-
4m/forma
ktokolwiek wie cokolwiek na temat pewnego okna na ul. krzywe koło (numeru nie pamiętam, ale to zaraz przy wejściu w tę ulicę z rynku) - okno wyklejone jest białymi kartkami formatu A3, na których ktoś powypisywał długopisem treści przedziwne (myszka miki i "jazz jazz jazz jazz", coś o żydowskich i arabskich szpiegach, o sąsiadach-donosicielach - treści dokładnie nie pamiętam, lecz brzmią dziwacznie). jedyne nazwisko, jakie się tam pojawia to prof. Janusz Witkowski, jednak sieć milczy na temat możliwych związków tej osoby z tym miejscem.
jakieś informacje, ślady, tropy, wieści? -
Anonim
Chyba wiem o jakie okno Ci chodzi. Sama się zdziwiłam jak je zobaczyłałam. To prawda dziwne napisy są na nim. Chyba coś o wojnie jeszcze było. Nigdy nie wnilałam co tam jest i czemu ktoś ponaklejał te kartki, ale będę śledzić ten wontek. -
PzKpfw VI SdKfz 182
-
Anonim
-
-
pieniądz
-
Abaddon
-
Anonim
-
ArturO.
-
4m/forma
Ha, nowy trop.
Jak się dowiedziałam od znajomej mieszkającej w pobliżu - napisy na oknie się zmieniają (te ze zdjęcia już jest nieaktualne, sama widziałam inne). Czyli że ktoś tam jest i ktoś to na bieżąco (?) wiesza w tym dziwnym oknie-trybunie. -
Anonim
to może się wypowiem bo robiłem małe śledztwo. Otóż więc, napisy zaczęły pojawiać się w drugiej połowie zeszłego roku. Gadałem o tym z przypadkowo poznaną mieszkanką Starego Miasta i powiedziała że gość wprowadził się w październiku. Ale mi się wydaje że to było odrobinę wcześniej. W każdym razie na początku okno informowało, że jest to "szkoła filozofii", nawet pewien przewodnik warszawski powiedział mi że to jakiś domorosły filozof. No i były to typowo niezrozumiałe filozoficzne pierdoły. Natomiast ostatnio pojawiły się wyjątkowo zrozumiałe rasistowskie teksty co nadaje się na prokuratora. Moim zdaniem fajna sprawa dopóki są to jakieś fajne rzeczy, natomiast teraz to wygląda jak objaw nieleczonej schizofrenii.
Jeśli ktoś nie wie o jakie okno chodzi to na http://www.czapkinabakier.fotolog.p... w której z nowszych notek dałem zdjęcie tego okna. -
Anonim
-
Anonim
Też mi się wydaje, że one się nie zmieniają za bardzo, ale mogę się mylić:) -
Raven/Śliwa
>Jeśli ktoś nie wie o jakie okno chodzi to na
>www.czapkinabakier.fotolog.pl w której z nowszych notek
>dałem zdjęcie tego okna.
zajebista stronka :D -
Anonim
A to dobre, tak sie sklada ze moj najlepszy przyjaciel mieszka na Krzywym Kole (tez na parterze). Mozecie mi powiedziec kiedy te napisy sie pojawily? Nie widzialam ich na zywo bo od ok roku mieszkam w Australii, ale nastepnym razem jak bede do niego dzwonila to sie podpytam o co kaman.
Uprzedzajac Wasze pytania - to nie jego okno (mam nadzieje , he he) -
Anonim
ja napisy na tym oknie czytywałem już na wycieczkach w liceum... 10 lat temu...
Zawsze ich treści były albo antysemickie, antyamerykańskie albo dotyczyły obecnej sytuacji politycznej w Polsce... generalnie autor na pewno nie należy do osób zdrowych psychicznie. -
Kasia
zgadam się, też już od dawna widziałam te napisy, a ich treść rzeczywiście zmienia się
- Przeglądaj grona w kategorii Kraje, Miasta i Dzielnice
- Przeglądaj grona w okolicy Miączyn
- Załóż własne grono tematyczne