-
óżytkownik bezjobotny
A ja byłem w oczywiście w kolejnictwa, techniki, przemysłu i powstania. Chyba bało kto wiedział że na stacji WKD stał 80 letni wagon który co jakiś czas dla chętnych kursował na Ochotę i spowrotem. No i w końcu woziłem się zabytkowym autobusem Skody :)
A poniżej odjazd ostatnich tramwaji
http://pl.youtube.com/watch?v=k2-Cp... -
Maciek
NM byla rewelacyjna!!!
Ja zaliczylem koncert na Rynku, Ateneum Mlodych, Farmacji (tak z przypadku, ale okazalo sie ciekawe:)), pozniej przejazd do CSW (2h lazenia, a i tak nie wszystko zobaczylismy) i powrot na Krakowskie - Galeria Schody (tu byla lipa).
A z ogolnych spostrzeżeń: ależ miasto było żywe!!!! Rewelacja! Piekna pogoda + fajny pretekst do szlajania sie.
NM zakończona o 3 w kebabie:) -
gujana
rzeczywiście było, genialnie!; ] Nobla temu, kto to wymyślił. Ale na za rok to ja bym napisała petycję do władz by przedłużyli tak do 3., jak już ktoś powiedział; p
I pomimo, że kolejki, to miło było widzieć tak duże zainteresowanie NM :)
A oto tekst jednego ze sklepikarzy w muzeum:
'jaki jest sens chodzenia do muzeum w Noc Muzeów?'
Niby nielogiczne, ale to szczera prawda, jeśli chodzi o wystawy stałe. Nie lepiej przyjść kiedy da się coś zobaczyć? Co innego specjalne pokazy czy wystawy... -
Maciek
Ja tę petycję podpiszę:)
Z tym tekstem to się nie zgodzę - fajnie jest zobaczyc wystawe, przykladowo w CSW, w tłumie, gdzie wszyscy maja jakies swoje komentarze (nie zawsze mądre:)), niż w nabożnej ciszy.
-
-
warsaw_fenix
Pewnie; ) Na Pradze mnóstwo galerii było, na Brzeskiej... Ja niestety pomagałem przy wystawie zabytkowych tramsów na Pl. Starynkiewicza (Muzeum Na Szynach), ale jednak nieco słyszałem i czytałem w ulotkach, a w zesżłym roku byłem w jeszcze paru miejscach. Do Muzeum Narodowego czy do Zamku Królewskiego tłumy walą, a są i spokojniejsze galeryjki. Podobno jednak ludzie coraz mniej chętnie chodzą do dużych placówek, a wybierają się właśnie coraz liczniej do mniejszych. W zeszłym roku cicho mówiono, że będzie może w tym roku dłużej, ale nic z tego nie wyszło jak widać... :/ Choć niektóre muzea podobno dłużej wpuszczały chętnych? Pytam się, bo właśnie byłem ''pozytywnie uziemiony'' właściwie ''na szynach'' :) -
Fajny był pokaz jazdy na BMXach w Muzeum Sportu ale jednak czułam pewien niedosyt :P
-
Agata
Najlepszy był pokaz Teatru Ognia Salamandra!
(załączam kilka fotek)
Myślę, że to wspaniały pomysł był na zakończenie Nocy...
Jedyny minus to ogrom ludzi, którzy później postanowili wrócić nocnymi.. Osobiście wysiadłam przed moim przystankiem, gdyż ścisku nie wytrzymałam..
Poza tym mam nadzieję, że miasto w przyszłym roku, zgodnie z zapowiedziami rozłoży Noc na kilka nocy, bądź wydłuży czas działania Muzeów.. -
warsaw_fenix
>Agata napisała:
>Najlepszy był pokaz Teatru Ognia Salamandra!
>(załączam kilka fotek)
>Myślę, że to wspaniały pomysł był na zakończenie
>Nocy...
>Jedyny minus to ogrom ludzi, którzy później postanowili
>wrócić nocnymi.. Osobiście wysiadłam przed moim
>przystankiem, gdyż ścisku nie wytrzymałam..
>
>Poza tym mam nadzieję, że miasto w przyszłym roku,
>zgodnie z zapowiedziami rozłoży Noc na kilka nocy, bądź
>wydłuży czas działania Muzeów..
Przydałaby się taka noc jeszcze z raz w roku... -
Aldonka
Kurcze takiego sklepikarza zapytała bym kiedy normalny człowiek pracujący ma iść do muzeum skoro wszystkie sa czynne w godz. 10 -18 a nawet 10-15.
Powinno byc wiecej takich nocy :) -
Anonim
tylu ludzi na ulicach wawy to ja w dzień nie widziałam. tłok okrutny..
ale bardzo mi się podobało. xaczełam od yours gallery, ale ze nie było nic nowego to szybko opusciła mto miejsce. misie na pl zamkowym i cienie na zamku wygladały fatastycznie. potem udałam się do fabryki trzciny. więcej zwiedzic nie dałam rady mimo ambitnych planów bo czasu nie staryczyło i sił bo cały dzien i noc spedziłam w poznaniu a zmeczona i niedomyta czułam się nie komfortowo, tym bardziej ze zaczął mi doskwierac bol głowy.
a wracajac do tłoku... fajnie, ze tylu ludzi się ruszyło z domu, ale przez to cięzko było się gdziekolwiek dostac... :]
- Przeglądaj grona w kategorii Kraje, Miasta i Dzielnice
- Przeglądaj grona w okolicy Miączyn
- Załóż własne grono tematyczne