-
kRupka
(zaraz mozecie usunąc watek) tak tylko chciałam napisać, ze jak ktos chce jeszcze na niego popatrzec to teraz albo nigdy.
Ja sobie własnie patrzę jak go rozwalają
szkoda, szkoda w ogole ze taki zapomiany byl -
Anonim
-
Anonim
-
kRupka
-
-
kRupka
-
Nie wiem czemu, ale ja tego typu budynki uznaje za szpetne i zupelnie mi go nie zal :/ Ponoc ma byc tam nowy dom handlowy, dobrze, moze sie troche ozywi okolica, a przede wszystkim zniknie pokraka.
-
Dee
pamiętam jak kupowałem tam chyba w 88 czy 89 roku kwiat siarczany
(do wiadomego przeznaczenia); ) sprzedać psiekrwie małolatowi nie chcieli, ale w końcu sie udało :) -
kRupka
no piekny nie byl. Ale tez zapuszczony i zapomniany troche niezasluzenie. Szmateks sławy mu nie dodawał
Czy wartosciowy to dyskusyjne. Nie mniej stawiany byl w tym samym rzędzie co Supersam, a jakos cieszej o jego wyburzaniu.
Zamiast domu handlowego (po co?) jakis fajny pasaz by sie przydał. Nie znam projektu tego Wolfa, oby nie oszczpecil i zaburzyl przestrzeni bardziej niz zburzony pawilon. -
Masz racje, moze gdyby mial wiecej szczescia, to lepiej by sie prezentowal. Z tymi pasazami jest jedno zagrozenie w takich miejscach, jak to. Teren drogi, a stworzenie pasazu, ktory bylby martwy nikomu by niczego dobrego nie przynioslo. Tez nie znam projektu budynku, ktory tam stanie, ale miejmy nadzieje, ze bedzie na miare centrum europejskiej stolicy.
-
♥Patiღ
-
kRupka
ach, nie byłby martwy, miałabym gdzie wyjść z pracy na spacer i szybką kawę :D, może jakieś drzewko by posadzili - rozmarzyłam się
Mam nadzieję, że to centrum nie okaze sie po prostu kolejnym biurowcem -
po tej wizualizacji ciezko ocenic jego walory, bo chyba celowo zrobiona tak, zeby nic nie bylo widac; ) dostrzegam jednak pewne odniesienie do smyka (zaokraglone boki i wielkosc okien). Zobaczymy jak powstanie. Nie ma co marudzic, z pewnoscia bedzie pieknie :)
-
proponuję jeszcze z 8 pięter. przecież to będzie tak opłacalne - apartamenty po 25 000 za m^2 - w samym centrum. zysk murowany.
tylko broń boże jakąś trawkę drzewko 'przestrzeń publiczną'
przecież na tym się nie zarabia ani grosza i co jeszcze trzeba dbać o 'zieleń' (czy jakoś tak się to nazywało)
mam nadzieję że nie dożyję całkowitej degradacji stolicy na takiej właśnie drodze.
a projekt jak to projekt i każdy budynek-maszynka-do-robienia-p ieniędzy- jak pół d... zza krzaka. -
Anonim
Za przedsięwzięciem stoi imć Likus, ten sam od Likus Concept Store (miejsce pewnie Wam znane). Zapowiada się więc dość ciekawie, a przynajmniej nie do końca bezdusznie.
Jeśli chodzi o celowość przedsięwzięcia - owszem, brakuje nam przestrzeni parkowych, ale również brakuje nam domu towarowego z butikami - w nowym budynku będzie ich sporo. Kiedyś w Domu Braci Jabłkowskich, zanim stworzono Traffic, można było przechadzać się w ten sposób. Niestety, to se ne vrati. W centrach handlowych mamy głównie McFashion w rodzaju H&M czy Zary, a małych, ekskluzywnych butików niedosyt. Z racji sąsiedztwa wielu butików przy Pl. Trzech Krzyży, ułatwi to zakupy i nada trochę "glamour" okolicy.
Przydałoby się jakieś zaakcentowanie, że tam stała niegdyś wspomniana chemia. Szkoda, że nie widać tego w projekcie. Za parę lat nikt nie wspomni, że coś takiego tam stało - i za to mogę mieć wyrzut.
Pozdrawiam bardzo serdecznie -
kRupka
>senner napisał
>proponuję jeszcze z 8 pięter. przecież to będzie tak
>opłacalne - apartamenty po 25 000 za m^2 - w samym centrum.
>zysk murowany.
>tylko broń boże jakąś trawkę drzewko 'przestrzeń
>publiczną'
>przecież na tym się nie zarabia ani grosza i co jeszcze
>trzeba dbać o 'zieleń' (czy jakoś tak się to nazywało)
>
>
>mam nadzieję że nie dożyję całkowitej degradacji
>stolicy na takiej właśnie drodze.
>
>a projekt jak to projekt i każdy
>budynek-maszynka-do-robienia- pieniędzy- jak pół d... zza
>krzaka.
no wlasnie mam podobne obiekcje, na szczęście chyba tam nie można za wysoko budowac... choc za kase da sie wszystko.
Co do odrobiny luksusu, to tez racja, że komponowałoby sie takie miejsce z rejonem trzech krzyży, bo jest tam troche lepsiejszych butkików, których Warszawa jako europejska stolica potrzebuje. Jednak takie megazabudowanie tej przestrzeni mi nie odpowiada -
AS
Tyle, że budynek znów taki duży nie bedzie. Wystarczy spojrzeć w jakim towarzystwie stać będzie.
To, co w dyskusji umyka to fakt, iż jednym z najczesciej stawianych wzgledem centrum Wawy postulatów jest jego niskie zageszczenie. Wiec kolejny budynek, zwlaszcza pelniacy funkcje komercyjne i rekreacyjne a nie biurowe ma sens.
Zieleni w okolicy jest mnóstwo, Warszawa to jedno z najbardziej zielonych miast Europy.
A lepszych wizualizacji jest całe mnóstwo w necie.
- Przeglądaj grona w kategorii Kraje, Miasta i Dzielnice
- Przeglądaj grona w okolicy Miączyn
- Załóż własne grono tematyczne