Warszawa Nieznana [23799]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Anonim

Może znacie antykwariaty, do których warto zajrzeć i pobuszować w starych książkach??
    Mnie przychodzi do głowy ten na Kruczej, klimatyczne miejsce:)
  • zofia

lubie ten na dobrej (bodajrze tak sie nazywa ta ulica) od szpitala czerniakowskiego idac w strone buwu, no i obowiazkowo budka na koszykowej, mozna niezle cacka znalezc za niewielkie pieniadze, a smieszne rzeczy bywaja...
  • č

to ci mam miejsce! na natolinie jest tzw BAZAREK NA DOŁKU.

na owem Bazarku na Dołku, w "dołku" onem właśnie rozkłada się co tydzień wew weekendy gigantyczne stoisko z książkami.

Ostrzegam - gwarantowane obcowanie z warszawskim folklorem w wykonaniu specyficznej klienteli sąsiedniego skupu surowców wtórnych...
  • agata j.

polecam tez na koszykowej, za to zdecydowanie odradzam te na Targowej - chamstwo!!

a chetnie poznam nowe adresy:)

pozdrawiam!a.
  • Anonim

odradzam panów rozkładających się z ksiażkami na chodnikach w okolicach Krakowskiego Przedmieścia i Nowego Światu-ceny mają jak w niezłych księgarniach...
  • Maś

Na Rakowieckiej....Jeżeli masz gruby portfelik :P
  • loonatic

atticus

na Krakowskim koło bramy UW, w piwnicy.
  • Anonim

atticus też jest dla tych, co to grube portfeliki mają...;)
  • Anonim

Polecam Antykwariat na Żurawiej. Jest to co prawda kawiarnia(/herbaciarnia),ale w srodku pełno półek z różniastymi książkami. Kawka,papieros i książka na miejscu. Baardzo miłe miejsce.
  • Grono.Net

Jest takie małe zagłębie antykwariatowe na Słowackiego 7 czy 8.... Blaszane pawilony lewej jakiegoś urzędu dzielnicy czy czegoś podobnego. 3 antykwariaty obok siebie, szczególnie w środkowym można upolować naprawdę fajne rzeczy.
  • Perilla

wilcza 5, czy jakos tak. na tym odcinku wilczej miedzy mokotowska i krucza:) nawet w obcych jezykach i super tanio:)
  • Anonim

na bazarze szembeka są 2 fajne antykwariaty, jeden droższy ale lepszy, a drugi trochię gorszy, ale konwickiego i białoszewskiego sprzedają po 4zł. tzn już nie ma, bo wykupiłem :)
  • Anonim

Antykwariat na Żelaznej. Ceny średnie, bardzo dobry wybór książek, które nie są zniszczone.

Pałac Starej Ksiązki na Wawelberga, bardzo tanio i bardzo dużo wszystkiego.
  • Klusky

a ja przezucilem sie na kupowanie staroci ksiazkowych na allegro. wiem, nie ma to juz tego klimatu grzebania w starych papierach, ale ostatnio dzieki temu bylem swiadkiem pieknej scenki jak z teatru absurdu. jeden sprzedawca umowil sie ze wszystkimi klientami z warszawy na stacji matra centrum, kolo salonu orange. przychodze i ja, i patrze tlum ludzi pod owym salonem. myslalem ze do telefona kupuja ale nie.. po chwili pojawil sie on - z dluga broda i wielka torba wypchana ksiazkami. i ci ludzie do niego grzecznie w kolejke sie ustawiaja i kazdy na swoja ksiazke czeka. scena owa powalila dla postronnych widzow na pewno niecodziennie wygladala.
  • Palac starej ksiazki faktycznie ma duzy wybor, ale dyskutowalabym czy jest tak tanio...chyba z rok temu chcialam kupic "Archipelag Gulag", wydanie sprzed 15 lat i facet rzucil cene o 10 zl nizsza niz nowe wydanie w empiku.Nic skubany nie chcial utargowac, wiec dalam sobie spokoj. Za to na Slowackiego sa takie budy w ktorych mozna tanio kupic jakies podreczniki na studia-polecam
  • Anonim

ksiascik to musial byc naprawde udana scena:)
    jesli kogos interesuja ksiazki historyczne to polecam bazar staroci na Kole:)
  • D_Faber

Zgadzam sie całkowicie co do barako-podobnych pawilonów na Słowackiego, poza tym polecam Przypis na Chmielnej 10 (mały sklepik w bramie "odziedziczony" po dawnym lumpexie) http://www.przypis.pl/
  • Ffun

kotlownia przy teatrze komedia
  • M.o.n.c.i.a.

moze jeszcze jakies miejsca..??
  • iwonka spod ogonka

u mnie w kamienicy jest bardzo tajemniczy antykwariat, bo po pierwsze - jest w podwórzu a brama jest zamykana i trzeba dzwonić domofonem, żeby wejść. to już 1szy stopien wtajemniczenia (bo jeszcze trzeba wiedzieć, jakie cyferki na domofonie wybić, żeby zadzwonić).

po drugie - rzadko kiedy ktoś tam w ogóle w środku jest (znaczy właściciel ew. obsługa). To już 2gi stopien, bo trzeba wiedzieć, kiedy przyjść, żeby kogoś zastać.

ale jak już ktoś jest i świeci się światło i widać, co w środku, to wygląda bardzo miło, ciepło i schludnie (okna wielkie na podwórze, więc wszystko widać). wystawy specjalnej nie ma, półek z książkami też jakoś strasznie dużo nie ma. nie wiem... może to tajny punkt sprzedaży białych kruków. nie śmiem wejść i sprawdzić :)

ale tak czy owak podwórze z oświetlonym antykwariatem wygląda dosyć czarująco (szczególnie że wcześniej był tam zakład ślusarski), więc przynajmniej cały interes się sprawdza z estetycznego punktu widzenia :)

aha - mokotowska między placem 3krzyży a wilczą, mniej więcej.
| |

UWAGA! (suplement do regulaminu) A) WSZELKI SPAM I REKLAMY NAGRADZAMY BANEM NA 3560 dni B) GRONO JES...

Fotki

Miejsca grona (85)