Warszawa Nieznana [23799]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Anonim

Piszcie o sklepach w których można kupić niecodzienne, oryginalne, zakręcone, pomysłowe lub/i ekstrawagandzkie rzeczy (takie jak np. Guerrilla Store przy koszykowej 1 - w opustoszałym lokalu starego warzywniaka na ul. Koszykowej 1 pojawiły się latające szafki i żyrandol jak po trzęsieniu ziemi) i o takich które mimo codziennego towaru są wykręcone w kosmos!
  • Anonim

To może napisz o paru takich sklepach na zachętę.

(standardowe pytanie moderatora: nie ma aby podobnego tematu już? Jak nie, to sorry;])
  • w-p

o guerilli nie slyszalam,ciekawe (albo nawet: specyficzne, jak się przyjrzy zdjęciom tegoż czegoś... http://architektura.muratorplus.pl/... )
    w tej chwili nie kojarzę żadnych innych,ale jak ktoś zna, niech pisze:>
  • Niezgód vel.Matejko

no zasadniczo ja mam cos do polecenia...
    co prawda nie sklep ino bazarek...
    ursynow rog plaskowickiej i kenu...
    tam panowie i pnie o nietrzezwym stanie...
    dla ktorychwysoko procentowy sok wisniowy jest niczym woda... sprzedaja rozne roznosci... obrazy lampy aski torebki ksiazki gadzety gadzety gadzety
    ze smietnikow i z wlasnych domow.. lub bog wie skad....
    zasadniczo nietypowe wyjatkowe klimatyczne czasami duzo warte.. a za smieszne pieinadze...
  • blue

tak na wstępie od razu uprzedzę - możecie pisać do woli o sklepach, ale proszę nie podawać linków, bo jest to umieszczanie na gronie niezamówionych informacji handlowych. z góry dziękuję.
  • Anonim

bazarek na kole oczywiście
  • demolek

mały off top (sorry) normalnie znaczek gronka jest fioletowy, moderator - niebieski, a zielony oznacza, że co?
  • chomik

>DEMOLEK napisała:
    >mały off top (sorry) normalnie znaczek gronka jest
    >fioletowy, moderator - niebieski, a zielony oznacza, że co?

kliknij na ikonkę gronka to sie dowiesz:)

• demolek

dziękówa:)
  • Monika C.Wnętrzak

Sklep z materiałami propagandowymi na bliskiej woli!; )
  • Rudson

jest taki sklep na chmielnej, nie pamietam jak sie nazywa, w tym rzedzie gdzie jest kino Atlantic. sa tam glownie rzeczy do wystroju mieszkania-meble, dywany, pierdolki i durnostojki ale wszystko bardzo oryginalne, ale niestety drogie jak cholera. serce mi pekalo jak stamtad wychodzilam z pustymi rekami; P
  • M L

a teraz otworzył się taki mały sklepik na ul.Boya przy Placu Unii Lubelskiej (na przeciwko byłego supersamu)...niby pasmanteria ale jest też masa drobiazgów ręcznie robionych od biżuterii po bąbki. A najfajniejsze jest to, że można sobie zamówić to, na co się ma ochotę a oni to zrobią. Czy sweter, czy sukienkę czy rękawiczki, czpaki czy wspomnianą biżuterię. Wszystko z włóczki. Wybiera się kolor, mówi się co, jaki rozmiar i najpóźniej 2 tyg później można odebrać :)
  • ..Roosh..

http://www.2xbu.com/

polecam!
  • manamanah

>Rudson napisała:
    >jest taki sklep na chmielnej, nie pamietam jak sie nazywa, w
    >tym rzedzie gdzie jest kino Atlantic. sa tam glownie rzeczy
    >do wystroju mieszkania-meble, dywany, pierdolki i
    >durnostojki ale wszystko bardzo oryginalne, ale niestety
    >drogie jak cholera. serce mi pekalo jak stamtad wychodzilam
    >z pustymi rekami; P

chyba chodzi Ci o KARE, niestety już nie istniejący

• Rudson

mozliwe. nie ma go juz?? taka szkoda myslalam ze jak moze bede miala zastrzyk gotowki to sobie cos kupie ladnego;P
  • wampirzyca sopyła

stary kapelusz na chodakowskiej- można znaleźć różne ciekawostki, a przy okazji zwiedzić częśc Pragi
  • krupcia

sklep Flo w Złotych Tarasach. jest tam wszystko od gadżetów do zabaw łóżkowych przez upominki do tosterów wyrzucających grzanki z wypieczonymi śmiesznymi wzorami.
  • Anonim

jeśli chodzi o głupotki to...sklep Prezent na francuskiej, malutki,przyjemna obsługa która zawsze coś ciekawego doradzi na każda okazję i za grosze:-)
  • Anonim

szukam sklepu w Warszawie z artykułami z naturalnego włosia - wszelkiego rodzaju szczotki do włosów, zmiotki, pędzle malarskie, do golenia... wie ktoś, gdzie można taki znaleźć? kiedyś cuś czytałam, Hoża mi się gdzieś tam kołacze, ale pewna nie jestem... sklep był przedwojenny chyba jeszcze.

w zasadzie to pracownia rękodzielnicza ze sklepem chyba była...
  • Elcie

>Ola ZŁA! napisała:
    >szukam sklepu w Warszawie z artykułami z naturalnego
    >włosia - wszelkiego rodzaju szczotki do włosów, zmiotki,
    >pędzle malarskie, do golenia... wie ktoś, gdzie można
    >taki znaleźć? kiedyś cuś czytałam, Hoża mi się
    >gdzieś tam kołacze, ale pewna nie jestem... sklep był
    >przedwojenny chyba jeszcze.
    >
    Jest niedaleko Hożej. A mianowicie na Poznańskiej (między Wspólną a Żurawią). Drugi taki warsztacik widziałam gdzieś w okolicach skrzyżowania Plater z Koszykową tylko nie wiem czy na Wilczej czy na Pięknej.
    Mam nadzieje, że znajdziesz.
    Pozdrawiam.

| |

UWAGA! (suplement do regulaminu) A) WSZELKI SPAM I REKLAMY NAGRADZAMY BANEM NA 3560 dni B) GRONO JES...

Fotki

Miejsca grona (85)