- 1
- 2
-
Kaś
dr. Barbara Fedyszak Radziejowska
dr. Marek Jakubiak
dr. Elżbieta Kotowska
dr. Jolanta Kowalczyk - Grzenkowicz
dr. Alina Naruniec
dr. Eligiusz Nowakowski
dr. Czesław Pietras
dr. Jan Skoneczny
dr. Dorota Wilkowska - Kołakowska
Kto może coś powiedzieć? Do kogo warto? Gdzie ciekawie? itd... Z góry wielkie dzięki za pomoc :)
-
KG
Nowakowski - tematy z zakresu finansów, znaczy giełda, fundusze UE, innowacyjność przedsiębiorstw itp. Koleś moim zdaniem nie potrafi wogóle motywować do pisania... Na seminaria nie trzeba chodzic, po kazdym semestrze ocena 5. Bardzo ciężko z nim sie umówić poza seminariami, złapać go na wydziale to małe mission imposible:) Generalnie polecam jak ktoś chce po prostu odwalić licencjat... -
Anonim
-
Andzia
u Grzenkowicz jest mało porywająco, czasami jest mało zorientowana, czepia się pod sam koniec, więc to nie jest przyjemne... bylam u niej wiec wiem.
Kotowska jest raczej surowa, wymagająca.
Fedyszak - fachowa babka, zna sie na rzeczy.
znam je tylko z normalnych zajec.
-
-
kinia
ja tez nie polecam Grzenkowicz, mało pomocy można uyskac, zadnych podpowiedzi co napisac a tym bardziej gdzie mogą być informacje... -
MARLINECZKA!
-
kejti
Ja również polecam Kotowską- wbrew pozorom można się z nią naprawde dobrze dogadać.. zal I semestru- spis treści, II sem- na 5 napisane 2 rozdziały, III sem- zalezało kiedy oddało sie cala prace.. -
Martusia
tak jak koleżanki wyżej - polecam p. dr Kotowska:)
moze i surowa ale kompetentna i pomocna:) -
*seniorita Michaella*/ MIŚKA
Gdybym miała wybierać spośród wszystkich wzięłabym dr Fedyszak-Radziejowską. Bardzo sympatyczna kobieta, choć wymagająca, ale można się z Nią dogadać.Wprawdzie nie mam z Nią seminarium,ale z tego co dobrze pomiętam zajęcia prowadzi ciekawie. -
Ewcia
>Martusia napisała:
>tak jak koleżanki wyżej - polecam p. dr Kotowska:)
>moze i surowa ale kompetentna i pomocna:)
Nic dodać nic ująć:) Również polecam:)
Z tego co pamiętam, pani Fedyszak-Radziejowska bardzo fajnie prowadziła zajęcia, widać, że zna się na tym co robi, więc przy pisaniu pracy może bardzo pomóc:) -
Konrad F
dr. Kotowska rulezzzzz!!! :D naprawde fajna jako człowiek i merytoryczna!!! a to sie nie tak czesto tutaj zdarza!!
pozdrawiam
-
Jan
Kotowska jest owszem fajna jako człowiek, ale nie wiem czy dobrze by było się z nią dogadywać przy pisaniu pracy licencjakiej.
Widzę, że mam szczęście, że udało mi się załapać na Woźniaka jeszcze... Teraz już Pan Prodziekan nie ma czasu, jak widać, na seminaria...
Fedyszak - Radziejowska to szycha, znana w mediach, myślę, że warto u niej. 1- zna się na swoim temacie, 2 - jak się gdzieś potem aplikuje i potrzebny jest list referencyjny od pracownika naukowego z Uczelni to na pewno opinia od niej będzie miała wartość. Poza tym ona jest bardzo sympatyczna, otwarta na ludzi, wydaje mi sie. Ona ma swoje silne poglądy na rozne sprawy, wiec czasem trzeba miec tez pewien dystans do tego co mowi. -
MARLINECZKA!
Zarówno ja, jak i kolega Konrad F jesteśmy na semince u Kotowskiej więc raczej wiemy co piszemy.
A przy pisaniu pracy licencjackiej można się z Nią bardzo dobrze dogadać.
Generalnie miła, sympatyczna i pomocna!
-
Jan
skoro tak, to nie śmiem już podważać Twojej i kolegi opinii;)
A zajęcia z Kotowską też bardzo mile wspominam :) -
Anonim
>Jan napisał
>Fedyszak - Radziejowska to szycha, znana w mediach, myślę,
>że warto u niej. 1- zna się na swoim temacie, 2 - jak się
>gdzieś potem aplikuje i potrzebny jest list referencyjny od
>pracownika naukowego z Uczelni to na pewno opinia od niej
>będzie miała wartość. Poza tym ona jest bardzo
>sympatyczna, otwarta na ludzi, wydaje mi sie. Ona ma swoje
>silne poglądy na rozne sprawy, wiec czasem trzeba miec tez
>pewien dystans do tego co mowi.
A mógłbyś jeszcze napisać, jaki jest mniej więcej zakres tematyczny u dr Fedyszak-Radziejowskiej? Mieliśmy z nią jak dotąd jedynie socjologię wsi, ale przypuszczam, że jednak zakres jest szerszy. A że jeszcze nie dostaliśmy żadnych aktualnych list z dziekanatu, to trzeba czerpać wiedzę z innych źródeł.; ] Z góry dzięki za info. :] -
Jan
Bo wlasnie od socjologii wsi dr F-R jest specjalistką. Nie wiem jednak jakie ma seminarium prowadzić. Wydaje mi się że jego temat może być dużo szerszy, w końcu jest ona dr nauk humanistycznych. A skończyła etnografię, więc tu też się pewnie zna.
>>>>>>>>>>>>
Problematyka badawcza:
Dr Barbara Fedyszak-Radziejowska koncentruje się w swoich badaniach nad procesem zmian zachodzących w społecznościach wiejskich. Bada postawy rolników i mieszkańców wsi wobec zmiany postrzeganej w kontekście procesu transformacji, globalizacji oraz integracji Polski z UE. Wśród ekonomicznych i psychologicznych źródeł niechęci rolników do procesu akcesji dostrzega rolę, jako w generowaniu wiejskiej eurofobii pełnią elity opiniotwórcze marginalizując problemy rolników i polskiej wsi w debacie publicznej.
Przedmiotem jej zainteresowań jest także przedsiębiorczość wiejska, (rozumiana zarówno jako mała firma, jak aktywność elit i liderów wiejskich) i jej rola w rozwoju gmin wiejskich. Podkreśla rolę nowych oraz tradycyjnych organizacji wiejskich będących przejawem samoorganizacji gminnych społeczności lokalnych. Prowadzi prace badawcze nad kondycją kapitału społecznego polskiej wsi.
>>>>>>>>
Barbara Fedyszak-Radziejowska (ur. 1949 w Chorzowie) – polska socjolog i etnograf, członek Kolegium IPN.
Ukończyła etnografię na Wydziale Historycznym Uniwersytetu Warszawskiego, stopień doktora nauk humanistycznych w zakresie socjologii uzyskała w Instytucie Filozofii i Socjologii Polskiej Akademii Nauk. Pracuje w Instytucie Rozwoju Wsi i Rolnictwa PAN oraz w Kolegium Nauk Społecznych i Administracji Politechniki Warszawskiej.
Specjalizuje się w zakresie socjologii wsi i rolnictwa. Publikuje w tygodniku "Gość Niedzielny", dwumiesięczniku "Arcana", dzienniku "Rzeczpospolita" i kwartalniku "Nowe Państwo".
W latach 1982–1988 kierowała pracami zespołu doradców RKW Mazowsze, prowadzących w oparciu o sieć ankieterów analizy stanu nastrojów społecznych środowisk działających w niejawnych strukturach "Solidarności".
W 2005 była członkiem Honorowego Komitetu Poparcia Lecha Kaczyńskiego w wyborach prezydenckich. Od 4 września 2007 wchodzi w skład Kolegium Instytutu Pamięci Narodowej z ramienia Prezydenta RP.
>>>>>>>>>>>>>>>
więcej na http://www.google.pl -
...:::Qlka:::...
a moze ktos wypowiedziec sie na temat dr Cezarego Woźniaka i dr Jana Skonecznego? jestem zainteresowana problematyka gospodarki nieruchomościami a wyżej wymienieni takowe prowadzą -
-
Rog
>...:::Qlka:::... wrote:
>a moze ktos wypowiedziec sie na temat dr Cezarego Woźniaka
>i dr Jana Skonecznego? jestem zainteresowana problematyka
>gospodarki nieruchomościami a wyżej wymienieni takowe
>prowadzą
Kasiu Cezary Woźniak nie figuruje na tej liście :> u niego chyba dopiero na magisterskim -
...:::Qlka:::...
http://www.ans.pw.edu.pl/download/s... znaczy ze w takim razie to jest nieaktualne?:/
- 1
- 2