-
mantra
Nie jestem z Warszawy, a chciałabym popróbować różnych kuchni :) Za tanie
jedzenie uznaję danie obiadowe do 12 zł (ale generalnie chodzi mi o te poniżej
10 zł). Możecie podawać też inne swoje typy :) Czekam na posty :)
Jak będziecie podawać lokal, podajcie też ulicę (przynajmniej) :) -
Texanska_Masakra
O, to ja sie bezczelnie podepne pod pytanie, bo wlasnie sama mialam zadawac podobne:) I mnie glownie chodzi o te "inne typy" czyli bardziej restauracje, do ktorych moge zaprosic "zagranicznych tesciow", zeby sprobowali cos z polskiej kuchni (przez zoladek do serca...). -
Sebek
-
Anonim
rozne nalesnikarnie i pierogerie, np pierogeria na starym miescie boskie jedzenie rozne :D, mleczne bary jest ich jeszce pare i serwuja calkiem dobre i smaczne jedzenie, jeden an starowce w ok barbaknau poza tym reszta srodmiescie -
-
Tanie... to bary mleczne, np. na Marszałkowskiej niedaleko Placu Konstytucji czy na Krakowskim Przedmieściu... Pierogerie są z reguły droższe... w sieci "Pierrogeria" (m.in. na Starówce) porcja pierogów kosztuje mniej więcej 15-16 złotych... Niedaleko ulicy Foksal, na tyłach Nowego Światu jest dobra naleśnikarnia... dokładnego adresu tam nie znam...
-
Anonim
za polowe kanapki, ale za taka polowe, ze sie najjesz nawet na obiad, zaplacisz 7 - 8 zl. bar nazywa sie "freshpoint" i znajduje sie przy rondzie dmowskiego, ale nie przy rotundzie, tylko po drugiej stronie, na skos jak jest rotunda. smacznego :) -
olmk
familijny na nowym swiecie
wypas
jestem stalym klientem, sniadanko po pracy na 5 talerzach za 10 pln -
Jacek
-
GrzegorzOsuch.com
Przy Marszalkowskiej w pawilonach jest teraz kebab za 4zł - lokal "Chilli" :) -
Tadyhlidamja
w ZOO, zwlaszcza hipopotamy sa zadowolone z kuchni i roznorodnosci potraw, ludzie tez cos od siebie dorzuca :) -
Łukasz
-
Lucas
Prawie kazdy kebab jest ponizej 10 zeta...ja moge jeszcze polecic Bar Hami na Marymoncie...Pol porcji kosztuje ok 7/8 zloty a mozna sie spokojnie najesc:) -
GrzegorzOsuch.com
>Suchy napisał
>Przy Marszalkowskiej w pawilonach jest teraz kebab za 4zł -
>lokal "Chilli" :)
Wykrakałem - już jest po piątaku :p -
♪ scott ♪
>Mantra napisała:
>Nie jestem z Warszawy, a chciałabym popróbować różnych
>kuchni :)
"kuchni" to mocno powiedziane, mcdonald to pewnie wiesz jak smakuje, kebab to kebab jest wszedzie,reszta miejsc to moze kupisz za ta kwote zupke albo inna przystawke :)
ale np powiem ci ze zarcie w IKEA jest ok i tanie! 10sztuk klopsikow szwedzkich z zimniakami/kopytkami i zurawina kosztuje 7zl a kawa i szarlotka 3zl, sumujac wydasz 10zl!!
pozostaja ci obskurne bare mleczne i gdzie o wlos w jedzeniu nie jest trudno, ja natoamist kiedy bylem w takim miejscu ostatni raz w pomidorowce mialem pancerz prusaka plywajacy, takz epolecam :) -
Anonim
dziwne bo ja takich doswiadczen nie mialam nigdy :)
wlasnie kebaby :D -
MadzikCz
Bardzo miłym a przede wszystkim czystym miejscem z daniami robionymi na poczekaniu jest malutki lokalik na ul.Sapieżyńskiej chyba 8 ( sprawdze jutro) w/w Ojców Bonifratów. W swoim menu mają rewelacyjne sałatki w olbrzymich salaterkach ( jak na mnie kosmos!), typowe dania na lunch i inne... - myślę, że podawane ilości na talerzach zadowolą nawet największego łakomczucha. Z kuchni jeśli już to wydobywa się jedynie zapach przyrządzanego aktualnie "kotleta" a nie starego palonego tłuszczu, nie ma mowy jak potwierdziła obsługa o mikrofalii i "podrasowaniu" dań . Czasem trzeba chwilkę poczekać ale naprawdę warto.
A jeszcze jedno o ile dobrze pamiętam - nazwa tego miejsca to BON VIVANT , jutro tam będę na lunch bo wiem że oferowana pierś z grilla jest rewelacyjna.
Pozdrawiam wszystkich lubiacych dobrze jeść -
Anonim
dzisiaj bylam na sapiezynskiej ale w przychodni a na rogu chyba faktycznie jest jakas knajpka mila; ) -
Monika
A ja polecam SubWay w Złotych Tarasach :D bardzo dobre kanapki tam robią,wybierasz sobie rodzaj pieczywa i co do niego chcesz :D -
Anonim
tanio można zjeść w Kebabie na ul.Grochowskiej koło ronda Wiatraczna
zajebiste i tanio! Albo Kebab na ul.Ostrobramskiej jak sie jedzie kabanem to wysiada sie koło rawaru i tam juz sie zauwazy kebab na pewniaka.. -
magda mróz
Krokiecik jest fajny-bar w centrum na ul. Zgoda. Jedzenie smaczne i no i tanie. Miejsca dużo, ruch, ale taki przyjemny. Rewelacyjne (jak sama nazwa mówi) krokiety, ale też zupki. A zestawy obiadowe są codziennie inne :)
- Przeglądaj grona w kategorii Kraje, Miasta i Dzielnice
- Przeglądaj grona w okolicy Warszawa
- Załóż własne grono tematyczne