PW WAiNS/ KNSiA [1349]

Zapisz się
  • 1
  • 2
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • 69TNT96

Witam mam zamiar wybrać się tu, ale potrzebuje trochę wiadomości jak to wygląda, jakie są przedmioty i jak z nauką.
  • KC

Witam; ] Nawiązuje do pytania wyżej )) Studiuję Gospodarkę przestrzenną UW i właśnie szukam drugiego kierunku. Przeglądałem wasze plany zajęć ze strony, ale wolę spytać. U nas na GoPrze czasem nazwy to tylko życzenia. Wykład nazywa się "komputerowa kartografia", a z komputerem ma wspólną tylko prezentację PowerPoint wykładowcy.

Po gospodarce przestrzennej UW może być ciężko i chcę się jakoś ratować. Czy interesowaliście się już może jakimiś ofertami pracy, użytecznością tego, czego się uczycie? Czy moglibyście polecić swój kierunek czy raczej nie? :] Bo chyba jest całkiem ciekawy ))
  • Miśka

Nie. nie jest ciekawy. Nie wiem jakim pasjonatem trzeba być zeby się tu czymś zachwycić;-p
  • Andzia

ja uważam, że jeśli ktoś chce mieć wyższe wykształcenie to tu jest najlepsze miejce, żeby je zdobyć.
    łatwe studia, sesja zawsze kończy się przed sesją; ) także... zapraszamy

przedmiotów sporo humanistycznych typu: socjologie, prawo pod każdą postacią
    jest też trochę technicznych typu: mechanika, budownictwo, materiały budowalne...

I i II rok to najwiecej pracy bo duzo zajęć a potem to coraz mniej, aż do tego stopnia ze chodzi się tylko raz w tygodniu na ćwiczenia :)

• KC

Dzięki za odpowiedzi. A z pracą wiecie jak jest? ))

Andzia, świat jest mały, moją wychowawczynią też była p. Gołba ))
  • Andzia

o rety :) fajnie...

z pracą... hmm... różnie to bywa, ale nie ma reguły, że trzeba iść pracować na poczcie albo do urzędu gminy, ludzie pracują w wielu różnych branżach po tym kierunku.
  • Anonim

to akurat fakt :P często niezwiązanych z kierunkiem :P
  • Ibett

Oj Miśka jak Cię może administracja nie pasjonować :P U nas jest stosunkowo łatwo - wylatuje się wtedy, gdy ktoś sam rezygnuje :) Jest parę przedmiotów, które mogłyby być problematyczne - wspomniane budownictwo, czy ekonomika ochorny środowiska, ale za którymś razem i tak się zaliczy :)
    A co do pracy, to jest sporo możliwości - tak naprawdę wszystko zależy od tego co Cię interesuje. Ja np pisałam pracę licencjacką z archiwizacji dokumentów elektronicznych i tej chwili mam praktyki (nieobowiązkowe, więc można uznać, że jestem zbyt ambitna :P) w Archiwum Akt Nowych. I muszę przyznać, że jest nawet ciekawie. Ale zawsze musi być jakieś ale:jest to archiwum państwowe, a jak jest coś państwowe, to zarobki nie mogą być wysokie :)
  • Gośka :))))

a jak jest z planem zajęć? czy zajęcia macie od pon do pt? czy są okienka?
  • mika

okienka są, zajęcia od pn do pt.

a gdzie mozna zobaczyć plany zajęć?
  • mika

planów zajęć teraz nie zobaczysz, bo usunięte ze strony, pewnie dopiero we wrześniu wrzucą nowe.

dzieki za info :)
  • make your own destiny.

Błagam, potrzebuje informacji na temat perspektyw zawodowych po tym kierunku. Jak osoby studiujące już na tym wydziale to odbierają? Macie już jakieś plany? Do jakich zawodów ten kierunek przygotowuje? Z góry dzięki
  • Aniela

szczególny nacisk jest kładziony na budownictwo.
    można zostać budowniczym mostów. o ile się zaliczy mechanikę. bo na dzień dzisiejszy chyba 100 osób jeszcze będzie lało krew i łzy we wrześniu.
  • Sonia

Hej, czy ktoś mógłby jakoś wypisać mniej więcej jakie są przedmioty, albo może ktoś ma rozpiskę na całe 3 lata przedmiotów wraz z punktami ECTS? Plan dostaje się do ręki czy logowanie przez USOS do grup bądź na konkretne przedmioty?
    To moje pytania/:D
  • mika

http://www.ans.pw.edu.pl/download/d...
    http://www.ans.pw.edu.pl/download/d... <-- z tym, że ECTSów jak na razie się u nas nie stosuje.
    USOS to wynalazek UW, u nas tego nie ma. Przydział do grupy oraz plan zajęć dostaniesz pod koniec września.
  • Sonia

okey wszystko jasne, dzięki. Wydawało mi się, że widziałam gdzieś coś a propos USOSa, którego w sumie nawet polubiłam; -)
  • malina

a dużo osób odpada na pierwszym roku?
  • Miśka

nie. ogólnie trzeba sie chyba mocno postarać zeby wyrzucili
  • 1
  • 2
| |

Grono Wydziału (wcześniej Kolegium) Nauk Społecznych i Administracji

Wydział Administracji i Nauk Społecznych

• do
Grona tematyczne:

Dołącz grono