• 1
  • 2
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Aguti

Nowa edycja WOD'a już jest, nowy Wampir też jest.

Jakie wrażenia ?
    ( bo mi się nawet podoba :) )
  • make your own destiny.

Ja wam powiem tyle. Jesteście wszyscy popierdoleni!!!!!!!!!!!! Żyjecie we własnym świevie jak dzieci autystyczne wkońcu nimi jesteście :/ Qrwa z was naprawde pojeby są ja pierdole. Wszyscy źli i mroczni hahahaha
  • Manchi

Jabolo spadaj
  • Grono.Net

popieram eriel...:/
    przepraszam z góry wszystkich za wybryki tego idioty...:/
    ale to naprawde nie nasza wina:/
  • Inaz

Hmm nie nazwałabym tego autyzmem. To jest coś zupełnie innego. Do tego autyzm dotyczy dzieci, ale z ruiej strony z autyzmu się nie wychodzi. To jest zupełnie co innego, ale to temat na wykład niemalże zresztą musiałabym opowiadać o samej sobie a nie wiem czy chcę aż tak się uzewnętrzniać :]
  • Inaz

Nasunęła mi się taka myśl... Bycie wampirem to w gruncie rzeczy przekleństwo. Chociaż żaden wampir się do tego nie przyznaje (chyba, że taki malkavian jak ja :). Uważają się za lepszych, bo są nieśmiertelni a nieśmiertelność to nic ciekawego. To tysiące lat samotności, pustki i cierpienia. Jesteśmy skazani na bycie wampirami. Jeśli, któryś z wampirów uważa, że jego życie nie jest cierpieniem to jest jedno wytłumaczenie... to znaczy, że nie jest wampirem. Mam jeszcze kilka teorii na temat wampirów i wampiryzmu, ale boję się ujawniać ze względu na nie właśnie i na delikatną strukturę wampirzej psyche. Walczcie z tym co Was ciągnie w dolinę Waszej egzystencji. Bądzcie wytrwali, cierpliwi, porzuccie cierpienie, które nie jest Wam potrzebne, cierpienie, które nie pozwala żyć...
  • Katiusha

Mogę wtrącić?? JAbolo spierdalaj!!! Faust objechał cięna nashym gronie, dosadnie, na temat, i nawet nie przejaskrawił,, chcesz być objechany bardziej??!!! I jeszcze żebyś wymyślił cośnowego, a ty na każdym gronie to samo wklejasz!!!!!!! Brak ci weny twórczej, to po cholere w ogóle jesteś na grono.net?!?!?!

A teraz olawszy nash autystyczne dziecko wojny...... tak vampiry są samotne chyba żęznajdą towarzysza. Ale żyją cholernie długo, mushą przeżywać tyle zmian, tyle się zmienia przez te wszystkie lata ich życia, mushą się dostosowywać do ludzi, i mushą żyć w cieniu......... trzeba by siębardziej zastanowić..... głębiej rozważyć tajemnice, i zagadki nieśmiertelności....
  • Grono.Net

ale nie rozumiem, jeśli wampirowi jest aż tak źle, to przecież może ze sobą skończyć! czemu wampir nie może być szczęsliwy i myusi koniecznie być zamotny? zawsze można zrobić sobie towarzysza lub dołączyć do grupy wampirów... nieśmiertelność nie jest przekleństwem... ale czy na pewno wampsy są nieśmiertelne? przeciez mogą umrzeć...
    czytał ktoś z was A.rice "ramzes przeklęty"? choć to literatura kiepska, pokazane jest, jak ktoś naprawdę nie może umrzeć... to dopiero koszmar, ale jesli moża w każdej chwili skończyć swoje cierpienie, to jaka to nieśmiertelność?
  • Katiusha

Właśńie......... nieśmiertelność jest wtery gdy nie można umrzedć, ale chyba vampiry sątylko długowieczne, a nie nieśmiertelne. Chociaż w różnych bajkach jest inaczej :p
    Ale zawsze można znaleźć jakieśzajęcia, zrobić towarzysza.................... . wyglądałoby na to żę, jeśli vampir jest taki nieszczęśliwy i samotny, to człowiek stworzył vampira dlatego żaby się pocieszyć, żę możę być ktoś bardziej cierpiący od niego, żą dla niektórych życie jest cięższe, i bardziej daje w dupe :D
  • Anonim

A ja mam na ten temat zupełnie inne zdanie. Bycie wampirem to nie bycie mroczna, straszna, ubierajaca sie na czarno i wiecznie przygnebiona istota.
    Łączenie sie w grupy jest, moim zdaniem, dla wampirzej natury nienaturalne.
    Życie to jest zupelnie takie jak zycie kazde, zalezy od osobowosci, od charakteru. Moze tylko odczuwanie wszytskiego dookola silniejsze, wrazliwosc wieksza i poczucie tego ciaglego niespelnienia i dazenia do czegos.
  • Grono.Net

to, ze napisałam o łączenuu się w grupy, nie znaczy, ze tak uważam... to było odniesienie do poprzedzającego mój wpis wpisu (ale to idiotycznie brzmi)... chodzi (moim skromnym zdaniem) o to, ze jeśli komuś tak źle samemu, to może do kogoś dołaczyć, jeśli czuje taką samotność...
    ale na litość wampirzą, nie róbmy z wampsów takich męczenników! przecież każdy (no może prawie każdy) wampir zostaje nim na własne rządnanie... czasami podświadome, czasami wywołane strachem przed śmiercią, ale jednak mówi to 'sakramentalne' tak, czy może znowu się mylę?
  • Katiusha

z kolei vampir ktory proponuje czlowiekowi nismiertelnosc, z gory wiel ze czlowiek, jest slawszy i boi sie smierci, wiec wiadomo co wybierze.......
    ale vampir nie moze byc czaly czas nieszczesliwy, tylko tk sie utarlo, to juz taki stereotym, rutyna, i przyzwyczajenie jakby.......
  • Anonim

Wlasciwie to wlasnie mialam i mam na mysli. Utarty stereotyp mrocznych jegomości i dam. Dobra znajoma powiedziała, że wiekszosc "vampów" dba o swoj wizerunek, ale to przeciez nie szata czyni człowieka; )
    Co zas do szeroko pojetej niesmiertelnosci wampirzej.. poddaje to w watpliwosc. Dla mnie wampir to ktos kto oprocz swoich sklonnosci do energii jest zupelnie zwykla postacia, ktora podlega prawom natury i fizyki (o lataniu i zamienianiu w nietoperza mowy byc nie moze).
  • misiOr

>>Jabolo spadaj (??)
    Po co te komentarze? przeciez on ma racje, sa tu ludzie zamknieci w sobie i ludzie zakompleksieni. "grono" stanowi "inny swiat", w ktorym czesc sie realizuje.
    Ale jabolo ... pojebalo cie, jesli mowisz, ze to cos zlego!
    Ludzie maja swoje problemy i chca sie nimi z kims podzielic (to tansze od psychiatry i nie trzeba stac w kolejkach)
    Dobrze jest. Fajnie, ze tez jestem na grono.net :)
  • Grono.Net

kto mówi ,ze jestem wampem tylko w internecie, przecież można się pobawić poza netem tez... i wclę nie mówię o rpg...
  • Azi

Witam wampirzy ród; )

Kilka słów do jabolo i do innych mu podobnych. Marzenia nic nie kosztują ale bez marzeń jesteśmy biedni a tacy jak ty sięgnęli dna nędzy. Jeśli uważacie że uciekamy przed samotnością to się grubo mylicie. Ludzi nam podobnych o identycznych zainteresowaniach jest cała masa zaangażowanych w ten temat bardziej lub mniej. Ludzie którzy zbierają znaczki pocztowe, monety, motyle, komiksy, grający D&D, MTG, w różnego rodzaju systemy bitewne są waszym zdaniem pomyleni. Widać tylko jak bardzo wasz świat jest ograniczony. Stopień niżej od szaleństwa jest pasja. Wam jej niestety brak. Przemykacie ulicami w swoim szarym życiu nie mając nic lepszego do roboty tylko patrzeć jak przesiewa się piasek w waszej klepsydrze. A obok was są ludzie którzy czerpią z życia o wiele więcej niż wy. W naszym świecie każdy jest kimś. Nikt nikogo nie odrzuci ze względu na wygląd stanowisko. Każdy jest równy bo łączy nas ta sama pasja i zainteresowanie. My czerpiemy z życia garściami kiedy wy cieszycie się nędznymi ochłapami. Żal mi was.

Iceala to nie zabawa jak chcesz się bawić to idź do piaskownicy; ) może to za ostro (wybacz) ale dla niektórych jak tak mówisz to ich trochę obrażasz. Większość z nas dzięki temu pokonuje szarość życia i nie jest to ucieczka w zaświaty ale ludzka cecha poszukiwania bratnich dusz. Temat wampirów sprawia, że odstajemy od większości co czyni nas na pewien sposób wyjątkowych. Wymieniamy spostrzeżenia, dzielimy się wiadomościami, rozpatrujemy tematy egzystencji ten świat naprawdę jest bogaty. Człowiek jest istotą dwuistą. Mamy jasne i ciemne strony swojej natury. W zależności jak zostaniemy wychowani ta strona bierze górę. Poszukaj „horoskopu cienia” a w tedy się dowiesz jaką naturę ukrywasz.

Na świecie istnieje wiele zjawisk i cudów których człowiek nie może pojąć swoim umysłem. Od wieków ludzie poznawali świat na wiele sposobów. Jednak była, jest i będzie jedna rzecz której szukamy. Nieśmiertelność. Boimy się nie śmierci lecz tego co jest po niej. Boimy się niewiadomego. Dlatego powstały historie o istotach nieśmiertelnych. A legendy o wampirach sięgają już Babilonu. W każdej legendzie jest ziarno prawdy. Darwin w swej teorii o pochodzeniu gatunków zawarł, że człowiek nie musiał być jedynym który posiadł ziemię. Mogły istnieć inne gatunki, które po prostu zostały przez niego wyparte. Najważniejszym prawem wampirów, za złamanie którego grozi unicestwienie, jest prawo maskarady. Ukrywać się za wszelką cenę, ludzie nie mają prawa o nas wiedzieć.
  • Anonim

azi - a czy przypadkiem to, że napisałeś, że ludzie nie powinni o NAS wiedzieć nie jest właśnie łamaniem maskarady; > przecież ludzie też tu zaglądają więc wydałeś wampirzy ród :D

a na poważnie - jestem pod dużym wrażeniem twojego posta - nic dodać nic ująć. a żałośni są ludzie pokroju jabolo - brak wyobraźni jest chyba jedną z najgorszych rzeczy, jaka może się ludziom zdarzyć (gorszy już tylko jest chyba brak inteligencji; >)
  • Azi

Wybacz mi Zophiel’u ale odzywa się czasami we mnie natura gryfona. Wtedy oczy moje płoną zielonym blaskiem. Nie znoszę cyników.

Zdolność do marzeń jest największym ludzkim darem. Jakby bracia Wraith nie marzyli o lataniu nie było by dziś samolotów, jeśli bracia Lumier nie marzyli o zapisaniu obrazu ruchomego nie byłoby kina. Wielkie odkrycia zawdzięczamy marzeniom. Książki, komiksy, sztukę wszystko co nas otacza zawdzięczamy ludziom, którzy dzięki swoim marzeniom wybili się ponad tłum. Dzięki nim nie zostaliśmy w epoce kamienia łupanego. Dzięki nim sięgamy gwiazd.
  • Salligia

Azi, aż nie wiem co powiedzieć...
    Wszystko co napisałeś... Lepiej bym chyba tego nie ujęła.
    Wielki ukłon w twoją stronę:))))
  • Jimmy

To jedna strona marzen... jest tez i inna...

marzenia czesto okazuja sie koszmarami...
  • 1
  • 2
| |

You see I cannot be forsaken because I'm not the only one. We walk amongst you... feeding, rapi...

Fotki

Miejsca grona (0)