-
Karolina
Witam! Dostałam się na studia na wydział inżynierii lądowej na budownictwo, ale nie jestem do końca pewna czy podjęłam dobrą decyzję o wyborze kierunku studiów. Dlatego chciałam się wstępnie zorientować. Wiem że istnieje możliwość przeniesienia się po pierwszym roku na inny kierunek nadrabiając zaległości (patrz: zaliczając egzaminy z przedmiotów których nie miałam na kierunku macierzystym). I teraz mam parę pytań. Sprawdziłam wasz plan lekcji na pierwszy rok i takie macie przedmioty: historia sztuki, j.obcy, rysunek, projektowanie, historia architektury powszechnej, mechanika budowli, budownictwo. Myślę że nie wszystko musiałabym zaliczać (np. 2 ostatnie), ale powiedzcie mi czy egzaminy z pozostałych przedmiotów trudno byłoby mi zaliczyć? A tak w ogóle znacie kogoś kto się przenosił? Bardzo ciężko tego dokonać? Pozdrawiam -
Prezydent
Wydaje mi się, że "przenieść" możesz się tylko zdając egzamin na architekturę w czerwcu. Po drugie zaliczą ci pewnie tylko te przedmioty, które odpowiadają nazwie i zakresowi tym, które są u nas. Po trzecie Inżynieria Lądowa to na prawdę bdb kierunek i idą za tym bdb pieniądze i też można się projektowo wyszaleć. -
Lily.
to ja się podczepię pod pytanie;p
Jestem na GP, wiem, że musiałabym zdawać egzamin w czerwcu i byłabym za pewne na 1roku, bo nic mi się nie pokrywa. Tylko, że przy rekrutacji jest warunek, że nie jestem studentem. Więc jeśli chciałabym iść tylko na arch to muszę zrezygnować z gp? I jeśli tak, to co jeśli nie zdam egzaminu? Zostaję bez studiów?
- Przeglądaj grona w kategorii Szkoły i Edukacja
- Przeglądaj grona w okolicy Warszawa - Śródmieście
- Załóż własne grono tematyczne