WAPW!!!!! [1440]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Misiek™

Witam!
    Mam kilka pytań, na razie czysto teoretycznych, odnosnie przeniesienia. Nie bede ukrywał, chodzi o przeniesienie z Gliwic do Wawy.
    -czy chcąc sie przeniesc na drugi rok na wapw trzeba zdawac egzamin z rysunku? a jesli tak to czy w tym samym terminie co kandydaci na wapw?
    -czy student po wapś będzie miał duże zaległości do nadrobienia (bo w regulaminie studiów PW jest mowa o nadrabianiu zaległości)
    -czy jest jakiś limit miejsc? czy trzeba mieć odpowiednio wysoką średnią?
    -czy może ktoś ma doświadczenie w tej kwestii (najchętniej widziane osoby po wapś) i może podzieliłby sie jakimiś uwagami?
  • Dominika

Jeśli sie przenosisz z innej uczelni to tylko na płatne, bez możliwości przeniesienia sie na dzienne. No chyba, że wolisz zacząć od początku :)
  • Misiek™

Dzięki Dominiko!
    Czyli na dzienne żadnych szans nie ma? tylko płatne
  • zbier@j

Zacznijmy od tego, że szanse przeniesienia się do nas są niewielkie. W zeszłym roku dopuszczono bodajże 3 takie osoby. I niestety możesz się przenieść tylko na niestacjonarne.
  • Misiek™

Dzięki za odpowiedź Zbieraj!
  • zbier@j

Nie zmienia to faktu, że warto próbować :). Chociaż dziwię się trochę, że Ci się na WAPŚ nie podoba :)
  • Erno

A poda ktoś szczgóły z takich przenosin:
    -linki (ale te na stronie wapw znam) o ile istnieją inne
    -warunki (średnia itp.), te w regulaminie już znam :D
    -sensowny powód przenosin(najlepiej od osób którym sie udała ta sztuka)
    -jestem z dziennych aiu na białostockiej(i tu pewnie sie ktoś odezwje, że niema najmniejszych szans, ale próbować zawsze warto; D)
    -prawdopodobnie wiekszość informacji uzyskam w dziekanacie itp. instytucjach pw, ale nie ma to jak info od studentów

za wszelkie informacje wielkie dzieki i duże piwo (wirtualne oczywiście- ja stawiam, ty płacisz :D)
  • en

egzaminy dla przenoszących się są w tym samym czasie, co egzaminy wstępne z tego co pamiętam, więc albo to albo to.
    ja po roku wapg zaczęłam wapw od początku, udało mi się przepisać ocenę z matematyki, z mechaną są problemy raczej, niektórzy przepisywali budownictwo i hap. może to komuś pomoże;)
| |

przydaje się, nie??

Architektura

• do
Grona tematyczne:

Dołącz grono

Fotki

Miejsca grona (3)