-
Misiek™
Witam!
Mam kilka pytań, na razie czysto teoretycznych, odnosnie przeniesienia. Nie bede ukrywał, chodzi o przeniesienie z Gliwic do Wawy.
-czy chcąc sie przeniesc na drugi rok na wapw trzeba zdawac egzamin z rysunku? a jesli tak to czy w tym samym terminie co kandydaci na wapw?
-czy student po wapś będzie miał duże zaległości do nadrobienia (bo w regulaminie studiów PW jest mowa o nadrabianiu zaległości)
-czy jest jakiś limit miejsc? czy trzeba mieć odpowiednio wysoką średnią?
-czy może ktoś ma doświadczenie w tej kwestii (najchętniej widziane osoby po wapś) i może podzieliłby sie jakimiś uwagami? -
Dominika
Jeśli sie przenosisz z innej uczelni to tylko na płatne, bez możliwości przeniesienia sie na dzienne. No chyba, że wolisz zacząć od początku :) -
Misiek™
-
zbier@j
Zacznijmy od tego, że szanse przeniesienia się do nas są niewielkie. W zeszłym roku dopuszczono bodajże 3 takie osoby. I niestety możesz się przenieść tylko na niestacjonarne. -
-
Misiek™
-
zbier@j
Nie zmienia to faktu, że warto próbować :). Chociaż dziwię się trochę, że Ci się na WAPŚ nie podoba :) -
Erno
A poda ktoś szczgóły z takich przenosin:
-linki (ale te na stronie wapw znam) o ile istnieją inne
-warunki (średnia itp.), te w regulaminie już znam :D
-sensowny powód przenosin(najlepiej od osób którym sie udała ta sztuka)
-jestem z dziennych aiu na białostockiej(i tu pewnie sie ktoś odezwje, że niema najmniejszych szans, ale próbować zawsze warto; D)
-prawdopodobnie wiekszość informacji uzyskam w dziekanacie itp. instytucjach pw, ale nie ma to jak info od studentów
za wszelkie informacje wielkie dzieki i duże piwo (wirtualne oczywiście- ja stawiam, ty płacisz :D) -
en
egzaminy dla przenoszących się są w tym samym czasie, co egzaminy wstępne z tego co pamiętam, więc albo to albo to.
ja po roku wapg zaczęłam wapw od początku, udało mi się przepisać ocenę z matematyki, z mechaną są problemy raczej, niektórzy przepisywali budownictwo i hap. może to komuś pomoże;)
- Przeglądaj grona w kategorii Szkoły i Edukacja
- Przeglądaj grona w okolicy Warszawa - Śródmieście
- Załóż własne grono tematyczne