-
SSylwia
Może starsze roczniki podzieliły by się doświadczeniem i napisały-który obieralny dla 3 semestru jest w miarę ciekawy i łatwy do zaliczenia. A których lepiej unikać.
z góry dziekuję. -
Miśka
-
paulina
-
SSylwia
-Socjologia mieszkalnictwa –dr E. Kwiatkowska Kaltenberg
-Funkcje i techniki PR- dr Jermakowicz
-Organizacje pozarządowe – mgr Górniak
-Obier. społeczny: Kultura w społeczności lokalnej –
dr T.Dusiewicz
-socjologia miasta – dr K. Serwin Jakubowska
-Społeczności regionalne – dr J Kowalczyk Grzenkowicz
....to by było chyba tyle -
-
Kiva
Ja chodziłam na organizacje pozarządowe z mgr Górniak i bardzo mi się podobało. Fajnie prowadzone, Górniak mówi konkretnie i ciekawie. Prosty test na zaliczenie, w razie czego można bez problemu poprawiać ocenę na wyższą, jak ktoś ma ochotę;). Do zaliczenia wystarczą dobrze prowadzone notatki. -
Anonim
socjologia miasta - łatwo zaliczyć na 5 (referat lub analiza jakiejś przestrzeni miejskiej), ale zajęcia są baaaaardzo nudne -
PASZA
>BroniA napisała:
>socjologia miasta - łatwo zaliczyć na 5 (referat lub
>analiza jakiejś przestrzeni miejskiej), ale zajęcia są
>baaaaardzo nudne
W 100% prawda!;) -
Rog
a techniki PR u dr Jemakowicz warte uwagi?
i jeszcze jedno, [troche offtop] czy prof. Kietlinski to czlowiek, z ktorym mozna sie dogadac czy mnie wyrzuci za drzwi jeśli będę przychodził na zajęcia nie do swojej grupy ? :> -
Miśka
Prof Kietliński to zdecydowanie osoba z którą NIE da się dogadać, ale myślę ze do innej grupy możesz chodzić. Co do tego przedmiotu obieralnego to u nas (patrz rok wcześniej) takiego nie było -
Magda
Kultura w społeczności lokalnej - zajęcia wg mnie ciekawe, nietypowe, wesołe i na luzie. Prof. przyjazny. W ciągu semestru jakieś referaty, ale łatwe do przedstawienia (np. omówić wybraną subkulturę), na zaliczenie u nas był projekt jakiejś imprezy. Niestety o ile wiem nikt nie zrobił tego na 5, ale już 4,5 spokojnie były:) -
Dawid
>BroniA napisała:
>socjologia miasta - łatwo zaliczyć na 5 (referat lub
>analiza jakiejś przestrzeni miejskiej), ale zajęcia są
>baaaaardzo nudne
tak i jescze dodam ze lepiej zajac sie analiza, bo czasem ma za duze wymagania pani dr;] -
Karolinka
Funkcje i techniki PR u Jermakowicza, ciekawy przedmiot, wiele ciekawostek przydaje się w życiu, latwe zaliczenie jesli chodzi się na wszystkie zajecia i zalicza zaliczenia cząstkowe. Dla tych ktorym nie chce sie chodzic jest opcja aby na koniec semestru wygłosić referat dosc obszerny, wtedy wogole nie trzeba chodzic na zajecia. Mogę polecic ten przedmiot.
Społecznosci regionalne,- straszna nuuuda, i trzeba przygotowywac głupkowatą prezentację i ja wyglaszac o jakichś Mazurach, Kurpiach i innych bzdurach. Przedmiot dla mnie bez sensu i do niczego zupelnie niepotrzebny. w dodatku nudna babka -
Paulina
a który obieralny warto wybrać na 7 semestrze?
Prawo własności intelektualnej – dr B.Krupa
Organizacje pozarządowe – aspekty prawne – mgr Góralski s. Protokół dyplomatyczny – dr Kisilowski
Postępowanie egzekucyjne w administracji – prof. E. Warzocha Wycena nieruchomości – mgr Wilkowska s. -
Łukasz
Skoro są tu osoby zorientowane w temacie to może i mi ktoś pomoże wybrać :)
1. Prawo karne skarbowe
2. Publiczne prawa konkurencji
3. Protokół dyplomatyczny
4. Prawo ochrony środowiska
5. Prawo wyznaniowe
6. Prawo międzynarodowe
7. Ochrona własności intelektualnej
Z kim będę miał te przedmioty jeszcze nie wiem. -
kinia
Również polecam kulturę w społeczności lokalnej:) Natomiast stanowczo nie społeczności regionalne - nudy. -
SSylwia
Widzę że mój wątek zaczął odbiegać od tematu-choć jest zaznaczone że chodzi o 3 semestr. I w rezultacie nie wiem za duzo o tych obieralnych....
Załóżcie swój, żeby można było tu się dowiedzieć konkretów.
-
Andzia
-Socjologia mieszkalnictwa - takiego nie mielismy
-Funkcje i techniki PR - wszyscy to chwalą, przyjemne, łatwe do zaliczenia
-Organizacje pozarządowe - w kółko ten przedmiot się powtarza, nie byłam ale też podobno ciekawy, o zaliczeniu nie wiem.
-Obier. społeczny: Kultura w społeczności lokalnej – nie wiem nic o tym
-socjologia miasta - flaki z olejem, nuuuuudyyyyy strrrraszne, ale 5 na koniec :)
-Społeczności regionalne – kobieta rozmemłana, o przedmiocie nie wiem. -
Anonim
A powiedzcie jeszcze co się dzieje jeśli na dany przedmiot jest więcej chętnych niż miejsc? Bo podejrzewam że na funkcje i techniki PR będzie dużo za dużo chętnych niestety... -
JoAsia
> A powiedzcie jeszcze co się dzieje jeśli na dany przedmiot jest więcej chętnych niż miejsc? Bo podejrzewam że na funkcje i techniki PR będzie dużo za dużo chętnych niestety...
jak to mówią: kto pierwszy ten lepszy, jak zabraknie miejsc to zapisujesz się na coś innego.
uwaga od tego semestru nie można zmieniać obieralnych nawet poźniej w dziekanacie