- 1
- 2
-
Witek
wiecie ze przy ulicy IKARA w Warszawie znajduje sie skocznia narciarska z prawdziwego zdarzenia? i to jedyna na swiecie tego typu bo do dwuskoku
kto ja widzial?? -
MM
-
-
Romano
-
-
przyprowadź pokrakę...
-
Anonim
... ostatnie skoki oddano w latach 80tych ... pozniej obiekt pozostawiono sam sobie. Podziwialem go z okien ze Stegien.
Moze ktos pamieta dokladna historie tego obiektu ?
Skocznia w latach swietnosci :) (60-te)
http://www.mokotow.republika.pl/sta...
-
Anonim
Tak, skocznia nadal tam jest. Mieszkam obok i codziennie mogę ją podziwiać. -
Fajny nick :)
tamta skocznia to nie ma co glowy sobie zawracac. Za 2 lata na gorce szczesliwickiej w miejscu obecnego dzikiego stoku maja powstac 2 skocznie, wprawdzie male ale przynajmniej cale a nie rozebrane do polowy
-
Anonim
Nawet wczoraj tam stałem wieczorem; P Ogólnie skocznia w Warszawie to chyba pomyłka; )
Pozdrawiam -
kwiator
mozna na luzie sobie wejsc na gure (dziura w plocie); ladny widok jest; dobre miejsce na picie i przyjmowanie dymu; p -
To resist is to piss in the wind
Jeżeli chodzi o historię skoczni polecam książkę Michała Komara "Trzy". Ciekawa interpretacja -
Anonim
nie no fajnie by bylo obejrzec zawody pucharu swiata w centrum wawy :)
-
>Conrad napisał
>... ostatnie skoki oddano w latach 80tych ... pozniej obiekt
>pozostawiono sam sobie. Podziwialem go z okien ze Stegien.
>
>Moze ktos pamieta dokladna historie tego obiektu ?
>
>Skocznia w latach swietnosci :) (60-te)
> http://www.mokotow.republika.pl/sta...
>
>
>
jezu..
bałbym się wejsć :]
a gdzie to jest dokłądnie? (adres, skrzyżowanie ulic?)
to moze w kumplem wpadniemy zdjęcia porobić i na stronkę ( http://www.opuszczone-miejsca.prv.p... wrzucimy
wie ktoś jak tam z ochronoą?.. -
kwiator
nie ma ohrony; a jest toto zaraz przy pulawskiej (skrzyzowanie z ikara wlasnie)
-
Herbie
Feniks:
To na pewno prawda o tych skoczniach na "Dzikim stoku" Gorki Szczesliwickiej? Mam nadzieje ze nie - zabiora mi moje ulubione miejsce wieczornych spacerow, z ktorego jest najpiekniejsza panorama centrum Wawy :/ uwielbiam tam sobie usiasc (sam lub z przyjaciolmi), popatrzec na ten widok, posluchac odleglego szumu miasta. A jak pieknie stamtad bylo widac "Swiatelko do nieba" podczas finalu Wielkiej Orkiestry...
Moze chociaz kawalek zostawia gdzies na boczku -
Anonim
może i nie ma ochrony ale ostatnio kręci się tam sporo policji sądze że by reagowali i mogła by być mała ryfa; ]
ale jak komuś udało by się tam wbić to niech da tutaj info
chętnie bym się wbił na stare śmiecie i popodziwiał widoki ^^ -
anuszka
moim zdaniem ta skocznia wyróżnia nasze wspaniale miasto ! jak inna stolica może sie poszczycic taką budowlą ? chyba zadna ... -
Fajny nick :)
Herbie:
Sluchaj, to ze tak mowili, to jeszcze nie znaczy ze to zrobia. Wiesz ze u nas wladze duzo mowia a malo robia. Ale jak mowili o tym to nawet pokazywali projekty.
A nawet jak zabuduja gorke tymi skoczniami to proponuje obczaic sobie jakis dach bloku w poblizu z ktorego bedziesz miec takie same widoki.
Pozdro -
Generał Ferreira
Witam!
Pozwolę sobie odświeżyć ten wątek. Byłem dzisiaj pod skocznią, w celu porobienia kilku zdjęć do mojego bloga o Warszawie (tak na marginesie to zapraszam: http://varszawsky.fotolog.pl/ ). Chciałem zrobić zdjęcia mniej typowe. Miałem zamiar wejść na próg skoczni, oraz na 'wieże'. Wiec wszedłem do środka budynku (serwis narciarski i jakis salon kosmetyczny, czy cos takiego) w celu dowiedzenia się, czy jest możliwość wejścia na skocznie. Niestety nikt tam z personelu nie potrafił mi odpowiedzieć na to pytanie. Co prawda zauważyłem że kłódka nie jest zamknięta, ale nie chce mieć później jakiegoś przypału, więc wole, żeby odbyło się to legalnie.
I tu pojawia się moje pytanie. Czy wie ktoś kto jest zarządcą budynku i do kogo ewentualnie zwrócić się z prośbą o udostępnienie obiektu???
z góry dzięki za pomoc. -
Ninja
- 1
- 2
- Przeglądaj grona w kategorii Kraje, Miasta i Dzielnice
- Przeglądaj grona w okolicy Miączyn
- Załóż własne grono tematyczne