- 1
- 2
-
casyope
Hej wszystkim - jest taki plan - zrobic grilla w Wawie, w ktoryms z sympatycznych parkow..
Nie wiecie przypadkiem, czy jego realizacja nie grozilaby konfrontacja z policja? -
Piotr
Tak bez ryzyka to proponuje powsin tam sie nie czepiaja bo miejsca wyznaczone są..bo w wa-wie na mokotowskich itp. to nawet miejskie na rowerach sie przyczepią.... -
Kate/Must be the darkness
ja proponuję lasek bielański i wydaje mi sie ze nie było by problemu . Od ulicy Dewjtis mozna wjechac , zaparkowac w okolicach UKSW i smignąc w poszukiwaniu zadaszonych drewnianych ław , ktorych pełno jest tam . Są to jakby przygotowane i odnowione miejsca z mysla o grilu; ) aczkolwiek nie jestem pewna czy nie było by problemów... -
J.J Zuk
robilem grilla na polach mokotowskich i zadne ze sluzb mundurowych sie nie czepialy:P -
-
Fajny nick :)
W lasku bielanskim nie wolno robic ognisk ani nic z tych rzeczy, bo jest zakaz urzywania ognia na terenie lasku. Moi znajomi placili mandat za to.
Ale w Powsinie sa wyznaczone miejsca i nie ma problemow, tak samo w lasku na Bemowie sa przygotowane paleniska. -
instruktor destruktor
na Cytadeli się bardzo przyjemnie piecze mięsko, nam się udało, ale czy nie ustrzelą czasem zza muru to nie wiem.... -
kocyk
>J.J Zuk napisał
>robilem grilla na polach mokotowskich i zadne ze sluzb
>mundurowych sie nie czepialy:P
dwa pytania:
kiedy to było?
i czy widziały Cię jakieś służby mundurowe?
pzdro -
J.J Zuk
bylo to w dlugi weekend majowy nie przypomne sobie dokladnej daty.
tak widzialy nas patrole policji, strazy miejskiej na wczesniej wspomnianych rowerach i patrol mix policjant ze straznikiem. -
Turbo Pączek
grilla mozna robic wszedzie raczej sie o to nei czepiaja bo niby jakim prawem?? mozna nawet pod metrem sie rozstawic pozdrawiam i milego grillowania -
Anonim
Z tego co wiem, bo grill nie jest zagrozeniem w parku. Na pewno jest mniejszym zagrozeniem niz ognisko. Dlatego w powsinie mozna palic ognisko tylko w miejscach do tego przeznaczonych. Ale o grill nikt sie nie czepia, bo nie ma stycznosci ze ściółką [czego tym bardziej nie ma w parku] - przynjamniej tak mi ktos kiedys tłumaczył. -
casyope
oo:)) super - dzieki za tak szeroki odzew:))
Informacje z pierwszej reki, tzn. prosto od strazy miejskiej - mozna robic grilla, gdzie sie chce, nie jest to zabronione ani troche, nie wlepia sie za to mandatow.
Straz moze co najwyzej grzecznie poprosic o zebranie zabawek i przeniesienie sie gdzie indziej, jesli ktos zglosi, ze grill mu przeszkadza, a oni uznaja te skarge za uzasadniona..
Co do mojego wczorajszego grillowania - ostatecznie wyladowalismy nad Wisla, na jednej z pieknych, piaszczystych, zupelnie odosobnionych dzikich plaz..Poza walorami czysto estetycznymi mialo to te niewatpliwa zalete, ze zadne sluzby mundurowe tam nie docieraly..karkuweczke zapijalismy wiec bez stresu piwkiem:))
-
Anonim
To sie nie zdziw nastepnym razem, jesli podpłynie do Ciebie policja motorówką :D Osobiście przez takich wodniaków juz byłam spisywana, ale na mazurach i z zupelnie innych powodów niż %. -
casyope
E tam - widzialas kiedys policje na Wisle?? Bo ja nie..
Na Mazurach to wiadomo..pilnuja zeglarzy, zeby nie plywali pod wplywem, a innych turystow, zeby nie podpalili krzakow..
A od spisania nic sie nie dzieje - moga sobie mnie spisywac do woli, mi to szczegolnie nawet nie przeszkadza..ja tylko mandatow nie lubie;) -
Anonim
-
casyope
Ale nie wlepili Ci mandatu :)? Swoja droga - po co i za co..a tak poza tym spisanie to nie jest jakas sankcja, nie wiaze sie to z zadnymi konsekwencjami..spisywac moga do woli.. -
agacioЯ 89
Grill jak grill, ale ognisko to jest dopiero zabawa- dorzucę jeszcze dwa miejsca, własnie na ognisko: Park Młociński (idąć ścieżką w lesie można dojść do miejsca, gdzie są drewniane ławeczki i miejsce do rozpalenia ogniska) i kawałek zieleni w Rembertowie, koło pętli 408 (Mokry ług), podobnie jak wyzej- kawałek zieleni, drewniane ławeczki z zadaszeniem i miejsce na ognisko. -
Justyśka
Wiecie co... ja bez problemu robilam grilla kolo dworca zachodniego- wiem to glupio brzmi ale tam jest akie ogromne pole i tam bardzo przyjemnie grillowalam nie raz z przyjaciolmi... i byly sluzby ale sie nie przyczepili, ostatnio nawet jakis biwak tam byl... ale naprawde bardzo przeyjemnie -
...
ja jak nam sie na stare bemowo nie chce jechac, to na piaskownice pod blok na nowym i tez jest gitara. -
Anonim
a gdyby zrobić grilla na dachu bloku (na Jelonkach)?
bo wiem, że na balkonach nie można - są na to jakieś przepisy (a jak kiedyś zrobiłem, to nieświadomy sąsiad straż pożarną wezwał, bo się za dużo podpałki rzuciło ^^).
w ogóle jak się służby mundurowe zapatrują na przesiadywanie na dachu? (pomijając fakt, że wyjścia są zamknięte na kłódkę - to da się załatwić; ) ) -
Agaton
Podbijam temat grillowania.. :)) Ktos wynalazl jakies nowe miejscowki? :) Osobiscie potrzebuje miejsca dla 20- 30 osob, z miare dobrym dojazdem etc... Ktokolwiek wie? Ktokolwiek widzial? :))
- 1
- 2
- Przeglądaj grona w kategorii Kraje, Miasta i Dzielnice
- Przeglądaj grona w okolicy Miączyn
- Załóż własne grono tematyczne