PW WAiNS/ KNSiA [1350]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • συνήθης ζανθή

Oto tematy esejów z prawa przewozowego:

Tematy do jednoosobowego opracowania:
    1) Wyjaśnij zasady lokalizacji drogi publicznej w obecnym stanie prawnym. Wskaż, czy uznajesz je za prawidłowe, czy też dokonał(a)byś w regulacjach. Odpowiedź uzasadnij.
    2) Wyjaśnij zasady odpowiedzialności cywilnej właściciela, zarządcy drogi oraz zarządu drogi.
    3) Wyjaśnij uprawnienia i obowiązki stron umowy przewozu w dowolnie wybranym przez siebie rodzaju transportu.
    4) Określ i wyjaśnij zasady odpowiedzialności stron w umowie przewozu osób.
    5) Opisz uprawnienia i obowiązki stron umowy najmu (dzierżawy) środka transportowego.
    6) Opisz uprawnienia i obowiązki stron umowy przechowania rzeczy.
    7) Opisz uprawnienia i obowiązki stron umowy spedycji.
    8) Organ administracyjny jako regulator działalności w zakresie transportu – czy uważasz, że w państwie demokratycznym jest to właściwe rozwiązanie – wskaż przykład(y), odpowiedź uzasadnij.

Tematy do opracowania w zespołach dwuosobowych:
    1) Określ i wyjaśnij zasady odpowiedzialności stron umowy przewozu lotniczego (morskiego, kolejowego lub drogowego).
    2) Wyjaśnij zasady wykonywania działalności gospodarczej w zakresie transportu drogowego (kolejowego, lotniczego lub morskiego).
    3) Scharakteryzuj wybrany typ umowy w obrocie gospodarczym. Do wyboru – umowa przechowania rzeczy, umowa spedycji, umowa leasingu, umowa najmu (dzierżawy) środka transportowego, umowa charteru morskiego lub lotniczego.
    4) Wyjaśnij zasady dochodzenia roszczeń w zakresie prawa przewozowego. Uwzględnij zasady postępowania arbitrażowego. Objaśnij, ochronie czyich interesów postępowanie to służy – odpowiedź uzasadnij.

UWAGA:
    Nie stawiam wymagań, co do objętości pracy. Student ma obowiązek oddać mi pracę, kiedy uzna ją za zakończoną. Czy tak jest w istocie, ja ocenię. Zastrzegam sobie prawo do swobodnej oceny Państwa prac, z uwzględnieniem mojego humoru, sposobu wstania z łóżka oraz godziny dokonywania oceny pracy.
    Końcowy termin oddawania prac – koniec semestru letniego 2007/2008.
    Prace można zostawiać w pok. 509 kl. A (budynek KNSiA PW). Można oddawać mi je w czasie moich dyżurów (sala 521 kl. A tamże). Można je także przesyłać pocztą na adres: c.wozniak@kns.pw.edu.pl). Przypominam o służącym mi prawie do sprawdzania obecności studentów na zajęciach. Kontaktów telepatycznych nie przewiduję w tym semestrze.
  • Alek

kto robi ze mną w grupie? :D

uwaga taka okazja jest jak jedna na milion!
  • Anonim

to nam sie p. doktor humorkiem wykazał; -P
  • mayday

a mzoe ktos chce mnie w grupie ? :D jestem fajniejszy niz alek :D
| |

Grono Wydziału (wcześniej Kolegium) Nauk Społecznych i Administracji

Wydział Administracji i Nauk Społecznych

• do
Grona tematyczne:

Dołącz grono

Fotki

Miejsca grona (2)