Warszawa Nieznana [23799]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Adi

szukasz ciekawej ulicy z historią?? Przejdź na ulicę Brzozową na Starówce. Przy tej ulicy jest Dom Profesorów, jedno z ważniejszych miejsc podczas walk powstańczych o Stare Miasto. Historię jego obrony w 1944 roku znajdziesz w książce "Na barykadach Warszawy"
  • Mechanik Jerzy Kudelski

>Tapir napisał
    >O ile dobrze pamiętam, to jest tam jakaś tablica; ) Ale
    >mogę źle pamiętać.

śmieci są, a nie tablica :/
  • warsaw_fenix

>Szary Kapturek. napisała:
    >a ja bym powiedziała, że ul. Fosa :>
    >babcia mi opowiadała, że po 2giej wojnie tylko ten dom, w
    >którym mieszkam z całej ulicy ocalał wraz z kościołem
    >św. Katarzyny.

Taaa.. Podbno pod ul. Fosy jest przejście podziemne do Fortu Służew... Legenda...
    Dodam ejszcze jedno miejsce- ul. Niecała oraz róg Niecałej ściezki i Senatorskiej. Piękny kosciół, obok którego stawiają apartamenty i talica pamiatkowa na murze koscioła św. Antoniego bodaj (sorry, jesli się mylę :/). Na samym rogu Senatorskiej i wejscia do Parku Saskiego- piaskowej ścieżki.
  • WERTTREW

W tej materii polecam moje Stroroom (pod adresem: http://www.werttrew.fora.pl )
    Mocno warszawskie miejsce o mieście, jego tajemnicach i wojnie. Między innymi ze wspomnieniami przedwojennych warszawiaków specjalnie dla naszej strony piszącymi.
    Jak się nie spodoba - zawsze można nie wracac.
  • Anonim

Ten jaki pierwszy post i już nieregulaminowo; ))
    Witamy witamy; )
  • WERTTREW

>Tapir napisał
    >Ten jaki pierwszy post i już nieregulaminowo; ))
    >Witamy witamy; )

Sorki, ale wiesz ... nie mam doświadczenia w poruszaniu się po forach.
    Obiecuję poprawę w każdym razie. :o)
  • Anonim

Z linkami to śmiało uderzaj do przyklejonego na górze tematu właśnie na nie przeznaczonego :) - "Warszawa nieznana w sieci, radio i TV".
  • WERTTREW

OK, dzięki.
| |

UWAGA! (suplement do regulaminu) A) WSZELKI SPAM I REKLAMY NAGRADZAMY BANEM NA 3560 dni B) GRONO JES...

Fotki

Miejsca grona (85)