-
Anonim
a wie ktoś może czy w Warszawie jest antykwariat w którym można dostac książki o tematyce medycznej, biologicznej itp. ???; ] -
bartek
nie byłem tam nigdy, znam tylko z czekania na autobus, stojąc po drugiej stronie ulicy, ale skojarzyło mi się akurat to miejsce z twoim pytaniem, więc możesz spróbować.
Antykwariat Naukowy "Kosmos", Al. Ujazdowskie 16
pozdrawiam -
Out Of Time Man
Podbijam temat i pytam o antykwariaty skupujące książki. gdzie by się najbardziej opłacało je sprzedać ...chodzi mi o podręczniki akademickie (głównie) lecz także inne książki (w mniejszym stopniu), może ktoś ma jakieś doświadczenia, z góry dziękuje za odpowiedź. Allegro raczej odpada, bo zależy mi na szybkiej sprzedaży. -
..::Patrykuu::..
Książki skupują chyba na bazarku przy Wałbrzyskiej. Co do antykwariatów to polecam jeszcze te przy Metrze pl.Wilsona pod sklepem Merkury. Asortyment spory i ciągłe dostawy, a i ciekawostki można znaleźć; ) -
-
Alecrim
Na Pradze płd, na bazarze Szembeka w starych drewnianych pawilonach jest Antykwarat. Książki od podłogi do sufitu-dosłownie chyba z każdej dziedziny. Od medycyny, przez albumy, atlasy, słowniki najroznijsze, od cholery plyt winylowych, kaset i plyt cd, jakies drobiazgi, obrazki. Komiksy, ksiazki dla dzieci doslownie wszyyyystko.... Acha, ceny są zawsze na ostatniej stronie.
Jest tez duzy wybor podrecznikow szkolnych. I promocje w stylu placisz 20 zl i bierzesz ksiazek tyle ile uniesiesz ale to dotyczy tylko ksiązek umieszczonych na zewnatrz( glownie lektury, podreczniki, proza) -
http://myspace.com/metadong !!!
jest super antykwariat na lacu wilsona. bardzo tani no i klimat jak bukiniści nad sekwaną :P
zresztą na naspolke.pl jest podobny topik, polecam - jest parę perełek -
margala
Zapraszam do Antykwariatu Kwadryga, który mieści się w podwórku starej kamienicy przy ul. Wilczej 29A.
Skupujemy i sprzedajemy książki, stare czasopisma, pocztówki, zdjęcia, dokumenty, mapy i plakaty.
Szczególnie interesują nas:
- książki przedwojenne i starsze, starodruki,
- literatura naukowa humanistyczna (historia, historia sztuki, architektura, etnografia, filozofia, socjologia, psychologia, politologia, prawo),
- solidne wydania klasyki literatury pięknej,
- poezja - pierwsze wydania,
- książki dla dzieci wydane do 1970 r.,
- varsaviana,
- oprawy artystyczne,
- autografy.
Zapraszam na bloga: http://kwadryga.blox.pl/
PozdrawiaM. -
Krzywy Ryj
ja polecam ciekawą incjatywę agnecji reklamowej Akwa, która uruchomiła stornę http://www.akwa-antykwariat.com.pl Firma próbuje w sposób komercyjny wykorzystać książki w skórzanej oprawie, księgi pamiątkowe, książkę artystyczną. Tworzą własne oprawy artystyczne, upominki antykwaryczne, biznesowe prezenty firmowe, książka w artystycznej oprawie. Warto zobaczyć i patronować tej incjatywie -
Dariusz Gesty
-
sandrunia;*
- Przeglądaj grona w kategorii Kraje, Miasta i Dzielnice
- Przeglądaj grona w okolicy Miączyn
- Załóż własne grono tematyczne