-
no właśnie..
kto co lubi - ruskie składy czy nowe alstomy?
piszcie wady i zalety obydwu! -
Radziel
Alstom bez dwóch zdań, składy z serii 81 są zbyt głośne, mam wrażenie że jadę rozpadającym się pociągiem podmiejskim a nie metrem.
Poza tym, są krótsze od nowszych modeli i strasznie mnie wkurza gdy muszę zmusić swe leniwe odnóża do szybszego przebierania, albo i nawet do biegu :/
-
Paffi :)
zdecydownie wole te nowe modele bo jest wiecej poreczy i mozna sie normalnie trzmać a nie opierać sie na innych; ] -
p l o o s h o n
zafsze miauem wrazenie ze w nowych wagonach i ludzie uadniej wygladaja :) -
-
agent D081
mnie wkurza to ze stare, krotkie wagony jezdza czesto w godz.szczytu, a po polnocy - te nowe... -
Jan
Ludzie! Nie znacie sie!;)
Ruskie metro jest "ze best"!
A alstom z jajowatymi kolami ( to nie zart, byly problemy ksztaltem kol co powodowalo nadmierne wibracje atakujace budynki w okolicach lini metra)
niech wraca do Hiszpani -
Radziel
-
Radziel
hehe, o jajkowate kola juz zadbali; ]
Poustawiali na trasie czujniki drgan. Teraz jak kolo zacznie sie deformowac czujniki to wylapuja i kolo jest wymieniane na nowe po zjechaniu do stacji technicznej.
-
!!!...venusl...!!!
zdecydowanie nowe...wkurza mnie, że ruskie są takie krótkie i zawsze trzeba sie wracać do połowy peronu! wrr... -
Matevsz
Jestem pełny uprzedzen co do Rosji ale w tym przypadku bede obstawal za rosyjskim składem . Jest wiekszy przewiew w nich i tym samym jest chlodniej , nowe wagony sa ladniejsze lecz mniej w nich "wieje". -
Anonim
To jak z autobusami. Stare są lepsze na lato-bo przewiew jest wielki. A w niskopodłogowych latem można się zadusić.
A metro wolę nowe,bo cichsze. Hałas ruskiego mnie drażni. -
Anonim
ktos tam napisał, ze koła wymieniają. Guzik prawda. To cały skomplikowany problem. Ruskie biją nowe na głowę technicznie, nowe były zamówione już wadliwe, bo oni dostosowują parametry do zapotrzebowania zgłoszonego. A poza tym nie jajowate, a wieloboczne. Z powodu hamowania sie deformują w wielokąty, a nie w jajo. Co do komfortu to mnie jako użytkownikowi jest rybka, które. Szkoda, ze w żadnym nie ma otwieranych okien :D -
Anonim
aha, jeszcze dodam, ze ta deformacja kół jest spowodowana cichszą technologią hamowania między innymi. Jak sie zachwycacie nad brakiem hałasu to pomyślcie o cierpiących w tym momencie tarczkach na kółeczkach :D -
Grono.Net
-
iron lady => oczywiście że w ruskich są okna otwierane. co prawda tak jak w autobusach Jelcz :/ ale zawsze. jak by komuś nie było w dostatku świeżego powierza z dachu :)
-
szymek
tylko nowe... do starych niewsiadam:) wole poczekać te 4 minutki na kolejną ciuchcie. w końcu mamy czas:) -
K&K
-
Bartek
Janek napisał:
27/05/2005 21:20
Ludzie! Nie znacie sie!;)
Ruskie metro jest "ze best"!
A alstom z jajowatymi kolami ( to nie zart, byly problemy ksztaltem kol co powodowalo nadmierne wibracje atakujace budynki w okolicach lini metra)
niech wraca do Hiszpani
Janku, czy to ty gorliwie pokazywałeś mi wyższość ikarusa na odpowiednim topicu? To wiele wyjaśnia. -
Don Quijote de la Mancha => najwidoczniej są osoby które wolą podróżować bardziej komfortowo (jeżeli wnętrze alstomów można nazwać komfortowym) i tacy co wolą jeździć w bardziej "oldskulowych" :P wagonach które darzą sentymentem..
-
¡Maj!
- Przeglądaj grona w kategorii Kraje, Miasta i Dzielnice
- Przeglądaj grona w okolicy Miączyn
- Załóż własne grono tematyczne