Warszawa Nieznana [23799]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • CUDAK

• Anonim

nie ma co, kiedyś Warszawa była pięknym miastem...a na pewno piękniejsza niż teraz; )
  • CUDAK

masz racje w 100%
    Nie które kamienice przedwojenne się zachowały np na Próżnej
  • Anonim

cholera za mała byłam żeby cokolwiek pamiętać... que mierda
  • Anonim

cholera za mała byłam żeby cokolwiek pamiętać

que mierda
  • Konrad

najbardziej druzgocące są zdjęcia przedstawiające dawną Złotą w rejonie dzisiejszego Pałacu. Nóż się w kieszeni otwiera jak się pomyśli że kawał miasta rozpieprzyli żeby zrobić plac który kilkadziesiąt lat później przyozdobiły hale KDT. Do samego Pałacu nic nie mam, przywykłem do niego ale niepotrzebnie zrobili taki bajzel dookoła.
  • M. S.

Warszawa była nazywana Paryżem wschodu, dzisiejszy a anwet ówczesny Kraków nie umywał się do niej. No ale los chciał inaczej.
  • M. S.

Warszawa była nazywana Paryżem wschodu. Dzisiejszy i ówczesny Kraków nie umywał się do niej. No cóż, los pokazał co innego.
  • pj

Niestety to prawda :(
  • pj

Niestety to prawda :(
  • Pau

porównanie nie trafne, nie da się porównywać tych miast bo Kraków byl i jest średniowieczno-renesansowy, a Wawa byla reprezentacyjna jak na stolice przystalo, ale wcale tam stara, gl. przelom wieków...a z tym paryżem pólnocy to też niezla ściemka, dziś wlaśnie czytalam w kronikach Slonimskiego, jak się z tego haselka wysmiewa i utyskuje na zacofanie wawy i jej obskurność, pisze to w 1937 dokladnie...no ale milo się poludzić:)
  • Pau

porównanie nie trafne, nie da się porównywać tych miast bo Kraków byl i jest średniowieczno-renesansowy, a Wawa byla reprezentacyjna jak na stolice przystalo, ale wcale tam stara, gl. przelom wieków...a z tym paryżem pólnocy to też niezla ściemka, dziś wlaśnie czytalam w kronikach Slonimskiego, jak się z tego haselka wysmiewa i utyskuje na zacofanie wawy i jej obskurność, pisze to w 1937 dokladnie...no ale milo się poludzić:)
  • Pau

• Pau

• el principito

no szkoda tej przedwojennej warszawy - piekna byla.

jak bylemw muzeum m. warszawy i ogladalem przedwojenne zdjecia, rowniez takie z lotu ptaka, gdzie widac bylo cala zabudowe wawy, to zal sie robilo.

a Marszalkowska to wygladala jak Gran Via w Madrycie...
  • plisowanka

nie wiecie moze jak dorwac przedwojenne zdjecie kamienicy przy ulicy zelaznej 31? na str o starej wawie jest tylko ta kamienica po dr str
  • Anonim

oj piękna była.. mogłabym teraz tak żyć jak się żyło kiedyś.. Panowie pięknie poubierani a nie w jakichś powyciąganych podkoszulkach czy swetrach, panie w pięknych sukniach a nie w spodniach ledwo tyłek zakrywających i bluzeczkach odsłaniających cały brzuch..
    tak to były czasy...
  • Acid Gringo

moze niebyla paryzem . ale mi sie tez bardzo podobala, ale to przeszlosc,teraz jest mutnatem architektonicznym :<
  • Krzysiek

świetne stronki, nie jest to dla mnie nowosc bo mam album budrewicza o straej warszawie (polecam!!) ale bardzo podoba mi sie ta opcja ze po najezdzie myszka zmienia sie widok
    niesamowicie kiedys wygladaly szczegolnie zlota i pl.pilsudskiego jeszcze z soborem, w ogole kurcze-piekne miasto bylo bez dwoch zdan..moim zdaniem za to ze teraz nie wyglada podobnie wine zwalic trzeba na czerwonych ktorzy zafundowali nam cudowny socreal, a przyklad zamku krolewskiego pokazuje ze jakby tylko byly checi to duza czesc miasta mozna bylo odbudowac w formie przedwojennej:/
  • Anonim

jej, jak bym mogła żyć w innych czasach, to właśnie w takiej Warszawie lat 20-tych , albo przełomu wieków....ta atmosfera...cudo; )
| |

UWAGA! (suplement do regulaminu) A) WSZELKI SPAM I REKLAMY NAGRADZAMY BANEM NA 3560 dni B) GRONO JES...

Fotki

Miejsca grona (85)