-
Anonim
witam! znacie jakies sklepy ze starociami? interesuje mnie stare meble, pamiatki, zdjecia itp -
Alicja Swidrygajłow
-
ViktorViktor
-
Mateusz
-
-
VIVIPARUS
Zdecydowanie polecam bazar na Kole. Zawsze w soboty pełno tam takich rzeczy -
Anonim
-
♥Patiღ
-
VIVIPARUS
okolice ul. Ks. Janusza i Obozowej niedaleko pętli tramwajowej Koło.
dojeżdża tam 167 i 159 tramwaj 1
-
BANDIT
-
FRUNC
>Mateusz napisał
>Skrzyżowanie Żelaznej i Chmielnej na przykład.
A ściślej żelaznej i elektoralnej.
A największy chyba bazarek ze starociami to Olimpijka (ale tylko w Niedziele) -
FRUNC
Aczkolwiek przy chmielnej może też coś jest? ale wątpię.
Jeszcze Wolumen (wtorek i piątek) -
Raven/Śliwa
KOLO !!! , i jakies cos przy basenach na gorczewskiej ( moze mi sie pomylilo ale gdzies na woli jak jedzie 186 w str ochoty ) -
FRUNC
-
Anonim
rowniez Koło! nieraz mozna fajne rzeczy upolowac :) ja poluje zawsze na piora wieczne.. :) -
Mateusz
>FRUNC napisał
>>Mateusz napisał
>>Skrzyżowanie Żelaznej i Chmielnej na przykład.
>
>
>A ściślej żelaznej i elektoralnej.
>
Pisałem o sklepie z antykami dokładnie na północno-zachodnim rogu skrzyżowania Żelaznej i Chmielnej. Adres kamienicy Żelazna 25. Po przekątnej tego skrzyżowania w stosunku do sklepu jest Dom Kolejowy, po drugiej stronie Chmielnej jest pusty plac po rozebranym Dworcu Pocztowym, natomiast po przeciwnej stronie ulicy Żelaznej znajduje się oddział Zarządu Dróg Miejskich. Kilkanaście metrów od tego miejsca była jedna z powstańczych barykad w 1944 roku broniąca wstępu do Mirowa od południa, co dziś upamiętnia głaz z przytwierdzoną tablicą pamiątkową leżący tuż przy przystanku "Pl. Starynkiewicza" autobusu linii 157. "Uściśliłeś" wybornie moją wypowiedź o błąd wynoszący nieco ponad 1 kilometr na północ. Gdy nie wiesz o czym mowa, to nie mieszaj. Nie mogłeś napisać np. "Ja wiem o takim miejscu na skrzyżowaniu Żelaznej i Elektoralnej."? A kilka minut później rzuciłeś jeszcze błyskotliwy tekst: "Aczkolwiek przy chmielnej może też coś jest? ale wątpię. "... Piszesz żeby się powymądrzać? Twoje źródło informacji to przypuszczenia ubrane w mentorski ton?
Jesteś już czwartą osobą, która dziś poprawia mnie w takim stylu nie mając racji. Do niedawna takie numery odstawiały tylko Dzieci Neostrady i hipochondryczne dewotki...
A co do "ścisłości"... zerknij, proszę, do zeszytów z podstawówki i przypomnij sobie zasady pisania nazw ulic... -
Patrishiah
-
Mateusz
Haha :) racja, toż przy Żelaznej ulica owa zwana jest Chłodną. Dziękuję za poprawkę :) -
FRUNC
Pomyliłem się, z niewiadomego powodu pisząc o Żelaznej miałem przed oczami J.Pawła II. (zmęczenie? nie wiem jak mogło się to stać)
Następstwem tej głupiej pomyłki była zła lokalizacja opisywanego skrzyżowania. (z tąd moje wątpliwości)
Z tego samego powodu pojawiła się również ,,Elektoralna'', która przecina J.P.II a nie Żelazną. (tam codziennie zbiera się nieformalny bazarek gdzie można wyłuskać jakąś perełkę)
Przyznaję, że się pomyliłem i mogłem kogoś wprowadzić w błąd. Nie piszę jednak ,,żeby się powymądrzać'' jak to sugerujesz a mentorski ton możesz znaleźć w swoich postach, nie musisz mnie również pouczać, widzę po ostatnim wpisie że bardzo to lubisz.
-
Anonim
bylem kiedys wlasnie w takim sklepie ze starociami, gdzies w okolicach centrum, a moze woli, jakos przypadkiem sie natknalem, nie duzy sklep prowadzony przez starszego pana...hmm moze kiedys odnajde... -
jotha
Kiedyś funkcjonował taki sklepik na 11 Listopada, niedaleko za Inżynierską w stronę Konopackiej :)
- Przeglądaj grona w kategorii Kraje, Miasta i Dzielnice
- Przeglądaj grona w okolicy Miączyn
- Załóż własne grono tematyczne