś kto ma dostęp do używanych częci.
  • Darek

poszukaj na allegro i na gratce, sporo tego jest w używkach
  • ...:::d&g:::...

witam. ja mam 440 1,8 z 93 roku i tez zlego slowa na to autko nie powiem, ma swoje humory ale to chyba normalka. przy okazji spytam, wie ktos z Was moze gdzie w440/460 znajduje sie sterownik od centralnego zamka? musze podlaczyc zdalne sterowanie a nie mam czasu na rzezbe wiec stad to pytanie. z gory dzieki za pomoc
  • Rafał

Sprzedam volvo 440 1.6i które widnieje na zdjęciach mojej osoby. Auto jest z końca 1995r. ma założoną instalacje gazową, alu felgi,spojler, klimatyzacje i wiele innych. Aktualny stan licznika to 270 000 lecz spokojnie przejedzie jeszcze 100-200 tys bowiem silnik nigdy nie był katowany. Spalanie 7l gazu trasa, 10-11l w mieście. Niedługo postaram się zamieścić więcej zdjęć. Zainteresowanych proszę o pisanie PW i na koma 602669480 Cena to 5900zł do negocjacj
  • 1
  • 2