-
Anonim
to kiedy to spotkanie grono photo.? jestem z pragi , chetnie pomoge;P witajcie :D -
magazynierroo patrollini
-
borg
-
magazynierroo patrollini
-
-
plisowanka
-
plisowanka
na razie spisuje mca- kijowska chyba wygrywa a wypad moze byc w tym tyg np w czwartek, a na rowerze to dobry pomysl przynajmniej nog nie zedrzemy -
Maś
-
Anonim
-
Anonim
-
hybka
ja tez bym chciala na taka wyprawe... ucze sie na Pradze i jakos jeszcze zyje... nie przesadzajmy z tymi obawami... muchozol, molozol itd przed dworcem wschodnim to moj
nr 1 :) ale czy nie moglibysmy spotkac sie jakos w dzien... np w niedziele... -
plisowanka
proponuje poniedzialek o 13 00 pod pomnikiem 4 spiacych, week odpada no i godziny pozne tez, przynajmniej u mnie, jak ktos moze w pon o 13 to prosze na priva pisac -
Zuzka
na Pradze i nie tylko najbardziej lubię paradoksy...np znak drogowy z wielkim wykrzyknikiem wpisanym w trojkat koloru zoltego a pod spodem wyjasnienie: uwaga, dzikie kaczki...i to centralnie na dwupasmowce przy slimaku jak sie zjezdza w strone walu miedzeszynskiego...cos pieknego. albo na woli ulica "baonu zoska" podczas gdy przy "parasolu" jst juz normalny "batalion". kocham za to całą Warszawę...i w sumie nie tylko Warszawę -
MB
Masz rację.
Chociaż mieszkam po lewej stronie na najwiekszym chyba z wielkich osiedli- ursynowie, to lubie klimat pragi.
pracowalem tam przez 2 lata i wiele razy chodzilem późną noca po takich osławionych ulicach jak: Brzeska, Mała, Szwedzka, Kawęczyńska.
Nie raz wchodzilem do klatek i podwórek i nawet nikt mnie nigdy nie zaczepił.(a raczej nie wyglądałem jak typowy miejscowy)
Praga powoli staje czymś w klimacie londyńskiego Soho. Coraz wiecej na niej offowych knajpek. Bardzo wielu artystów własnie tam wybiera miejsce na swoją pracownie czy studio. Powstają niebanalne kluby np. Fabryka Trzicny.
I coraz częsciej widzi sie tam ludzi wyglądających bardziej alternatywnie niż można spotkać po lewej stronie.
Ci ludzie jakoś chodza po ulicah i nic im sie nie dzieje.
Więc "zejdźmy" już z pragi i zobaczmy jej zupełnie inny charakter
-
*Jose Arcadio Buendia*
jadąc od strony Wiatracznej al. Waszyngtona po lewej stronie za ul Międzyborską jest kolejna reklama - tej chyba tu jeszcze nikt nie wymienił :] -
Talip z Kandaharu
szkoda, że propozycja wycieczki jest na godzinę 13 :( pracka, pracka, pracka... weekendowo bym jakoś pozwiedzał a nawet mogę być trochę przewodnikiem bo mieszkałem kiedyś na starej Pradze...
- Przeglądaj grona w kategorii Kraje, Miasta i Dzielnice
- Przeglądaj grona w okolicy Miączyn
- Załóż własne grono tematyczne