Warszawa Nieznana [23799]

Zapisz się
  • 1
  • 2
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Witek

wiecie ze przy ulicy IKARA w Warszawie znajduje sie skocznia narciarska z prawdziwego zdarzenia? i to jedyna na swiecie tego typu bo do dwuskoku
    kto ja widzial??
  • MM

Do dwuskoku :D
    Mysle ze ona jest jednak poprostu uszkodzona; D
  • senner

może to ona wykonała ten dwuskok i dlatego tak wygląda..
  • Romano

To ona tam jeszcze stoi?? Mieli ja demontować
  • przyprowadź pokrakę...

stoi jeszcze. podobno Jaruzelski z niej korzysta
  • Anonim

... ostatnie skoki oddano w latach 80tych ... pozniej obiekt pozostawiono sam sobie. Podziwialem go z okien ze Stegien.

Moze ktos pamieta dokladna historie tego obiektu ?

Skocznia w latach swietnosci :) (60-te)
    http://www.mokotow.republika.pl/sta...

• Anonim

Tak, skocznia nadal tam jest. Mieszkam obok i codziennie mogę ją podziwiać.
  • Fajny nick :)

tamta skocznia to nie ma co glowy sobie zawracac. Za 2 lata na gorce szczesliwickiej w miejscu obecnego dzikiego stoku maja powstac 2 skocznie, wprawdzie male ale przynajmniej cale a nie rozebrane do polowy
  • Anonim

Nawet wczoraj tam stałem wieczorem; P Ogólnie skocznia w Warszawie to chyba pomyłka; )

Pozdrawiam
  • kwiator

mozna na luzie sobie wejsc na gure (dziura w plocie); ladny widok jest; dobre miejsce na picie i przyjmowanie dymu; p
  • To resist is to piss in the wind

Jeżeli chodzi o historię skoczni polecam książkę Michała Komara "Trzy". Ciekawa interpretacja
  • Anonim

nie no fajnie by bylo obejrzec zawody pucharu swiata w centrum wawy :)
  • senner

>Conrad napisał
    >... ostatnie skoki oddano w latach 80tych ... pozniej obiekt
    >pozostawiono sam sobie. Podziwialem go z okien ze Stegien.
    >
    >Moze ktos pamieta dokladna historie tego obiektu ?
    >
    >Skocznia w latach swietnosci :) (60-te)
    > http://www.mokotow.republika.pl/sta...
    >
    >
    >

jezu..
    bałbym się wejsć :]

a gdzie to jest dokłądnie? (adres, skrzyżowanie ulic?)
    to moze w kumplem wpadniemy zdjęcia porobić i na stronkę ( http://www.opuszczone-miejsca.prv.p... wrzucimy

wie ktoś jak tam z ochronoą?..
  • kwiator

nie ma ohrony; a jest toto zaraz przy pulawskiej (skrzyzowanie z ikara wlasnie)

• Herbie

Feniks:
    To na pewno prawda o tych skoczniach na "Dzikim stoku" Gorki Szczesliwickiej? Mam nadzieje ze nie - zabiora mi moje ulubione miejsce wieczornych spacerow, z ktorego jest najpiekniejsza panorama centrum Wawy :/ uwielbiam tam sobie usiasc (sam lub z przyjaciolmi), popatrzec na ten widok, posluchac odleglego szumu miasta. A jak pieknie stamtad bylo widac "Swiatelko do nieba" podczas finalu Wielkiej Orkiestry...
    Moze chociaz kawalek zostawia gdzies na boczku
  • Anonim

może i nie ma ochrony ale ostatnio kręci się tam sporo policji sądze że by reagowali i mogła by być mała ryfa; ]

ale jak komuś udało by się tam wbić to niech da tutaj info

chętnie bym się wbił na stare śmiecie i popodziwiał widoki ^^
  • anuszka

moim zdaniem ta skocznia wyróżnia nasze wspaniale miasto ! jak inna stolica może sie poszczycic taką budowlą ? chyba zadna ...
  • Fajny nick :)

Herbie:

Sluchaj, to ze tak mowili, to jeszcze nie znaczy ze to zrobia. Wiesz ze u nas wladze duzo mowia a malo robia. Ale jak mowili o tym to nawet pokazywali projekty.
    A nawet jak zabuduja gorke tymi skoczniami to proponuje obczaic sobie jakis dach bloku w poblizu z ktorego bedziesz miec takie same widoki.
    Pozdro
  • Generał Ferreira

Witam!
    Pozwolę sobie odświeżyć ten wątek. Byłem dzisiaj pod skocznią, w celu porobienia kilku zdjęć do mojego bloga o Warszawie (tak na marginesie to zapraszam: http://varszawsky.fotolog.pl/ ). Chciałem zrobić zdjęcia mniej typowe. Miałem zamiar wejść na próg skoczni, oraz na 'wieże'. Wiec wszedłem do środka budynku (serwis narciarski i jakis salon kosmetyczny, czy cos takiego) w celu dowiedzenia się, czy jest możliwość wejścia na skocznie. Niestety nikt tam z personelu nie potrafił mi odpowiedzieć na to pytanie. Co prawda zauważyłem że kłódka nie jest zamknięta, ale nie chce mieć później jakiegoś przypału, więc wole, żeby odbyło się to legalnie.
    I tu pojawia się moje pytanie. Czy wie ktoś kto jest zarządcą budynku i do kogo ewentualnie zwrócić się z prośbą o udostępnienie obiektu???

z góry dzięki za pomoc.
  • Ninja

• 1
  • 2
| |

UWAGA! (suplement do regulaminu) A) WSZELKI SPAM I REKLAMY NAGRADZAMY BANEM NA 3560 dni B) GRONO JES...

Fotki

Miejsca grona (85)