PW WAiNS/ KNSiA [1349]

Zapisz się
  • 1
  • 2
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • _Gosia_

Które grupy opracowały pytania na zaliczenie z prawa pracy u mgr. Z. Jackiewicza?? Będzie on mieszał pytania podane ze wszystkich grup, wiec dobrze byłoby je znać. Jeśli ktoś ma te pytania to wrzućcie na maila albo roześlijcie po grupach.:)
  • Paulina

a podobno miał nie mieszać tych pytań, tylko w każdej grupie obracać się w tematyce pytań, które ta grupa przygotowała, widać każdemu mówi co innego...
  • _Gosia_

Nam powiedział, że jemu podobają się te pytania, które już do tej pory otrzymał i z drobnymi korektami będzie z nich korzystał. Każda grupa będzie miała inny zestaw pytań (tak mówił) i powiedział, że doda pewnie po 1-2 pytania od siebie
  • Paulina

ech... czyli kazdemu mówi co innego, to wysyłamy pytania które ułożyliśmy na tego maila naszego roku
  • kejti

u nas jasno dal do zrozumienia ze nie bedzie mieszac pytan ktore przyslala mu kazda z grup.. ale moze juz sam gubi sie w zeznaniach..
  • Anonim

dla kazdej grupy napisze osobny test... relacja z pon z godz 18;]
  • _Gosia_

U nas też powiedział, że osobne testy będą, ale w takim sensie, że wymiesza te pytania. Więc pewnie mogą się powtarzać i może tak być ze jakas grupa dostanie pytania niekoniecznie opracowane przez siebie. Wyślijcie wiec te pytania na maila:)
  • paulina

w jednym z zestawów pytań pytanie 38
    Urlop macierzyński przysługuje w wymiarze...

sa jako prawidłowe odp zaznaczone punkty a b i c

Ale wydaje mi sie ze i odp d bedzie poprawna gdyz artykuł 180 mówi iż co najmniej 2 tygodnie (a zatem moze ich byc więcej)

Czy ktos ewentualnie moze mnie wyprowadzic z błedu??
  • Paulina

wtedy mielismy zastępstwo z takim panem i on mowil ze macierzyński może zaczac sie 2 tygodnie przed porodem, ale nie wiem
  • Gosia:)

Jak po dzisiejszym teście?
    Pamietacie jakieś pytania?
  • Paulina

było 18 pytań, w 2 pytaniach wszystkie odpowiedzi były złe i nic sie nie zaznaczało, jedno miało wszystkie odpowiedzi dobre.
    Może dwa pytania były z tych, które dalismy panu, ale miały inne odpowiedzi, reszta była zupełnie inna i jak dla mnie test był trudny.
    Można się było sie konsultować między sobą.

Było pytanie o rozwiazanie umowy z pracownicą w ciąży, z pracownikiem na nieobecności, co nalezy do przepisów prawa pracy i tyle na razie pamietam :)
  • bim bam bom

A jak ogólnie poziom trudności? To były jakieś podstawy z kodeksu czy coś jeszcze trudniejszego?
    I te 18 pytań to nie było przypadkiem z tych testów z poprzednich lat/ testów innych grup?
    Szczerze mówiąc spodziewałam się, że będę głównie te pytania, które ułożyliśmy sami :/
  • Ewcia

A czy ktoś z grupy 6 pamięta jakieś pytania?
  • Anonim

Tak jak napisała Paulina - test był trudny. I bardzo podchwytliwy - sam Jackiewicz powiedział, że jest w nim dużo "haczyczków" :]
    Niestety nie było dokładnie takich pytań, jakie ułożyła nasza grupa czy którakolwiek inna. Dotyczyły one ewentualnie tylko zagadnień, które poruszone były w ułożonych przez nas pytaniach.

Ale ze względu na atmosferę, to były najciekawsze zajęcia z prawa pracy w całym semestrze; ); ) hehe

owocnej nauki :)
  • Agnieszka

>Ewcia napisała:
    >A czy ktoś z grupy 6 pamięta jakieś pytania?

Grupa 6 pisze w poniedziałek
  • Anonim

Było też pytanie o źrodła pr. pracy- a) kodeks pracy, c)regulamin wynagrodzenia i b)jeszcze jedna odp ktora byla tez dobra.
    Ogólnie cięzko powtórzyć pytania i odpowiedzi bo były niektóre skomplikowane i trzeba czytac uwaznie pytanie i każdy wyraz brac pod uwage:)

Można zadawać panu pytania jeżeli nie rozumie sie pytania, tylko ze podpowiedź jest czesto malo zrozumiała:]
    życze powodzenia
  • Agnieszka

jakby przypomniały się Wam jeszcze jakieś pytania to piszcie. z Góry dziękuję:-)
  • paulina

A co z pytaniami grup z poniedziałku i piatku??

pochwalcie się, bo na poprawe pewnie da testy których dana grupa nie robila
  • paulina

i wtorku??
  • .:Mikołaj:.

Słuchaj... ja myślę, że ciężko zapamiętać takie testowe pytania. Osobiście nie pamiętam ani jendego w całości ze wszystkimi odpowiedziami.
  • 1
  • 2
| |

Grono Wydziału (wcześniej Kolegium) Nauk Społecznych i Administracji

Wydział Administracji i Nauk Społecznych

• do
Grona tematyczne:

Dołącz grono

Fotki

Miejsca grona (2)