-
Kacper - Fradi
Informacja z pierwszej ręki, jeszcze gorąca.
Zespół informatyków Wydziału Administracji planuje utworzenie Koła Naukowego.
Wstępnie Koło to miałoby zajmować się problematyką szeroko pojętej informatyki i informacji w administracji.
W ramach Koła organizowane by były:
- różnego rodzaju wizyty w siedzibach podmiotów administracji i zapoznawanie się z działającymi w nich systemach informatyczno-informacyjnych,
- akcje informacyjno-promocyjne naszego Wydziału,
- szkolenia z zakresu informacji i informatyki oraz obsługi programów komputerowych (np. do obróbki grafiki i zdjęć),
oraz wiele innych ciekawych rzeczy...
Powstanie tego Koła jest jednak zależne od WAS, studentów i tego czy chcielibyście w nim uczestniczyć.
Jeżeli się uda, to Koło powstanie jeszcze w tym semestrze.
Jeżeli więc ktoś byłby zainteresowany uczestnictwem w takim Kole to proszę o kontakt (tylko i wyłącznie poprzez maila !!!).
mój mail: kacper.napurka(at)aol.pl (oczywiście w miejsce (at) należy wstawić znak @ )
Kacper Napurka,
Studencki koordynator projektu powstania Koła -
JoAsia
A nie lepiej przyłączyć się do istniejącego koła takiego jak PROGRES, które może realizować wiele rzeczy, w tym śmiało projekty związane z informatyką?? -
Kacper - Fradi
Parę lat temu dokładnie ten temat był przerabiany. Niestety nie udało się dojść do porozumienia. I teraz informatycy postanowili stworzyć nowe koło od podstaw, tym bardziej, że jest popyt na takie koło. -
StaP1
>JoAsia napisała:
>A nie lepiej przyłączyć się do istniejącego koła
>takiego jak PROGRES, które może realizować wiele rzeczy,
>w tym śmiało projekty związane z informatyką??
Co jest do wszystkiego to jest do niczego. Czym właściwie się progres zajmuje? -
-
StaP1
-
JoAsia
>Co jest do wszystkiego to jest do niczego. Czym właściwie
>się progres zajmuje?
Nie powiedziałam, że Koło może zajmować się wszystkim, tylko wieloma rzeczami. Wszystko i wiele o ile mi wiadomo nie są synonimami.
Jeśli chodzi o działalność to przez ostatnie lata robiliśmy badania naukowe, głównie dotyczące prawa i socjologii (mieliśmy nawet 2 granty rektorskie pod rząd, a wcześniej dziekański).
W tym roku będzie coś nowego, ale jeszcze do końca nie sprecyzowaliśmy co. To zależy od pomysłów naszych członków. -
Kacper - Fradi
>StaP1 napisał
>Czy będzie jakieś spotkanie informacyjne?
Niedługo być może coś na kształt spotkania informacyjnego zorganizujemy. Na razie to grafiki są tak napięte, że chwilowo nie da się tego wcisnąć. Ale na pewno wszyscy chętni dowiedzą się o takim spotkaniu.
>JoAsia napisała:
>(mieliśmy nawet 2 granty rektorskie pod rząd, a
>wcześniej dziekański).
Nie chcę być nieuprzejmy i niemiły, ale co to za wyczyn otrzymać grant dziekański, skoro na Radach Wydziału, gdy tylko poruszane są tematy związane z kołami naukowymi, to większość członków Wysokiej Rady myśli, że na naszym wydziale działa tylko progres.
Pzdr. -
JoAsia
>
>>JoAsia napisała:
>>(mieliśmy nawet 2 granty rektorskie pod rząd, a
>>wcześniej dziekański).
>
>Nie chcę być nieuprzejmy i niemiły, ale co to za wyczyn
>otrzymać grant dziekański, skoro na Radach Wydziału, gdy
>tylko poruszane są tematy związane z kołami naukowymi, to
>większość członków Wysokiej Rady myśli, że na naszym
>wydziale działa tylko progres.
>
>Pzdr.
nie wiem co się dzieje na Radzie Wydziału, ale to że o innych Kołach nie słyszeli to już kwestia promocji kół, zresztą Koło Gospodarki Nieruchomościami zostało utworzone stosunkowo niedawno (oficjalnie wpisane do rejestru chyba z pól roku temu, o ile się nie mylę), więc nie ma za bardzo co się dziwić. A o innych Kołach/organizacjach na wydziale to i na nie słyszałam.
pozdrawiam
btw. może otrzymanie grantu dziekańskiego (wtedy odrzucili nam wniosek o rektorski) nie było trudne, tylko że realizacja potem wymagała dużo pracy i przyniosła osobom realizującym dużą satysfakcję (przynajmniej powinna przynieść; P)
-
Kacper - Fradi
Witam Was ponownie.
Bardzo się cieszę, że mamy dość duży odzew związany z chęcią członkostwa w kole (na gronie tego może i nie widać, ale takowe rzeczywiście jest), a od tego także zależało to czy koło w ogóle powstanie.
Skoro więc jesteśmy na dobrej drodze do tego, by to koło powstało, to chciałbym wszystkich zainteresowanych studentów zaprosić na pierwsze spotkanie informacyjne.
Moja propozycja terminu tego spotkania to:
12 maja br. (środa) o godzinie 16:00.
W sali 9 (Gmach biurowy, klatka C, parter).
Na spotkaniu będą poruszone tematy głównie organizacyjne oraz ogólny zarys wyglądu koła, jednak proszę o obecność wszystkich osób, które chcą działać w kole, gdyż będę chciał zebrać podpisy, które zostaną przekazane władzom wydziału wraz z podaniem-prośbą o uruchomienie procesu powstania koła.
Pozdrawiam,
Kacper Napurka,
Studencki koordynator projektu powstania Koła
przypominam mój mail: kacper.napurka(at)aol.pl (oczywiście w miejsce (at) należy wstawić znak @ )