Warszawa Nieznana [23799]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • wp

Kto słyszał o tym tajemniczym, historycznym, pięknym miejscu wśród największych warszawskich blokowisk?

Nikt? A kto słyszał o kosciele św. Katarzyny - jednym z najstarszych w Warszawie? Albo o Księży Stawie? A może o Potoku Służewieckim? Lub stawach przy Nowoursynowskiej? Albo Skarpie Ursynowskiej - rezerwacie, lesie wśród ursynowskich bloków? Ha!
  • magazynierroo patrollini

ja cos wiem bo pisalem prace o sciezkach rowerowych na ursynowie, ktore biegna kolo tych walorow turystycznych:P
  • Anonim

wertując niegdyś historie ursynowa i okolic, natknąłem się na te ciekawostki. Kościół św. Katarzyny znam bardzo dobrze, powstał chyba w XIIIw jesli sie nie myle.
  • Maś

co to ten gucin gaj?
    lasek :)?
  • ..::Tomek::..

No tak, ale z XIII w to są chyba tylko fundamenty :-), za to potok służewiecki to iście przerażające zjawisko - gdziekolwiek jesteś a Ursynowie, tudież w Wilanowie, to się na tą małą rzeczke natkniesz...
  • wp

i to jest fajne, a Gucin Gajek to element osi Stanisławoskiej, ah... a pałac a Natolinie to wogóle tajemnia słynna za to...
| |

UWAGA! (suplement do regulaminu) A) WSZELKI SPAM I REKLAMY NAGRADZAMY BANEM NA 3560 dni B) GRONO JES...

Fotki

Miejsca grona (85)