Warszawa Nieznana [23799]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • pablo

jak dla mnie bomba. marudzicie jak cholera. mlodzi jestescie a gadacie jak stare babki. zlote tarsy sa super. takiego dachu nikt nie ma na swiecie jak pisali w gazecie a wy ze ble i fuj. Jetsemn zwolennikiem starej architektury i bardzo lubie Warszawskie kamienice i zabytki i przejmuje sie ich losami ale...Nie wypinam sie na nowoczesna architekture bo jest swietna. Bardzo lubie nowe wiezowce i ciesze sie gdy widze ze cos nowego buduja. Oczywiscice jest pare bubli nowoczesnych ale nie mozna tak mowic o Z Tarasach, ktore przyjezdzaja zwiedzac Japoncy i inne wycieczki tego typu.
  • Marcin

Przy okazji pisania pracy dyplomowej dostało mi sie poufne informacje na temat urbanizacji CENTRUM a mianowicie kwadratu wokół PKiN. Jest w planach zupelna przebudowa CENTRUM. Złote Tarasy to jeden z pierwszych kroków zagospodarowania terenu. Jest w planach również wybudowa drugiej linii metra wschód - zchód. Co z tego będzie - ZOBACZYM. Jak narazie większość inwestycji jest grubymi nićmi szyta i ciągle wokól nich są jakieś AFERY....
    Polska to dziwny kraj...... ale przynajmniej jest wesoło!; )
  • Welcome To Detroit City

Złote tarasy to jedna z lepszych inwestycji jakie się pojawiły w centrum przez ostatnie 20 lat. Nie ingerują, nie psują, nie są przeskalowane, ładnie współgrają ze stojącymi dalej w pierzeji wieżowcami hotelu Intercontinental i Centru, finansowego, odwracają uwagę od nieszczęścia jakim jest dw. centralny i ogólnie trudno się do czegoś przywalić. Niektórzy moi koledzy z wapw mówią, że fasada jest prymitywna, ale oni to nawet o cudzym dziecku mówią "fajne ale ja bym zrobił inaczej".

zapraszam na wystawę projektów na najbliższe 20 lat w stolicy. Wystawa odbywa sie w pawilonie pod pałacem kultury.

Tragiczne projekty zabudowy wokół Pałacu Kultury sprawią że w waszych oczach złote tarasy czy też inne takie staną się wręcz ideałami.
  • Anonim

co do tematu powiem jedno...

Skanska odwaliła kawał dobrej roboty...
  • .::crabby go bye bye::.

Mnie też najbardziej razi zestawienie nowoczesnego centrum z obleśnym Dworcem Centralnym. Samo Centrum mi nie przeszkadza, coś się będzie przynajmniej działo. Dach jest ciekawy, rażą tylko te wysokie budynki naokoło (brzydkie są po prostu). Ale najciekawsze dla mnie jest to, że dobrze pamiętam, gdy Złote Tarasy zaczęły się budować, prasa pisała, że inwestor dostał pozwolenie na budowę, ale w zamian miał się zobowiązać do gruntownej odnowy Centralnego. Teraz już oczywiście kompletnie nic o tym nie słychać. Szkoda:(
  • .::crabby go bye bye::.

Powinni to jakoś ze sobą zgrać, wkomponować jednow drugie. (np. przedłużyć dach nad dworzec....). A tak, z tym paskudny Centralnym pod nosem, Tarasy same sobie szkodzą!
  • Dodek

Dla mnie to jest stok narciarski :)

ale w tym cały urok Warszawy, że nic do siebie nie pasuje, to colage różnych stylów i nurtów... i to jest piękne (złote ogrody zniose ... ale tego szklanego obzrydlistwa, które zasłoniło Teatr Narodowy - NIE)
  • Anonim

CiN...
    hmm... słuchy chodzą, ze tarasy mają przejąć na pewien okres dworzec centralny... nie wim jak ale tak slyszalem...
    mają przebudowac centralny ect...

ale to tylko sluchy-ploty w Skanskiej :)
  • Welcome To Detroit City

Dw. centralny kwalifikuje się do wysłania go w kosmos i stworzenia nowego obiektu w jego miejscu, wobec czego nie traktowałbym go poważnie projektując okoliczną zabudowę. Tam po drugiej stronie właśnie zdaje się trwa remont atrkacyjnej kamienicy w alejach - to o wiele powazniejszy obiekt to "nawiązywania".
| |

UWAGA! (suplement do regulaminu) A) WSZELKI SPAM I REKLAMY NAGRADZAMY BANEM NA 3560 dni B) GRONO JES...

Fotki

Miejsca grona (85)